Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- prodigy666
- разбира нещата
Re: Инфо за р. Струма!
може и да стане са като станат черниците бара яко на тех ... стафидата е подобна ...поздрави и от мен на чичо ... като земем новия 8мак ще пробваме
Макар да има още време до откриване на сезона по реката / на юг 2 седмици, на север - цял месец/, да се върна на болната ми тема.Veleka написа:Категорично не мога да се съглася с подобно твърдение. В темата са публикувани достатъчно клипчета с релийз на струмски скобари. Твоите риби със сигурност няма да останат дълго живи, ако си държиш живарника на 3м от реката.mrenka написа: 2. .......... Много обичаме да слагаме рибата в живарника, уж само да се снимаме, обаче скобар в мрежа издържа точно 5 минути и половина.
Клипчето отдолу съм си го правил в края на еднодневен риболовен излет, а рибите улових в най-топлата част на годината. Всички скобари си отплуваха обратно в отлично здраве
http://vbox7.com/play:3e1cc909a3" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
Велека, колега, би ли споделил - кога разбра, че ще ги пускаш тия риби? В началото или в края на излета?
И за да те оборя относно издръжливостта на скобарите, предлагам ти да хвърлиш едно око на този резил/ийз/

https://www.youtube.com/watch?v=GTdmzPH-C3E" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Първият кърви от левите хриле, втория забели корем, останалите завалийки - надолу по реката са ги събрали съвестни граждани, да не се мъчат повече

Това съм го пропуснал някъде ...chokoboy написа:На тази дата риболова в конкретния район е разрешен.Не е хубаво да квалифицираме колегите като месари без да знаем кой какъв е!Та в тая връзка не знам за какви глоби говориш!mrenka написа:Днес минах с колата през Бобошево - месарите млатеха скобите на троха и пет пари не даваха за глобите. Мислех да им тресна едно фото и да го поствам тук, да им се видят физиономиите. Обаче с Джисема нищо от качество нямаше да се получи, още повече не мога да ги чакам до 9 и половина вечерта, да не би пък някой да се прехебе и да ги върне по тъмно.
Добре, да вземем най - напред да се уточним какво означава "месар". Дали това е човек, който прибира всичко уловено наред, независимо от размера на рибите и количеството, а също и този, който прибира рибите с ясното съзнание, че не му трябват за ядене? Вероятно трябва първо да изясним параметрите на тези прояви ...
За какви глоби ли - имах предвид глоби за тези, които събират риби над лимита от 3 кг. Глоби за всеки, който не връща незабавно в реката уловените скобари, при положение че вече е надзицкал 3 кг в живарника.
Ако почнеш да я подминаваш тая тема нема да сбъркаш....

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- фен клуб-скобар
Иво тренираш ли
))))?

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Немам нужда. Казал съм ти, че си приказвам с тия рибки

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Хич и не мисля да мърдам
Мечтата ми е да стана уловист скобарджия и да ги размазвам я на Бобошево, я на Бело поле, а точно тук е мястото да прихвана от новите методи и такъми. От темата ще научавам къде и на какво бие и още на другата сутрин ще съм там.
Вече съм си купил дълъг плетен живарник от Илиянци, сега се оглеждам за кеп.
Идеята ми е да ги тъпча с килограми понеже са много издръжливи и накрая да ги релийзвам пред камерата

Мечтата ми е да стана уловист скобарджия и да ги размазвам я на Бобошево, я на Бело поле, а точно тук е мястото да прихвана от новите методи и такъми. От темата ще научавам къде и на какво бие и още на другата сутрин ще съм там.

Вече съм си купил дълъг плетен живарник от Илиянци, сега се оглеждам за кеп.
Идеята ми е да ги тъпча с килограми понеже са много издръжливи и накрая да ги релийзвам пред камерата

-
- фен клуб-скобар
леле ебати ме кефиш:Dtopsoft написа:Немам нужда. Казал съм ти, че си приказвам с тия рибки
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Добре, да вземем най - напред да се уточним какво означава "месар". Дали това е човек, който прибира всичко уловено наред, независимо от размера на рибите и количеството, а също и този, който прибира рибите с ясното съзнание, че не му трябват за ядене? Вероятно трябва първо да изясним параметрите на тези прояви ...
За какви глоби ли - имах предвид глоби за тези, които събират риби над лимита от 3 кг. Глоби за всеки, който не връща незабавно в реката уловените скобари, при положение че вече е надзицкал 3 кг в живарника.[/quote]
Така и така е забрана мое си уточняваме кво ли не.Като например ти пенсионер ли си,че имаш време за губене по форумите или просто си безработен и те е налегнала адска скука!И ни занимаваш със своите ментални дилеми.Целата мара втасала, снимките на релииза са най-големия проблем на реката!
За какви глоби ли - имах предвид глоби за тези, които събират риби над лимита от 3 кг. Глоби за всеки, който не връща незабавно в реката уловените скобари, при положение че вече е надзицкал 3 кг в живарника.[/quote]
Така и така е забрана мое си уточняваме кво ли не.Като например ти пенсионер ли си,че имаш време за губене по форумите или просто си безработен и те е налегнала адска скука!И ни занимаваш със своите ментални дилеми.Целата мара втасала, снимките на релииза са най-големия проблем на реката!
Явно съм лесен за разгадаване. Наистина съм пенсионер по болест, обаче това няма никакво значение. Спорът беше дали скобарите издържат престоя в живарника или не. И понеже всички дружно ми скочихте, че само теления им разказва играта, взех та ви пуснах клип на професионалисти с плетен.chokoboy написа:Така и така е забрана мое си уточняваме кво ли не.Като например ти пенсионер ли си,че имаш време за губене по форумите или просто си безработен и те е налегнала адска скука!И ни занимаваш със своите ментални дилеми.Целата мара втасала, снимките на релииза са най-големия проблем на реката!
Верно че Мара е втасала, ама все отнякъде и с рибите трябва да се започне.
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
При сравнително скромния ми опит със скобарите,досега нямам умрял в живарника.Може пък маришките да са по издръжливи.mrenka написа:Явно съм лесен за разгадаване. Наистина съм пенсионер по болест, обаче това няма никакво значение. Спорът беше дали скобарите издържат престоя в живарника или не. И понеже всички дружно ми скочихте, че само теления им разказва играта, взех та ви пуснах клип на професионалисти с плетен.chokoboy написа:Така и така е забрана мое си уточняваме кво ли не.Като например ти пенсионер ли си,че имаш време за губене по форумите или просто си безработен и те е налегнала адска скука!И ни занимаваш със своите ментални дилеми.Целата мара втасала, снимките на релииза са най-големия проблем на реката!
Верно че Мара е втасала, ама все отнякъде и с рибите трябва да се започне.

Бързай бавно.
-
- фен клуб-скобар
При бих казал доста голямия ми опит с тази риба в широк живарник в подходяща дълбоч ина абсолютно няма как да умре скобар,освен ако при откачането на куката не е стискан по хрилете с жестокост!Момента на истината идва после,при пресипването в глава на кеп,снимането,подмятането отвън,втора снимка,трети човек,горните риби притискат долните ако са повече и се получават сакатлъци!Ако са в удобен живарник,изпънат и на подходящо място бих казал, че даже през целият ден са енергични,скачат вътре постоянно в опит да се измъкнат!И за да бъда честен със себе си ще кажа искрено- да аз също пазя рибите до края на излета,за да се снимам с тях,но най хуманно и подобаващо е да се пуска всяка риба веднага обратно,защото първо реално няма право да има над 3 кила в живарник,второ е по хуманно:)Но нали всички сме майстори и какво по хубаво от няколко снимки с добра слука дразнеща отсрещните очички:)))))) и релийз след това:)
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Ще ти демонстрирам как се прави, споко...

-
- фен клуб-скобар
[quote="topsoft"]Ще ти демонстрирам как се прави, споко...[/quote
Ах моля те не ме разсмивай
Ах моля те не ме разсмивай
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Явно съм лесен за разгадаване. Наистина съм пенсионер по болест, обаче това няма никакво значение. Спорът беше дали скобарите издържат престоя в живарника или не. И понеже всички дружно ми скочихте, че само теления им разказва играта, взех та ви пуснах клип на професионалисти с плетен.
Верно че Мара е втасала, ама все отнякъде и с рибите трябва да се започне.[/quote]
Ти професионалистите не ги гледай,они са друга бира.Сега са ги снимали половин час,па рибите са доста и са се поумачкали по камъните.Нали ти е ясно че там всичко е режисирано бе мой.Много често професионалистите с плетените живарници и скъпите манджи, дето на клиповете ни показват как се правят нещата по белия свят,при първа възможност мъкнат баките с риба.Имена нема да изброявам,че грозна работа ,ама манталитета е нещо с което трудно се бори българина....
Аз с години релийзвах директно без снимки,риба по риба.Ма тука много разбирачи и се промених.И нямам умрял скобар в тунел 2,5 метра за тея 4-5 години.Имам един че го изпуснах на камъните.Сега имам и душек,ако са камъни подлагам го под главата кепа или снимам в кофата и изсипвам!Начини има стига да има желание.А ако ми бухнат един акт пак ще спра със снимките.Един път ме караха ИАРА да изсипвам живарника засега това е.
Верно че Мара е втасала, ама все отнякъде и с рибите трябва да се започне.[/quote]
Ти професионалистите не ги гледай,они са друга бира.Сега са ги снимали половин час,па рибите са доста и са се поумачкали по камъните.Нали ти е ясно че там всичко е режисирано бе мой.Много често професионалистите с плетените живарници и скъпите манджи, дето на клиповете ни показват как се правят нещата по белия свят,при първа възможност мъкнат баките с риба.Имена нема да изброявам,че грозна работа ,ама манталитета е нещо с което трудно се бори българина....
Аз с години релийзвах директно без снимки,риба по риба.Ма тука много разбирачи и се промених.И нямам умрял скобар в тунел 2,5 метра за тея 4-5 години.Имам един че го изпуснах на камъните.Сега имам и душек,ако са камъни подлагам го под главата кепа или снимам в кофата и изсипвам!Начини има стига да има желание.А ако ми бухнат един акт пак ще спра със снимките.Един път ме караха ИАРА да изсипвам живарника засега това е.