Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Днес бях там. Пазачите казаха, че за цял ден само две са били извадени. По техни сметки били останали още към 20 кг. Иначе водата не е студена.кирил великий написа:Мисля си, щом на Панчарево е студена водата, дали на Платеното Панчарево пъстървата още ще дава? Дали им е студена водата, де?
- кирил великий
- разбира нещата
Благодаря ти, колега! Жив и здрав бъди!Mr. Angelov написа:... Иначе водата не е студена.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Не се впрягай колега важното е че пред съвестта си си прав,поздрави за хубавата щука.Ако позволиш колегиален съвет не замразявай по възможност рибите( особенно хубавите),за мен лично приготвянето на улова по най добрия начин и запазването на същия е израз на уважение към него особенно след като сме му отнели живота Няма по гадно от това да хванеш 1 кило риба и да я изхвърлиш на котките 100 пъти е по добре да я пуснеш.Днес се връщам от Панчерево.Имах време само от 15 до18 часа и хванах на фидер откъм гората 9 баби и 2 костура.Бабите към педя ама как да ги вземеш пълни с хайвер,взех само костурите.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
-
- новобранец
При тази ледена вода дали ще си хвърли хайвера?
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:

Доста се позабавлявах със щуката и всички оценки около нея....

-
- научил се да хвърля
На пънча привечер за 1 час 10тина костура на силикон, двойно повече откачени.... Явно трябва да си взема качествени джиг глави 

пичове като стана дума за месарите.....само да кажа кажа, че в япония сладководния риболов на каракуда е с минимум 2 куки, а на шаран поне 5-6 големи куки спрямо, които нашите пружини са като детска играчка...... така че аман от псевдо моралисти....
-
- новобранец
Пич bono2 за Япония не знам за тамошния риболов,сега идвам от водоема Мрамор,ела да видиш какъв сеир е там.Намята ли по 7-8 тояги, отделно и на плувка,и какво за миризливата каракуда.Дали там е така??? Скандали и разправии за място,вярно водоема е разрешен, но каракудата е дребна и е кожа и кости а и още си хвърля хайвера да не говорим за миризмата. Дребно не дребно всичко в торбата. Да не ти казвам за Б О К Л У Ц И Т Е! Не се правя на моралис,поне от8- 9г. от този водоем риба не взимам и тези които ме познават ще го подвърдят.Извинявай но ние трябва да си гледаме нашата черга, а тя че е парцалива .........
Петък - 15.05.2015 - Ден изпълнен с приключения и много емоции.
Звъни алармата в 5 и 30, приготвяме се и в 6 тръгваме към планираното място.
Планирали сме риболов на баластриерата Челопечене, само че през нощта беше валяло и този участък оцветен в червено се взима на магия.

Както и да е. Застанахме на това място тук:

Хлъзгахме се, падахме, поседяхме прави, защото няма и къде столче да си сложиш.. Погледахме как се мятат каракудите и се надявахме да изпече слънце, за да изсуши малко пътя. Да, ама не.. заваля. Събрахме за 2 минути багажа и газ към Кривина - платеното.
Още с пристигането си избрахме ето това място:

Няколко приказки с пазача и хоп... една кола ни изпревари и застана точно там!
Продължихме напред и спряхме от другата страна на островчето:

Още с първия поглед видяхме как костур гони малките рибки и закачихме една от кубинките, които бяхме купили сутринта. И след 15 секунди... кълване. Засичаш и вадиш добро костуре около педя. Хайде до колата сега за живарника. Да, ама пак не.
Останал е в калта на Челопечене... зелен е. Ако още е там да не се надявате - празен е.
И така набързо няколко костуретки до като направим тапата за щука. Хвърляме, чакаме, гледаме я, а тя си играе каракудката и.... по едно време изчезва.. ТИЧАЙ.
Засечка и след 5 минути мокри до кръста, (защото брегът е висок и от горе няма как да се кепчоса, ама то сухо дупе риба не яде
) рибата е на брега. Хубав 3 и нещо килограмов крокодил.

Скача иии... куката се забива в пръста.. Няма вадене. Тичай сега за клещи.
Чупиш и пришиваш от другата страна, защото с контрата назад няма как.. 
След това пак хвърляне на същото място, изчакване и... тапата пак изчезва, а бях сигурен, че след тази извадена щука друго кълване на това място няма да има.
Малко борба и в кепа е едно канално сомче, само че хванато в езерото.
Кило и 300, ама добро. И така завърши петъчния риболов - кал, вода и риби. 
Звъни алармата в 5 и 30, приготвяме се и в 6 тръгваме към планираното място.
Планирали сме риболов на баластриерата Челопечене, само че през нощта беше валяло и този участък оцветен в червено се взима на магия.

Както и да е. Застанахме на това място тук:

Хлъзгахме се, падахме, поседяхме прави, защото няма и къде столче да си сложиш.. Погледахме как се мятат каракудите и се надявахме да изпече слънце, за да изсуши малко пътя. Да, ама не.. заваля. Събрахме за 2 минути багажа и газ към Кривина - платеното.
Още с пристигането си избрахме ето това място:

Няколко приказки с пазача и хоп... една кола ни изпревари и застана точно там!
Продължихме напред и спряхме от другата страна на островчето:

Още с първия поглед видяхме как костур гони малките рибки и закачихме една от кубинките, които бяхме купили сутринта. И след 15 секунди... кълване. Засичаш и вадиш добро костуре около педя. Хайде до колата сега за живарника. Да, ама пак не.

Останал е в калта на Челопечене... зелен е. Ако още е там да не се надявате - празен е.

И така набързо няколко костуретки до като направим тапата за щука. Хвърляме, чакаме, гледаме я, а тя си играе каракудката и.... по едно време изчезва.. ТИЧАЙ.

Засечка и след 5 минути мокри до кръста, (защото брегът е висок и от горе няма как да се кепчоса, ама то сухо дупе риба не яде

Скача иии... куката се забива в пръста.. Няма вадене. Тичай сега за клещи.

След това пак хвърляне на същото място, изчакване и... тапата пак изчезва, а бях сигурен, че след тази извадена щука друго кълване на това място няма да има.

Малко борба и в кепа е едно канално сомче, само че хванато в езерото.

- кирил великий
- разбира нещата
Днес на Платения Пънч сутринта започна добре - докарах каракудите със захранка и бял до голия телескоп и започнах гол след гол два тигана дребни каракуди около кило общо. Водата заливаше тревата до тентите - точно както му е реда. Към 10 - 11 часа на един пич отляво му удари дънната и взеха моя шарански кеп - кепчосаха шаран два килограма и половина - гол. Казах им да ми го сложат в живарника. Моят авер седеше до дънната ми въдица, казах му, че ако хванем люспест го връщаме. Обаче към 12 часа водата беше изпусната двадесет сантиметра надолу и съответно каракудетата си биха камшика и шаранът каза пас и риболовът на целия водоем общо взето приключи. До дванадесет часа са се извадили според пазача 11 шарана общо от всички. Пичът отляво закачи амур към 4 килограма, но го изпуснаха. Не беше кой знае какъв ден, но времето се задържа хубаво до 16 часа.
-
- научил се да хвърля
Аз пък от Пънча - вчера съм доволен. Вярно, че като отидох към 10 ч. до 16 ч. вдигна водата с 15 см., ама там където се пробвах и без това беше 30 см. дълбочина. Захранката не помага, тъй като водата е наистина доста студена - явно изпускат яко и от основните изпускатели на яз. Искър. Дори стрелянето на бели червеи не дава кой знае какъв ефект. Всичко е въпрос на късмет, ако рибите са там става риболов. За мое съжаление само много средни без едри бабушки, дребен и среден костур и една щучка - 25 см. на мартеница. Взех си за пържене средните костури, около 1 кг., за информация те вече са си свършили "работата" и от тях не тече ...... и нямат хайвер, за разлика от малките костурета. Бабушката е почти настръхнала пред "пролетното" мръстене и независимо от размера й е почти готова да хвърля хайвер. Бабушките, дребните костурета и щучката ги пуснах обратно. Много блеснари газят и хвърлят за щука, но поне там където бях, не видях някой да улови нещо.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Като гледам как беха напращели,до седмица ще го хвърли но уклея не ще да влезе изобщо в плиткото и сигурно ще го хвърля през юни.Mistor ribar написа:При тази ледена вода дали ще си хвърли хайвера?
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
-
- научил се да хвърля
Според мен го хвърлят вече, вчера в шаварите все едно имаше пого. Всичко се клатеше с бясна сила, аз такова клатене на шавар не бях виждал. Иначе на силикон изкарах няколко костура, от които вече не тече нищо бяло, явно те са свършили работата.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Вчера на Пънча доволно баби на директен, 4-5 кг преди бурята да ме изгони.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.