Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

ПРИМАМКИ ЗА КОСТУР
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: ПРИМАМКИ ЗА КОСТУР
Много е вярно, колега! пробвал съм и със слънчаци и пак има ефект. Е не не е кой знае какъв ама ставаmatey49 написа:Колега темата може да бъде полезна и за нови членове на форума. Така , че няма значение кога е пусната , важното е да е полезна. Успех на всички, които обичат риболова на костур.
Костура много обича себеподобните. Колкото по голямо парче от разрязан костур слагате за стръв ,толкова по-голям ще хванете. Наблюдението ми през годините , че костурите са като акулите. Усещат кръвта на разрязаната риба от далече. Най големи успехи съм имал като накълцам дребосък на парчета и захраня дадено място след 15 минути на дъното се събира огромно стадо от костури. Започвате с по дребно парче за стръв, и всяко следващо по-голямо. Така ако имате късмет ще уловите и трофеен екземпляр. Разбира се ако във водоема има костур. Лови се и на дъно и на леко.
И на всякакъв вид торен, земен , блатен червей също съм имал успех. Но големи трофейни екземляри се ловят по този начин или на спиниг.

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Хапва ли му се на бодливеца - нищo не може да го спре!

-
- научил се да хвърля
Как се е вързал на тоя огромен воблер аз използвам клянски и сам доволен.Pooh написа:Хапва ли му се на бодливеца - нищo не може да го спре!![]()
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Когато рибите са гъсти, бих заложил на силикони, зимни блесни и др. дънни примамки. Когато са по-редки - малки воблерчета и блесни, за по-бързо обхождане на по-голям периметър. А и когато са редки, имам по-добри резултати с по-големи екземпляри, особено на воблер, които изглежда са от "лошите", антисоциални и по-агресивни са и не се движат със стадото
Шегувам се, звучи успешно.

Това прозвуча като рецепта за "агнешки дреболии по касапски" във вегетариански подфорумУсещат кръвта на разрязаната риба от далече. Най големи успехи съм имал като накълцам дребосък на парчета и захраня дадено място след 15 минути на дъното се събира огромно стадо от костури. Започвате с по дребно парче за стръв, и всяко следващо по-голямо.

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Колега на 13 август бях с приятели на Цигов Чар и ловихме яко костури на яз. Батак.Влизахме смоя приятел с лодка от брега на детина метра .Тои ги хващаше с някви щипоци а аз ловях на блесна mepps aglia единичка с червена холограма.На бялата също отива но по-малко.Пробваи ги няма да сгрешеш.Успех. 

През този сезон, за малкото излети, които имах възможност да направя, имах успех с костура на розов силикон с джиг глава 5 грама. Говоря за спининг и за влачене от лодка. Иначе, от живата стръв, рибето си е рибе и си е класиката за плувка и дъно за костура. Поне според мен.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- кандидат преподавател
Вервайте ми,навсякъде е различно.Костура може да е проста лакома гад,ама и той се влияе от сума различни фактори.Никога не съм му нацелвал на 100% комплекса от фактори.За това,по темата "Примамки за костур",ще кажа,всякакви,по всякакво време,знае ли се?
Здравей колега. Примамките ми за кустур които най-често ползвам са: два жълти и един зелен туистар, въртяща се блесна тип върбово листо с холограмка 1-2 номер (на нея не въднъж и дваж са се закачали, както дребен така и едри костур също так и няколко клена по около 500 грама, ако е по голям размер и за щука става, но чакай че много се отклоних
), същота така имах една на мепс 3 номер сребриста на червени точки (поне според мен иам ли червено костура полудява, но това е лично мое мнение
). Но както каза един от колегите много зависи от водоема, рибата и още куб други неща. Айде наслука и се надявам да съм бил полезен.

Колега, да разбирам ли че си влачил с 5 грамов джиг со розов силикон, какъвто и да е той?!?jagger1 написа:...През този сезон, за малкото излети, които имах възможност да направя, имах успех с костура на розов силикон с джиг глава 5 грама. Говоря за спининг и за влачене от лодка. ....
Да колега, ама не какъв да е силикон (като рамерче имам предвид). Иначе, точно с 5 грамова Jig глава и от лодка. Правилно си ме разбрал. Там вече си има някои допълнителни иширети за от лодка. Иначе на спининг - Gig глава и силиконче са достатъчни.Gutierez написа:Колега, да разбирам ли че си влачил с 5 грамов джиг со розов силикон, какъвто и да е той?!?jagger1 написа:...През този сезон, за малкото излети, които имах възможност да направя, имах успех с костура на розов силикон с джиг глава 5 грама. Говоря за спининг и за влачене от лодка. ....
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- кандидат преподавател
Е,като писах,че навсякъде е различно,имах пред вид,че точно сега-в неделя /политически ангажираните да не пулят,щото мразя политическата система в България и от 20 години не гласувам/,ще ги разцепя от брега на едно място на някой от следните четири варианта: 1/На рибе -виюн /виолетка/ е възможно да откачат едрите екземпляри;2/На китайски клатушки 5 и 7 грама в най-дълбокото край скалите също е възможен апокалипсис за тях 3/На всякакви блесни № 2 и №3 -също възможен сценарий за намаляване на популацията на тлъстите раирани простаци -станала е много голяма в този водоем и 4/На грозд торни червеи - имало е излети през миналите години,когато само това искаха.Миналата зима пробвах с всякакви туистери и джиг-глави,малки и по-големи,не щат и това е.Пак ще пробвам и това,но не храня надежда,че може да се получи добър риболов,за това и не го броя като редовен вариант.
- Vid
- кандидат преподавател
Най много попадения през летния сезон съм имал на въртележки Мепс №2, както в реки, така и в затворени водоеми водени близко до дъното. Най големият ми костур беше килограм хванат на Дамска сомска клатушка с двойно листо на р.Марица. Преди да удари, направи вълна като гони около метър - голям адреналин...
Сега започвам да ги търся на силикон, основно туистери и отвесни блесни.
Сега започвам да ги търся на силикон, основно туистери и отвесни блесни.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Здравейте, Колегии Колежки .... Нека малко възобновим тази тема и вдъхнем малко живец в нея .... Предлагам да направим една статистика под формата на анкета. Нека всеки желаещ напише топ 10 (най-вървежните му 10) в примамките си за Костур, когато писалите станат 100 аз лично ще направя статистиката и ще изложа резултатите.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Всяка година е различно,така ,че ще е трудно и нереалистично да се каже кое кога...
Преди година ,две даваше на цикади ,по преди на туистери, през миналата година на едни копитца малки 3см,сега awaruna
1.ЦИКАДИ

2.ТУИСТЕРИ

Сега тези ,малките размери са трепач

Преди година ,две даваше на цикади ,по преди на туистери, през миналата година на едни копитца малки 3см,сега awaruna
1.ЦИКАДИ

2.ТУИСТЕРИ

Сега тези ,малките размери са трепач

Аз там съм пораснал...
И понеже подкарах темата, а сутринта нямах време и възможност сега пускам моите топ 10 примамки за Костур. Номерирам ги по това кои са най-успешните ми и на които имам най-добра слука:

1. Mepps Aglia - цвят синьо-розово с черни точки
2. Bluefox 2
3. Crankbait 20mm
4. Mepps Aglia - златиста
5. Crankbait - Redhead
6. Стара руска блесничка - няма марка
7. Туй дори не го знам как се казва ни ми е вървежно
8. Mepps mosca
9. Цикада синя на ProStrike
10. Туистер зелен с черни точи
1. Mepps Aglia - цвят синьо-розово с черни точки
2. Bluefox 2