Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- кирил великий
- разбира нещата
Re: Инфо за р. Струма!
Добре де, всичко чета, но нещо не ми е ясно и да ви питам - скобата за ядене нищо не чини, нагарча, воднисто, абе не става. Само да питам - районът на Струма специален начин на приготвяне ли имат, че я взимат. Гледам Джони Ринго беше снимал на един балкон веяни риби да правят. Сигурно по руския метод - веяна риба става вкусен - иначе не ги разбирам хората. Да хранят прасето с нея по-става. Или пък гладът ги гони вече яко...
Народопсихология, повечето са на принципа "Цял ден съм те чакал, сега да те пускам ли?". Лови, пържи, хвърля и не му дреме другия път ще има ли риба /то обикновено няма/.кирил великий написа:Добре де, всичко чета, но нещо не ми е ясно и да ви питам - скобата за ядене нищо не чини, нагарча, воднисто, абе не става. Само да питам - районът на Струма специален начин на приготвяне ли имат, че я взимат. Гледам Джони Ринго беше снимал на един балкон веяни риби да правят. Сигурно по руския метод - веяна риба става вкусен - иначе не ги разбирам хората. Да хранят прасето с нея по-става. Или пък гладът ги гони вече яко...
За издръжливостта мога да кажа, че имам два живарника 2 и 3 метрови. Скобар, уловен и изваден с кеп и седял цял ден в живарника умрял нямам. Вярно, че не са ми по много вътре. Шляпат по цял ден вътре. Не знам на какво се дължи, но като закача риба и тези в живарника започват да шляпат повече. Все едно му казват бягай.
- кирил великий
- разбира нещата
Беднотия на генно равнище присъстваща, кофти работа, Миро.Народопсихология, повечето са на принципа "Цял ден съм те чакал, сега да те пускам ли?".
Не знам на какво се дължи, но като закача риба и тези в живарника започват да шляпат повече...

Бе ние тука може много да си приказваме,ама има хора дето няма какво да ядат и не го питата много вкусен ли е, не е ли.Това са факти!Тъпото е че има много хора с възможности и мъкнат по една или друга причина.Я да избият разходите, че така са свикнали , я да се хвалят/раздават на комшиите/!Кофти е като влачат грамотните,щото и ловят.Местните дядовци дето не ходят за удоволствие,ми за прехрана хванат две три риби и бегат.А като доде батко ти с екипировката и две баки манджа си тръгва с две баки риба, да не е вътре!Па после продават ли кво я правят не знам!
- prodigy666
- разбира нещата
пада реката
бистра е ...... може да е супер за откриването ...само нз колко е студена но сняг не остана до средата на другия месец ще стане нормална ако не вали ..... ще гоним ли скобите на откриването 

-
- фен клуб-скобар
Ще гониш ти дедовио хахахахахаprodigy666 написа:пада рекатабистра е ...... може да е супер за откриването ...само нз колко е студена но сняг не остана до средата на другия месец ще стане нормална ако не вали ..... ще гоним ли скобите на откриването
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- prodigy666
- разбира нещата
хаха ! са като опъна новия 8мак за откриването ..... само ще си ги лови хо хо ... вече имам камера ще има професионални клипове '' Битката с ТИТАНИТЕ''

-
- новобранец
Е добре де , кога разрешават Струма??? 

- emo vasilev
- сериозен играч
Мисля ,че някъде около Ръждавица е границата на зоната " 500 м. " - т.е. от 01.06.2015г. можеш да ловиш от с.Ръждавица надолу ,от 15.06.2015г.- и нагоре .
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Забраната за риболов на лено размножаващи се риби- 500 МНВ е от Петрич до вливането на р. Бистрица под Бобошево забрана до 01.06.2015г. и от там нагоре в посока Кюстендил и с. Ръждавица до 15.06.2015г.
Абсолютно вярно колега, но е неизбежен конфликтът със служителите на ИАРА-Кюстендил. Актовете им моментално ще паднат в съда, но не съм убеден, че си заслужават всичките нерви и разправии.emo vasilev написа:Мисля ,че някъде около Ръждавица е границата на зоната " 500 м. " - т.е. от 01.06.2015г. можеш да ловиш от с.Ръждавица надолу ,от 15.06.2015г.- и нагоре .
Голяма тишина настана в темата за река Струма, а до края на забраната за риболов в област Благоевград остана само една седмица
Днес успях да съчетая семейната разходка до Рилския манастир с кратка обиколка на някои от най-посещаваните места за риболов на Струма.
Първата ми спирка беше мостът на село Мурсалево. Реката все още е много висока и бърза, но почти идеална на цвят. Температурата на водата е чувствително по-висока в сравнение с тази на Бело поле. На Бело поле река Струма е огромна и студена. Главен виновник - Рилската река. Строежът на автоматистрала "Струма" продължава с пълна пара. Временният мост, който е изграден в съседство с бетонните колони, забавя чувствително скоростта на течението и е завирил някогашните бързеи. Готов съм да се обзаложа, че след пускане в експлоатация на автомагистралата, точно на това място ще се ловят риби целогодишно. Последна спирка-мостът на Зелен дол. Толкова от мен. Ако случайно ме мернете на реката след 01.06.15г., да не пропуснете да ме почерпите
Наздраве и НАСЛУКА!!!

Днес успях да съчетая семейната разходка до Рилския манастир с кратка обиколка на някои от най-посещаваните места за риболов на Струма.
Първата ми спирка беше мостът на село Мурсалево. Реката все още е много висока и бърза, но почти идеална на цвят. Температурата на водата е чувствително по-висока в сравнение с тази на Бело поле. На Бело поле река Струма е огромна и студена. Главен виновник - Рилската река. Строежът на автоматистрала "Струма" продължава с пълна пара. Временният мост, който е изграден в съседство с бетонните колони, забавя чувствително скоростта на течението и е завирил някогашните бързеи. Готов съм да се обзаложа, че след пускане в експлоатация на автомагистралата, точно на това място ще се ловят риби целогодишно. Последна спирка-мостът на Зелен дол. Толкова от мен. Ако случайно ме мернете на реката след 01.06.15г., да не пропуснете да ме почерпите

Наздраве и НАСЛУКА!!!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Ти свирни, аз биричка си носим, че се черпиме 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Един малко страничен въпрос във връзка с магистралата-някой има ли хабер,кога е пусковия срок на отсечката Дупница-Бобошево?
Премиерът е поел ангажимент пътят за есенния риболов да ни се върже 45мин от столицата.indzaghi написа:Един малко страничен въпрос във връзка с магистралата-някой има ли хабер,кога е пусковия срок на отсечката Дупница-Бобошево?