Не е за вярване!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

fider написа:Само да добавя,че при риболов можеш да върнеш рибата а при лова не можеш да дадеш втори шанс на сърната която те е гледала с големите си очи а ти си и пръснал главата.
Туй може да го кажеш на някоя заргана или малко калканче нагълтали куката до карантиите.Да спрем да ловим ли?И да не бъда разбран грешно ,не бих трепал така тюленчетата,за "спорт".
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

moriak1 написа:
fider написа:Само да добавя,че при риболов можеш да върнеш рибата а при лова не можеш да дадеш втори шанс на сърната която те е гледала с големите си очи а ти си и пръснал главата.
Туй може да го кажеш на някоя заргана или малко калканче нагълтали куката до карантиите.Да спрем да ловим ли?И да не бъда разбран грешно ,не бих трепал така тюленчетата,за "спорт".
е,ай сега де-ясно кво иска да каже момчето-дай да не го ядем така-вьпроса е навярно ПРИНЦИПЕН и НЕконкретен :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fider »

Туй може да го кажеш на някоя заргана или малко калканче нагълтали куката до карантиите
Да но ти не си искал да стане така.Когато бях дете на панчерево шараните се препичаха на слънце на едни и същи места това ако е сега вервай ми ще ги пукат с калашник сигурно.
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

fider написа:
Туй може да го кажеш на някоя заргана или малко калканче нагълтали куката до карантиите
Да но ти не си искал да стане така.Когато бях дете на панчерево шараните се препичаха на слънце на едни и същи места това ако е сега вервай ми ще ги пукат с калашник сигурно.
Не съм искал ама знам,че става и пак отивам това е,вече ма разбра нали?
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Всичко е парииии имаш ли пари можеш и хора да си очистваш така както тюлените :wink:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Абе.....изтрепаха стотици хиляди хора във всякакви знайни и незнайни войни,без никой да вдига шум или поне никакъв.Що се занимавате пак със глупости.Я си говорете за риба и други хубави неща ...аааааа :idea: :wink: :lol: Темата е толкова стара,стара че чак по-стара от Лили Иванова или поне и е набор.Дайте им линка на природо-защитниците,та да прочетат там написаното :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Още бях ученик , като съм чел в тогавашното списание "Космос" за лова на тюленчета заради кожите (с черно-бели снимки) . Да , така ги убиват- с бухалки , разходите са минимални и не се наранява кожата. Това дето "спортували" са простотии.... И е така от няколкостотин години насам , като преди стотина години мисля че имаше някаква конвенция- да бъдат хуманно убивани(по начина на снимките) , а не да ги дерат живи , на място , както се е практикувало по-рано......
Темата си е за катинарче според мен , баси темата :wink:
Колко тюлени се избиват годишно ?

През 2005, квотата на канадското правителство е 320 000 тюлени предназначени за избиване, а през 2006 се увеличава с 5000. Канадското правителство смята, че популацията на тюлените е в разцвет. Учените са съгласни, че правителството не е взело под внимание промяната в околната среда, като хранена, замърсяване, глобално затопляне ( което , ще засегне тюлените , защото те се размножават върху ледените плочи в северен океан ), когато е е определена ловната квота.

Убиват ли малки тюлени ?

Законно е да се убиват малки, когато те са на 12 дни, или когато загубят пухкавата си бяла козинка. През 2005, почти всички убити тюлени са на около 3 месеца или по -млади. Много от тях не се научили да плуват и или да се хранят самостоятелни и все още зависят от родителите си.

По какъв начин се извършва лова (убийството )?

Ловците използват сопи, тояги и на някои от тях има закачени метални шипове.Влачат живите тюлени по леда с корабни куки, и изхвърлят мъртвите и умиращи животни на купчини. Оставят скелетите им да гният, защото тюленовото месо няма пазарна стойност. Използват се и изстрели, тоягите с шипове са предпочитане, защото прекупвачите на кожи намаляват цената за всяка дупка .Ветеринари , които са наблюдава ли изтреблението са отчитат, че ловците не спазват основни за канадските стандарти относно хуманното отношение към животните. Фактите са: 40% от жертвите са одирани живи.
Прочете повече за начините на убивани в рапортите на Rebecca Aldworth тук

Откъси
осъзнах ,че малкото е все още в съзнание ….. тя се гърчеше от болка в снега , движейки перките си .
…. страховита сцена мъртвите и умиращите струпани на купчини в дъжда…………

Популацията на тюлените влияели на тази на треската ?

Учени са изчислили, че в причина за изчерпване на рибният запас по източните брегове на Канада е пре-улов на риба. Обвинявайки тюлените за изчезването на рибата е удобен начин за рибната индустрия да отвлече вниманието от неговите неотговорни и разрушителни практики. Phoca groenlandica, или Pagophilus groenlandicus - тюлените обект на лова се хранят с много видове риба, само 3 % от рибната им диета включва треска (обект на промишлен риболов), но също така те се хранят и с много трескави хищници.

Необходим ли е ловът на тюлени за канадската икономика

Канадската рибна индустрия е субсидирана с милиони долара всяка година. Доходите на местните рибари с 1/12 от лов на тюлени и 11/12 от риболов0 .Дори в Нюфаундленд където живеят 90 % от ловците , резултата е по малко от 1 % от доходите на провинцията. Никой не ловува за прехрана като част от местните племена. Повечето ловци са търговци, използват големи лодки да проникнат през ледовете и да достигнат бебетата.
Международни бойкоти са причината за леко занижаване на икономическата изгода. Италия и Гренландия наскоро забраниха вноса на тюленово кожи, и повече от 400 ресторанта и компании са подкрепили бойкота на някои или всички морски храни от Канада
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re:

Мнение от КИРО »

Krokibg написа:Дайте им линка на природо-защитниците,та да прочетат там написаното :idea: :idea: :idea:
Надявай се хуйо,пияни жени ще чукаме.
Да ме извинят колегите за твърдата приказка.
Кроки,как ли ще ревнат природните,като дойдат виетнамците на работа в българия.Чух че щели да ги канят,понеже нямаме работна ръка вече.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Не е за вярване!

Мнение от krokibg »

Нека дойдат хората от Виетконг,да свършат работата на кметовете.Стига са ни хапали децата и майките тези бездомни кучета.Който си има куче,нека го ваксинира и да си го държи в къщи или на двора.Всичко което е на улицата,пребиране,кастриране,търсене на нов дом и ако ли не,преспиване със инжекция или при виетнамците.То да ви кажа,може и бизнес да се врътне със Китайчетата и Виетнамците.Ние даваме хиляди и хиляди кучета,те дават китайска стока и така поне ще има някакво файда за държавата :shock: :shock: :shock: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Ей ся пускам обява в Ханой Трибюн за експорт на кучета срещу импорт на рибарски пособия.Нямало пазарни ниши незапълнени а? :D
А сега де? :roll:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Пускай Иване,аз от тук мога да те снабдявам,особенно есента.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”