Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Забрана 2015!!!
Модератор: bobopeli
- kukukuka
- кандидат преподавател
Re: Забрана 2015!!!
елементарно е.няма да ловиш риба след като знаеш че е размножителен период.
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Кому е нужна толкова дълга забрана за щука?Началото на април всичко що е щука отдавна е хвърлила хайвер.Закона обаче трябва да се спазва.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Нека има, та малко от малко ако може да се спаси някоя щучка и да порасте, то и без това месеците са слаби от към щуколов.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Здравейте ! Имам въпрос, който мисля че мога да задам тук, без да отварям нова тема.
Любимото ми място за щуки е малък водоем, без никакъв надзор. Миналата седмица обещах на един човек с 5 въдици с тапи че ще се обадя на ИАРА ако не си тръгне, и той си тръгна. Друг, с 4 въдици на тапи, по същото време, каза че не знаел за забраната, и след кратко любезно обяснение, си тръгна и той.
Сигурен съм, че утре ако отида, пак някой ще мята тапи...
Идеята ми е :
Голяма част от хората които ловят на тапи си купуват рибките от риболовните магазини...
Ако се забрани на търговците да продават рибета през забраната, драстично ще намалят тапите.
Сигурен съм, че доста трудно би било това да се случи, но идеята не е лоша, имайки в предвид че забраната на щуките се застъпва с тази на други хищници, които биха могли да се търсят на големи каракудки.
Мисля че си струва да се обмисли тази идея.
Поздрави!
Любимото ми място за щуки е малък водоем, без никакъв надзор. Миналата седмица обещах на един човек с 5 въдици с тапи че ще се обадя на ИАРА ако не си тръгне, и той си тръгна. Друг, с 4 въдици на тапи, по същото време, каза че не знаел за забраната, и след кратко любезно обяснение, си тръгна и той.
Сигурен съм, че утре ако отида, пак някой ще мята тапи...
Идеята ми е :
Голяма част от хората които ловят на тапи си купуват рибките от риболовните магазини...
Ако се забрани на търговците да продават рибета през забраната, драстично ще намалят тапите.
Сигурен съм, че доста трудно би било това да се случи, но идеята не е лоша, имайки в предвид че забраната на щуките се застъпва с тази на други хищници, които биха могли да се търсят на големи каракудки.
Мисля че си струва да се обмисли тази идея.
Поздрави!
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
Забравяш, че има платени водоеми, на които може да се ловят хищници на жива рибка целогодишно.
- azareus
- ще става разбирач
Ами на тези водоеми, ако са креативни търговци сами ще си продават стръвта и така идеята на колегата е възможна. В тая държава няма управници с топки за да се случват нещата!Д-р Флекс написа:Забравяш, че има платени водоеми, на които може да се ловят хищници на жива рибка целогодишно.

"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Абе колеги,кажете. Костура разрешен ли е вече?
- StaAnt
- ще става разбирач
Все още не.От 01.06 където надморската височина е под 500 метра и от 15.06.където е над 500 метра.tonybotev написа:Абе колеги,кажете. Костура разрешен ли е вече?
Еее от понеделник ли бре ,така се надявах от събота поне(30.05.15)StaAnt написа: Все още не.От 01.06 където надморската височина е под 500 метра и от 15.06.където е над 500 метра.

Може ли да се лови от лодка(уфимка) в язовирите след забраната? Някаква допълнителна такса въведена ли е 

Какво и как и къде ще ловиш от Уфимка-та ?mclsdreal написа:Може ли да се лови от лодка(уфимка) в язовирите след забраната? Някаква допълнителна такса въведена ли е

Ами предполагам на Пясъчник или Ал. Стамболийски. До август има време и още не е точно решено и организирано. Питам тъй като не съм ловил от доооста време, и случайно да няма някоя забрана или допълнителна такса. Ще си хвърлям на спининг и воблери до някое време, след това захранване и връщане за замятане от брега. Просто 2-3 дни излет с разнообразие 

Че имат навика да пукат лодки с пушкала.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
Значи в събота и неделq нqма да разрешът да се лови