Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Разход на гориво
Модератор: bobopeli
-
- ще става разбирач
Разход на гориво
Колеги имам питане ?Каква е разликата между 10 и 15 коня 2-тактов двигател като разход.Питането ми е за тролинг на час .Лодката е 3.30 надуваема твърдо дъно +2 ма души
Re: Разход на гориво
Ами колега зависи с каква скорост ще караш и има ли течение!
Според мен разлика е огромна между 10-11 кубиков двигател направо един галон гориво ...
Ако сложиш едни платна е безплатно .
Според мен разлика е огромна между 10-11 кубиков двигател направо един галон гориво ...
Ако сложиш едни платна е безплатно .
-
- научил се да хвърля
При тролинг скорост 3-5 км/ч разликата ще е не повече от 200-250 мл/ч
Цели 0.60лв на час ,тфа за 10ч. са 6 кинта горница .itodorov написа:При тролинг скорост 3-5 км/ч разликата ще е не повече от 200-250 мл/ч

-
- научил се да хвърля
Не знам по какви цени смяташ, но 200 мл. са 0.46 лв., а не 0.60лв., но ако издребняваме така, ако не отиде изобщо за риба ще спести една камара пари.diD0 написа:Цели 0.60лв на час ,тфа за 10ч. са 6 кинта горница .itodorov написа:При тролинг скорост 3-5 км/ч разликата ще е не повече от 200-250 мл/ч
- мечока
- научил се да хвърля
Сигурно слага и маслото в калкулацията,мотора е двутактов.
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
и пържолитемечока написа:Сигурно слага и маслото в калкулацията,мотора е двутактов.

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Двутактов 2 цилиндров 10-15 кс. който ще е поне 300cc. да гори 200 гр.бензин на час е пълен абсурд, разхода ще е минумум 0.7 - 0.9 литра на час....
имам двутактово меркури 25 кс. 2 цилиндъра 400кубика, като разхода на тролинг започва от 1.25литра на час
имам двутактово меркури 25 кс. 2 цилиндъра 400кубика, като разхода на тролинг започва от 1.25литра на час
-
- научил се да хвърля
Все пак има и четящи хора.oldman написа:Не си разбрал. Човекът пише за разликата.
Пак казвам, разликата в горенето, при тролинг скорост 3-5 км/ч, между 10 и 15 к.с. двутактови двигатели, ще е около 200 мл/ч., според мен..
По-добрия вариант е 15 к.с., а да се коментира разликата в пари, мисля че е смешно. Все пак никой не те кара насила да си във водата - кефа цена няма.
п.п. Ако се ползва предимно за тролинг, трябва да се форсирва от време на време, защото двутактовите, при продължителни ниски обороти, зацапват свещи.
При колко продължителни ниски обороти се зацапват свещите?itodorov написа:п.п. Ако се ползва предимно за тролинг, трябва да се форсирва от време на време, защото двутактовите, при продължителни ниски обороти, зацапват свещи.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
-
- научил се да хвърля
Няма правило за това, всичко е относително и зависи от общото състояние на двигателя, от горивната смес и т.н. Като цяло е добре на около час тролинг скорост, да се форсира двигателя поне за около минута, за да издуха образуваните отлагания от недоброто изгаряне при ниските обороти.
-
- разбира нещата
Аз слагам 16-17 мл на литър и карам цял ден с 3-5 км , до сега не ми е зацапвал свещи.Накрая се прибирам на пълна газ и за 3 години не съм вадил свещи за чистене.
-
- научил се да хвърля
Е това прибиране на пълна газ оправя нещата.
Никога не съм форсирал двигателя след тролинг за да се "чистят свещите" и до сега не съм имал грижи.Питал съм в сервиз,дали има нужда да се прави това и отговорът беше - безмисленно е !