Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
- dido ov4arica
- новобранец
Re: Сом на тролинг
Ралитекс...и човека който съветва воблеростроителя също знае какво прави...
Момчета не се колебайте аз от пролетта влача и на четирите пръчки само тези воблери вече имам около триста броя.
Всички модели са пълни копия на уловисти воблери на Рапала, Бас Дрийм и други марки.
Изработени са с цяла 2мм. тел от неръждавейка.
Няма да пускам снимки на риби засега но вече са над 50-60 риби измежду които 12бр мустакати

Момчета не се колебайте аз от пролетта влача и на четирите пръчки само тези воблери вече имам около триста броя.
Всички модели са пълни копия на уловисти воблери на Рапала, Бас Дрийм и други марки.
Изработени са с цяла 2мм. тел от неръждавейка.
Няма да пускам снимки на риби засега но вече са над 50-60 риби измежду които 12бр мустакати
Ето ви един клип-сниман с камера която вече закрепваме на една от линиите преди воблера.Да видите как сома НЕ гони примамките като щуката и бялата,а атакува от засада,със скорост 4км.ч.

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Значи правилно съм се ориентирал.Ще поръчвам 

Браво за клипчето колега - много е полезно. На база на това видео може да си направим много важни изводи - явно и сома следва примамката, другото което ми се изяснява е как се получават закачанията за главата - гърба или опашката 

Въпроса е,една и съща риба ли е -или три различни??? -след като се обожда на два пъти 

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
- spookymiro
- ще става разбирач
Филмчето е много хубаво, благодаря за споделянето. Обаче не съм сигурен дали по-голям сом ще се държи както дребния състезател от клипа.toci23 написа:Ето ви един клип-сниман с камера която вече закрепваме на една от линиите преди воблера.Да видите как сома НЕ гони примамките като щуката и бялата,а атакува от засада,със скорост 4км.ч.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
- petro_op
- ще става разбирач
мдаа много хубав клип за размисъл ...
В това е въпросаspookymiro написа: Филмчето е много хубаво, благодаря за споделянето. Обаче не съм сигурен дали по-голям сом ще се държи както дребния състезател от клипа.
Поздрави!

-
- ще става разбирач
Значи, остава всички да почерпим, като снимаш големия!toci23 написа:В това е въпросаspookymiro написа: Филмчето е много хубаво, благодаря за споделянето. Обаче не съм сигурен дали по-голям сом ще се държи както дребния състезател от клипа.
Поздрави!![]()
![]()
![]()

Може пък на този, я майка му да е щука, я баща му някой смъдЮ!

Поздравления за филма!

До 6 кг., убеден съм, биха имали подобно поведение, поне при определени условия!
Надявам се много скоро да разберемкмета написа:
До 6 кг., убеден съм, биха имали подобно поведение, поне при определени условия!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Открих сезона с 2 сомчета за час!Точно час преди дъжда от 16 до 17ч.рибите полудяха!Първо удари по-едрото,после 2 сулчета и дребното!Иначе цял ден-капо!За "сверяване на часовника" ми е мисълта,че имаше към 30-тина лодки и не видях нищо интересно освен скуката МИ! 

На Ивайловград си кълвяха сомчета и двата дена, вярно че бебета, но все пак сом.
И аз открих сезона на Стамболийски с една бяла и едно сомче 4-5кг.което си отплува обратно.Бялата подарих на приятел.НО КОЕТО НАЙ-МНОГО МЕ ЗАБОЛЯ БЕШЕ ОТ НЕДОБРОСЪВЕСТНИ КОЛЕГИ.От седем лодки които бяхме в района Конски дол-Любчов паметник,три пребраха хванати сомчета.Гадно но факт.Същият ден има извадена хубава риба в порядъка на 25-30кг.която отплува посока Севлиево за една шепа книжни левове.Имената на хората няма да цитирам,защото ми се пишат за т.н. ПРИЯТЕЛИ.
Че как ще видиш бе колега. Ти проспа този епизод спящ на тревата "На боровете". Ще настинеш така бе човек.Troli Rapala написа:Открих сезона с 2 сомчета за час!Точно час преди дъжда от 16 до 17ч.рибите полудяха!Първо удари по-едрото,после 2 сулчета и дребното!Иначе цял ден-капо!За "сверяване на часовника" ми е мисълта,че имаше към 30-тина лодки и не видях нищо интересно освен скуката МИ!

-
- новобранец
Tzonev,кажи им имената на тия гладници да ги знаем всички.Може пък ефекта да е много по-добър