Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Mr. Angelov
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от Mr. Angelov »

кирил великий написа:Мисля си, щом на Панчарево е студена водата, дали на Платеното Панчарево пъстървата още ще дава? Дали им е студена водата, де?
Днес бях там. Пазачите казаха, че за цял ден само две са били извадени. По техни сметки били останали още към 20 кг. Иначе водата не е студена.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Mr. Angelov написа:... Иначе водата не е студена.
Благодаря ти, колега! Жив и здрав бъди!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

Не се впрягай колега важното е че пред съвестта си си прав,поздрави за хубавата щука.Ако позволиш колегиален съвет не замразявай по възможност рибите( особенно хубавите),за мен лично приготвянето на улова по най добрия начин и запазването на същия е израз на уважение към него особенно след като сме му отнели живота Няма по гадно от това да хванеш 1 кило риба и да я изхвърлиш на котките 100 пъти е по добре да я пуснеш.Днес се връщам от Панчерево.Имах време само от 15 до18 часа и хванах на фидер откъм гората 9 баби и 2 костура.Бабите към педя ама как да ги вземеш пълни с хайвер,взех само костурите.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Mistor ribar
новобранец
новобранец

Мнение от Mistor ribar »

При тази ледена вода дали ще си хвърли хайвера?
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Доста се позабавлявах със щуката и всички оценки около нея.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mgrozdanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mgrozdanov »

На пънча привечер за 1 час 10тина костура на силикон, двойно повече откачени.... Явно трябва да си взема качествени джиг глави :)
bono2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bono2 »

пичове като стана дума за месарите.....само да кажа кажа, че в япония сладководния риболов на каракуда е с минимум 2 куки, а на шаран поне 5-6 големи куки спрямо, които нашите пружини са като детска играчка...... така че аман от псевдо моралисти....
Mistor ribar
новобранец
новобранец

Мнение от Mistor ribar »

Пич bono2 за Япония не знам за тамошния риболов,сега идвам от водоема Мрамор,ела да видиш какъв сеир е там.Намята ли по 7-8 тояги, отделно и на плувка,и какво за миризливата каракуда.Дали там е така??? Скандали и разправии за място,вярно водоема е разрешен, но каракудата е дребна и е кожа и кости а и още си хвърля хайвера да не говорим за миризмата. Дребно не дребно всичко в торбата. Да не ти казвам за Б О К Л У Ц И Т Е! Не се правя на моралис,поне от8- 9г. от този водоем риба не взимам и тези които ме познават ще го подвърдят.Извинявай но ние трябва да си гледаме нашата черга, а тя че е парцалива .........
Emo-el
новобранец
новобранец

Мнение от Emo-el »

Петък - 15.05.2015 - Ден изпълнен с приключения и много емоции.

Звъни алармата в 5 и 30, приготвяме се и в 6 тръгваме към планираното място.
Планирали сме риболов на баластриерата Челопечене, само че през нощта беше валяло и този участък оцветен в червено се взима на магия. :D :D :D

Изображение

Както и да е. Застанахме на това място тук:

Изображение

Хлъзгахме се, падахме, поседяхме прави, защото няма и къде столче да си сложиш.. Погледахме как се мятат каракудите и се надявахме да изпече слънце, за да изсуши малко пътя. Да, ама не.. заваля. Събрахме за 2 минути багажа и газ към Кривина - платеното.
Още с пристигането си избрахме ето това място:

Изображение

Няколко приказки с пазача и хоп... една кола ни изпревари и застана точно там!
Продължихме напред и спряхме от другата страна на островчето:

Изображение

Още с първия поглед видяхме как костур гони малките рибки и закачихме една от кубинките, които бяхме купили сутринта. И след 15 секунди... кълване. Засичаш и вадиш добро костуре около педя. Хайде до колата сега за живарника. Да, ама пак не. :D :D
Останал е в калта на Челопечене... зелен е. Ако още е там да не се надявате - празен е. :D :D
И така набързо няколко костуретки до като направим тапата за щука. Хвърляме, чакаме, гледаме я, а тя си играе каракудката и.... по едно време изчезва.. ТИЧАЙ. :D
Засечка и след 5 минути мокри до кръста, (защото брегът е висок и от горе няма как да се кепчоса, ама то сухо дупе риба не яде :D ) рибата е на брега. Хубав 3 и нещо килограмов крокодил.

Изображение

Скача иии... куката се забива в пръста.. Няма вадене. Тичай сега за клещи. :D Чупиш и пришиваш от другата страна, защото с контрата назад няма как.. :D
След това пак хвърляне на същото място, изчакване и... тапата пак изчезва, а бях сигурен, че след тази извадена щука друго кълване на това място няма да има. :D
Малко борба и в кепа е едно канално сомче, само че хванато в езерото. :D Кило и 300, ама добро. И така завърши петъчния риболов - кал, вода и риби. :D
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Днес на Платения Пънч сутринта започна добре - докарах каракудите със захранка и бял до голия телескоп и започнах гол след гол два тигана дребни каракуди около кило общо. Водата заливаше тревата до тентите - точно както му е реда. Към 10 - 11 часа на един пич отляво му удари дънната и взеха моя шарански кеп - кепчосаха шаран два килограма и половина - гол. Казах им да ми го сложат в живарника. Моят авер седеше до дънната ми въдица, казах му, че ако хванем люспест го връщаме. Обаче към 12 часа водата беше изпусната двадесет сантиметра надолу и съответно каракудетата си биха камшика и шаранът каза пас и риболовът на целия водоем общо взето приключи. До дванадесет часа са се извадили според пазача 11 шарана общо от всички. Пичът отляво закачи амур към 4 килограма, но го изпуснаха. Не беше кой знае какъв ден, но времето се задържа хубаво до 16 часа.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
С. Димитров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от С. Димитров »

Аз пък от Пънча - вчера съм доволен. Вярно, че като отидох към 10 ч. до 16 ч. вдигна водата с 15 см., ама там където се пробвах и без това беше 30 см. дълбочина. Захранката не помага, тъй като водата е наистина доста студена - явно изпускат яко и от основните изпускатели на яз. Искър. Дори стрелянето на бели червеи не дава кой знае какъв ефект. Всичко е въпрос на късмет, ако рибите са там става риболов. За мое съжаление само много средни без едри бабушки, дребен и среден костур и една щучка - 25 см. на мартеница. Взех си за пържене средните костури, около 1 кг., за информация те вече са си свършили "работата" и от тях не тече ...... и нямат хайвер, за разлика от малките костурета. Бабушката е почти настръхнала пред "пролетното" мръстене и независимо от размера й е почти готова да хвърля хайвер. Бабушките, дребните костурета и щучката ги пуснах обратно. Много блеснари газят и хвърлят за щука, но поне там където бях, не видях някой да улови нещо.
nikiil
новобранец
новобранец

Мнение от nikiil »

:D
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

Mistor ribar написа:При тази ледена вода дали ще си хвърли хайвера?
Като гледам как беха напращели,до седмица ще го хвърли но уклея не ще да влезе изобщо в плиткото и сигурно ще го хвърля през юни.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
mgrozdanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mgrozdanov »

Според мен го хвърлят вече, вчера в шаварите все едно имаше пого. Всичко се клатеше с бясна сила, аз такова клатене на шавар не бях виждал. Иначе на силикон изкарах няколко костура, от които вече не тече нищо бяло, явно те са свършили работата.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Вчера на Пънча доволно баби на директен, 4-5 кг преди бурята да ме изгони.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”