Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Първи излети за 2015 год.! ;)
Първи излети за 2015 год.! ;)
Привет,приятели на риболова!
В края на април и в началото на месец май направих няколко излета в търсене на пъстървата до яз.Доспат, които ще споделя с вас, макар и с малко закъснение.
Първият бе в края на април.Сутрините хладни- тази година пролетта доста закъсня и сланите, и мъглите бяха все още чести явления.

След дългата зимна риболовна пауза това бяха първите ми излети. И мисля, че се досещате на какво ниво е била предстартовата ми треска!?
А и въодушевлението допълнително ме топлеше, така че климатичните незгоди не ми влияеха негативно.
Доспат е с такава неземна красота, че всеки път, когато го посещавам, виждам и научавам все нещо ново. Накъдето и да се завъртят очите пейзажът непрекъснато се променя, а погледът се къпе в море от зеленина и синева! Това магическо място кара изтощените, от дълго продължилата студена зима, жизнени батерии бързо да се възстановяват и зареждат!

А на пъстървичките им бях приготвил за стръв чудно деликатесно меню - камола и местен земен червей .
Използвах следните такъми:
- четири метрова болонезка, основно влакно 0,16, ваглерче 1,5 х 0,8, повод 0,10 с кука № 10 , стръв камола.

- монтаж на 10 грамова плаваща бомбарда/ повод с дължина около 1,20 м.,кука № 6/ с неизменна стръв земен червей-местен.

Захранвах с чернодробна пъстървова гранула, варен кус кус и стрелба на бял червей- рибата определено се влияеше от захранката.
На зазоряване за закуска рибоците си харесваха комбинацията от камола с едно червено червейче.
Първото кълване не закъсня и след кратка борба първата рибка, за тази година, позира пред фотоапарата.

Не закъсня и втората.

А малко по-късно,около обяд, с удоволствие си похапваше и тлъстички земни червеи!

Времето постепенно започна да влиза в нормалния си пролетен ритъм и при следващите излети то вече беше сравнително по-приятно и добро за риболов. Първият успешен излет даваше допълнителен стимул и нормално бе настроението да бъде преповдигнато, а и очакванията да бъдат по-големи!

Отчитам тези риболовни излети, като повече от задоволителни имайки в предвид, че аз съм любител-риболовец с не големи претенции !

И в заключение трябва да изкажа голямата си благодарност към колегата Георги Петков/G.Petkov/ , без чиято помощ риболовните ми излети нямаше да бъдат толкова успешни!
Поздрави и Наслука,колеги!
В края на април и в началото на месец май направих няколко излета в търсене на пъстървата до яз.Доспат, които ще споделя с вас, макар и с малко закъснение.
Първият бе в края на април.Сутрините хладни- тази година пролетта доста закъсня и сланите, и мъглите бяха все още чести явления.

След дългата зимна риболовна пауза това бяха първите ми излети. И мисля, че се досещате на какво ниво е била предстартовата ми треска!?

Доспат е с такава неземна красота, че всеки път, когато го посещавам, виждам и научавам все нещо ново. Накъдето и да се завъртят очите пейзажът непрекъснато се променя, а погледът се къпе в море от зеленина и синева! Това магическо място кара изтощените, от дълго продължилата студена зима, жизнени батерии бързо да се възстановяват и зареждат!

А на пъстървичките им бях приготвил за стръв чудно деликатесно меню - камола и местен земен червей .
Използвах следните такъми:
- четири метрова болонезка, основно влакно 0,16, ваглерче 1,5 х 0,8, повод 0,10 с кука № 10 , стръв камола.

- монтаж на 10 грамова плаваща бомбарда/ повод с дължина около 1,20 м.,кука № 6/ с неизменна стръв земен червей-местен.

Захранвах с чернодробна пъстървова гранула, варен кус кус и стрелба на бял червей- рибата определено се влияеше от захранката.
На зазоряване за закуска рибоците си харесваха комбинацията от камола с едно червено червейче.
Първото кълване не закъсня и след кратка борба първата рибка, за тази година, позира пред фотоапарата.

Не закъсня и втората.

А малко по-късно,около обяд, с удоволствие си похапваше и тлъстички земни червеи!

Времето постепенно започна да влиза в нормалния си пролетен ритъм и при следващите излети то вече беше сравнително по-приятно и добро за риболов. Първият успешен излет даваше допълнителен стимул и нормално бе настроението да бъде преповдигнато, а и очакванията да бъдат по-големи!

Отчитам тези риболовни излети, като повече от задоволителни имайки в предвид, че аз съм любител-риболовец с не големи претенции !

И в заключение трябва да изкажа голямата си благодарност към колегата Георги Петков/G.Petkov/ , без чиято помощ риболовните ми излети нямаше да бъдат толкова успешни!

Поздрави и Наслука,колеги!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- antivik
- кандидат преподавател
Re: Първи излети за 2015 год.! ;)
Поздрави за началото, за успеха и благородна завист за красотите където си бил!
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Всичко е много красиво и ти определено го заслужаваш!
Перфектен риболов съчетан с разкошни снимки

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- Rex Hunt_2
- научил се да хвърля
Прекрасни места, съчетани с успешни риболови!
Какво и трябва повече на бедната рибарска душа!
Браво, колега и на слука през сезона!
Какво и трябва повече на бедната рибарска душа!

Браво, колега и на слука през сезона!

Поздрави,
Rex Hunt_2
Rex Hunt_2
Чудесен излет.Благородно ти завиждам за тази красота,а това ,че го споделяш с нас

- pacho109
- сериозен играч
Напълни ми се душата
Един светъл лъч сред мрачното бъдеще пред чорбарите 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- Vesko1
- сериозен играч
Браво Ачо!Адмирации.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
-
- сериозен играч
Супер риболов си спретнал... 

За пръв път да видя такъв обстоен репортаж за този язовир, че на всичкото отгоре и резултатен. Браво.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Ачо ♣ написа:...
...
Всяка тема на Ангел е като цветна приказка,
Прилича на дъгата от тази снимка !
Ама трябва и да си естет, че да направиш подобна дъга от красота

А приноса ми е, че се опитах да доставя камола за Ангел,
Първия път куриерите се изложиха, ама после ........... стана работата

Колега всичко това е като сбъднат сън,браво... Август ще ходя нататък, би ли ме посъветвал къде мога да пробвам за пъстърва. Благодаря предварително.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
На лични ще се опитам да ти дам по-подробна информация и ще споделя моя личен опит за риболова на пъстърва през месец август-един от най-топлите месеци на годината, което прави риболова изключително капризен.топлия написа:... Август ще ходя нататък, би ли ме посъветвал къде мога да пробвам за пъстърва. .
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Благодаря за изчерпателния отговор, информацията ти ще ми е много полезна. Най вече за метода, успех колега.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!