Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
Re: Вкусотии в чинии
Благодаря за съвета, колега! Не намерих обаче на български почти нищо по въпроса, а с чуждите езици моя набор сме много зле /има и изключения разбира се/ Ще го чакам да узрее и ако ми хареса на външен вид ще пробвам нещо. Ако има положителен резултат ще го споделя.GODzillata написа:Направи Botargo - виж рецепти в нета.
Re: Вкусотии в чинии
Най добре става с хайвера на каракудата.
Зрее най бързо до 20 дни е готов оранжев на цвят.
Сложих и от шаран да зрее-купешки ама изостава за сега.
Аз разбивам 2 лъжици зрял хайвер и 100 грама олио,
Добавям сока от 1 лимон 1 резан сухар и половин глава лук.
Повече не мога да изям на ден.
Зрее най бързо до 20 дни е готов оранжев на цвят.
Сложих и от шаран да зрее-купешки ама изостава за сега.
Аз разбивам 2 лъжици зрял хайвер и 100 грама олио,
Добавям сока от 1 лимон 1 резан сухар и половин глава лук.
Повече не мога да изям на ден.

Риболовци.
Re: Вкусотии в чинии
Аз слагам само1 лъжица на 100 мл. олио. При теб вероятно рибния аромат в крайния продукт е по-силно изразен, но това е въпрос на вкус. Бих казал, че с хайвера на каракуда става най-сигурно, но може би има и по-вкусни варианти. Затова съм склонен на експерименти.lusienn написа:Най добре става с хайвера на каракудата.
Зрее най бързо до 20 дни е готов оранжев на цвят.
Сложих и от шаран да зрее-купешки ама изостава за сега.
Аз разбивам 2 лъжици зрял хайвер и 100 грама олио,
Добавям сока от 1 лимон 1 резан сухар и половин глава лук.
Повече не мога да изям на ден.
Re: Вкусотии в чинии
Октопода първо се вари!!!Виж при бейби калмари и октоподчета може директно пържене във много мазнина....
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
- Мнения: 1815
- Регистриран на: Съб Окт 17, 2009 3:30 pm
- Местоположение: Бургас
Re: Вкусотии в чинии
Лично аз тарама хайвер ям само от попчета пробвал съм и от хайвера на шарановите риби но не ми харесва
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Re: Вкусотии в чинии
По голям е процента на хората които събират хайвер от Каракудата.
Лично мене са ме учили старите рибари,да бия само от него,
но съм ял и от Шаран.От Каракудата е по хубав-това знам от личен опит.
Знам хора-които ловят каракудата-заради хайвера-не за месото и за консумация,
а и каракудада дава доста хайвер-спрямо тялото и.И бързо узрява.
Пешо ти си от морето,затова така говориш.Не че Мандра ти е далече,
ама морските рядко ходят за такива риби.Иначе имах един приятел слагаше на 1 лъжица хайвер-400-500 гр олио-то много тежко става.
Лично мене са ме учили старите рибари,да бия само от него,
но съм ял и от Шаран.От Каракудата е по хубав-това знам от личен опит.
Знам хора-които ловят каракудата-заради хайвера-не за месото и за консумация,
а и каракудада дава доста хайвер-спрямо тялото и.И бързо узрява.
Пешо ти си от морето,затова така говориш.Не че Мандра ти е далече,
ама морските рядко ходят за такива риби.Иначе имах един приятел слагаше на 1 лъжица хайвер-400-500 гр олио-то много тежко става.

Риболовци.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
- Мнения: 1815
- Регистриран на: Съб Окт 17, 2009 3:30 pm
- Местоположение: Бургас
Re: Вкусотии в чинии
Баце в момента в хладилника имам 2 пюряни бурканчета хайвер от таранка за гости като ми дойдат и 1 и половина ( че го метнах вече ) от попчета за мен с жена ми , аз тарама хайвер от таранка кусах сефте миналата година , баща ми винаги го е правил от хайвера на попчетата и съм свикнал на неговия вкус
А иначе като цяло тарама хайвера много върви на филийка хляб и върху него нареждаш филенца от солена хамсия или сардина , с хамсията ми харесва повече
ай че не мога да сваря да си бърша лигите

А иначе като цяло тарама хайвера много върви на филийка хляб и върху него нареждаш филенца от солена хамсия или сардина , с хамсията ми харесва повече
ай че не мога да сваря да си бърша лигите


Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Re: Вкусотии в чинии
Сигурно е така-ама при мене попа идва в магазина на 8-9 лв килото и е колкото уклей размер-не ми се връзва сметката да му вадя хайвер за Биене.
Ай наздраве,че ми стана тешко-пак преядох тая вечер.
Ай наздраве,че ми стана тешко-пак преядох тая вечер.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
- barutchiata ©
- Администратор
- Мнения: 5592
- Регистриран на: Нед Апр 24, 2005 9:35 pm
- Местоположение: България & Österreich
Re: Вкусотии в чинии
Моя е от шаран, ама не магазински
. И аз го правя с две лъжици хайвер, половин или един лимон изтискан, една малка глава лук, добре намокрени и добре изцедени крутони от магазина - около две шепи. И после бой с пасатора. Истината е в съотношението на вода и олио. Ако е само олио става много гъсто , а водата го прави пухкаво. Или с други думи водата го втечнява а олиото го сгъстява.
П.П. Само да отбележа, че при нас в размножителния период е забранен само дивия шаран.



П.П. Само да отбележа, че при нас в размножителния период е забранен само дивия шаран.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Краси, как е по Швеция, спря ли да вали снега?
Тортата ти е трепач, остава да кажеш, че ти си я правил...
Тортата ти е трепач, остава да кажеш, че ти си я правил...
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Даже и ягодите сам е брал! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Понякога апвам и постно:

Единствените заместители на месото са гъбите и патладжана.



Единствените заместители на месото са гъбите и патладжана.


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусотии в чинии
Аз месото го замествам с Риба.
Взимате един шаран.
Котлетите се пържат.
А главата и опашката с част от месото на чорбичка.
Ето това ви трябва основно.
Черешките се хапват докато готвите Рибата.
Крайния резултат изглежда така-Рибена чорбичка.
Може да си сипете и една ракийка с нея и една шопска салата-има всичко вече на пазара натурално.
Взимате един шаран.
Котлетите се пържат.
А главата и опашката с част от месото на чорбичка.
Ето това ви трябва основно.
Черешките се хапват докато готвите Рибата.
Крайния резултат изглежда така-Рибена чорбичка.
Може да си сипете и една ракийка с нея и една шопска салата-има всичко вече на пазара натурално.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
Re: Вкусотии в чинии
Ако се прави на язовира е още по добре-да се изяде с приятели.

Риболовци.