Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Пикер
Модератор: Paublo_Eskobar
Пикер
Здравейте, имам един въпрос, който ме тормози от известно време. Търся си пикер 2.7 с акция 40-80, но не мога да намеря такова животно. Въпроса ми е мога ли да закупя един двуколенен обикновен спининг и да го ползвам като пикер!?
1.Какви проблеми бих имал със спининг 40-80 на 2.7 освен, че няма да има различни върхове?
2. Ще бъде ли чуствителен върха с акция 80г с хранилки 20-40г ?
Ще ловя с него предимно риби около 200-500-1000гр на язовири и шаранчета около 2кг на платени водоеми.
Не искам темата да се превръща в подобна на друга, която се карате кое става за фидер и кое не.. не искам и да ми обеснявате кое за какво е, много добре знам - питам конкретно за това което ми трябва.

1.Какви проблеми бих имал със спининг 40-80 на 2.7 освен, че няма да има различни върхове?
Ще ловя с него предимно риби около 200-500-1000гр на язовири и шаранчета около 2кг на платени водоеми.
Не искам темата да се превръща в подобна на друга, която се карате кое става за фидер и кое не.. не искам и да ми обеснявате кое за какво е, много добре знам - питам конкретно за това което ми трябва.

- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Re: Пикер
Става бе колега, що да не става. Още 80те години с една немска стъклопластова Жермина 2.40 си ги ловках педарките по гьоловете. Вместо кошница връзвах обикновена пружина, като предварително и махах оловото, да останат само намотките. Пълнех с рехава храна, лесно да се разпада и под нея повод 30-50см според условията. Позиционирах въдицата под 45градуса спрямо водата и ловех на връхче.....При по-гладни риби, за бърз риболов, пръчката в ръката и показалеца пред макарата, на влакното.flex написа:Здравейте, имам един въпрос, който ме тормози от известно време. Търся си пикер 2.7 с акция 40-80, но не мога да намеря такова животно. Въпроса ми е мога ли да закупя един двуколенен обикновен спининг и да го ползвам като пикер!?![]()

ПП. Дори може горната граница на акцията да е 60гр.
- Port_Royal
- разбира нещата
flex написа:Въпроса ми е мога ли да закупя един двуколенен обикновен спининг и да го ползвам като пикер!?![]()

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Аз ще я ползвам предимно с метод хранилки (има едни комплекти на дренан от по-20-30-40гр) и къс повод 10-тина см.Bethoven написа:Вместо кошница връзвах обикновена пружина, като предварително и махах оловото, да останат само намотките. Пълнех с рехава храна, лесно да се разпада и под нея повод 30-50см според условията.
Здравей.
Спинингите ( обикновен е много общо казано ) Има със различна стройност. За да го ползваш за пикер ще трябва да намериш спининг с параболичен строй, всичко друго смятам, че не ще ти свърши добра работа.
1. Различните върхове ЗНАЕШ имат различно предназначение. Тоест това като за начало е една не малка загуба.
2. Липсва тази меткота на строя която да ти обира ударите на рибата, сиреч ще имаш късаници яко при употребата на оптимално тънки поводи за риболов. ( каквито ще ползваш за риби от порядака на 200гр. )
3. Малката дължина от 2.7 прави въдицата още по скована. Пикерите ако не се лъжа за от 3м. на горе.
4. Цената на читава спинингова въдица която да ти върши работа май е несъпоставима с тази на пикер.
5. Една положителна черта може пък да станеш спинингист в последствие
Спинингите ( обикновен е много общо казано ) Има със различна стройност. За да го ползваш за пикер ще трябва да намериш спининг с параболичен строй, всичко друго смятам, че не ще ти свърши добра работа.
1. Различните върхове ЗНАЕШ имат различно предназначение. Тоест това като за начало е една не малка загуба.
2. Липсва тази меткота на строя която да ти обира ударите на рибата, сиреч ще имаш късаници яко при употребата на оптимално тънки поводи за риболов. ( каквито ще ползваш за риби от порядака на 200гр. )
3. Малката дължина от 2.7 прави въдицата още по скована. Пикерите ако не се лъжа за от 3м. на горе.
4. Цената на читава спинингова въдица която да ти върши работа май е несъпоставима с тази на пикер.
5. Една положителна черта може пък да станеш спинингист в последствие

Именно като цяло затова пуснах темата. Примерно като храната от една 30гр. хранилка падне дали този връх на пръчката която е акция 40-80 или 30-60 ще ми върши работа?Juniur86 написа: 1. Различните върхове ЗНАЕШ имат различно предназначение. Тоест това като за начало е една не малка загуба.
Лъжеш се.Масовите пикерите са с дължина 2,40 и 2,70м.Juniur86 написа: 3. Малката дължина от 2.7 прави въдицата още по скована. Пикерите ако не се лъжа за от 3м. на
Иначе за другото си прав.Има толкова много читави пикери на добри цени,че не си заслужава изобщо да се замисля човек за подобни гимнастики.
Ето пикер на много добра цена http://feeder-fishing.bulgarianforum.net/t2287-topic
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Според мен не би вършел задоволителна работа ....flex написа: Именно като цяло затова пуснах темата. Примерно като храната от една 30гр. хранилка падне дали този връх на пръчката която е акция 40-80 или 30-60 ще ми върши работа?
- dekata, Нещо не ти работи линка, едва ли някой би си направил регистрация само за да види една тоягаflex написа:Ето пикер на много добра цена http://feeder-fishing.bulgarianforum.net/t2287-topic" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- новобранец
Germina първата ми любов.Още си я пазя с оригиналната си макаричкаBethoven написа:Става бе колега, що да не става. Още 80те години с една немска стъклопластова Жермина 2.40 си ги ловках педарките по гьоловете. Вместо кошница връзвах обикновена пружина, като предварително и махах оловото, да останат само намотките. Пълнех с рехава храна, лесно да се разпада и под нея повод 30-50см според условията. Позиционирах въдицата под 45градуса спрямо водата и ловех на връхче.....При по-гладни риби, за бърз риболов, пръчката в ръката и показалеца пред макарата, на влакното.flex написа:Здравейте, имам един въпрос, който ме тормози от известно време. Търся си пикер 2.7 с акция 40-80, но не мога да намеря такова животно. Въпроса ми е мога ли да закупя един двуколенен обикновен спининг и да го ползвам като пикер!?![]()
Не искам темата да се превръща в подобна на друга, която се карате кое става за фидер и кое не.. не искам и да ми обеснявате кое за какво е, много добре знам - питам конкретно за това което ми трябва.![]()
ПП. Дори може горната граница на акцията да е 60гр.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... cker/6518/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Колега flex, едно време нямаше избор на тояги и правехме какви ли не комбинации....важното е да се чеша крастата. Сега, при условие че може да се намери всичко каквото ти трябва за даден риболов, не виждам смисъл от такива врътки. Друг е въпроса да го имаш дадения спининг и да нямаш финансова възможност за друг пикер, тогава става. Но да купуваш нов спининг и да го ползваш за пикер, просто не си заслужава.
За така описания от тебе риболов, ето ти едно бюджетно предложение, което би ти свършило работа http://megafishing.bg/product/4542/pike ... 2-75m.html
За така описания от тебе риболов, ето ти едно бюджетно предложение, което би ти свършило работа http://megafishing.bg/product/4542/pike ... 2-75m.html
Гледах го, но е с акция 20-40 не знам с хранилки 20-40гр дали няма да има проблеми.butnik написа:http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... cker/6518/" rel="nofollow
- dimmitov
- ще става разбирач
Ако ще хвърляш хранилки до 40-50гр Премиера на Филстар няма проблем.Аз го имам същия , номера е да не надхвърляш 40-50гр. Това трябва да ти е общото тегло на хранилката и храната. Филстара е добра пръчка и ще си доволен.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

Знам, че филстара е приличен за парите си, но на язовира който ловя на места си иска 40гр хранилка. Това с храната става общо тегло 70-80гр.. затова по-нагоре писах, че ми е проблем, защото няма такъв пикер бюджетен. Веднага се сетих че един спининг може да ми помогне.. има доста пръчки 2.7 с акция 30-60 и 40-80гр.