избор на сонар

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
BOYCHE
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: избор на сонар

Мнение от BOYCHE »

BOYCHE написа:Някъде четох, че на Elite 5 HDI и Elite 5 CHIRP сондите са еднакви, а разликата била в самите устройства, които генерират честотите.
Ето отговор от официалния вносител на Лорънс от друг форум:
Elite-ите идват със (четири лъчева) сонда, която софтуерно се командва да работи в Chirp режим.
Дано е така,защото SOFTWARE UPDATES за elit5 HDI/CHIRP е един и същ.
Аватар
nikitov74
новобранец
новобранец

Мнение от nikitov74 »

Някакво мнение за този сонар и картограф.
http://gps6.bg/993-garmin-echomap-50s.h ... wwodvAUAYg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
sharko1111
новобранец
новобранец

Мнение от sharko1111 »

много добър, косара ги продава в Бургас,малко пазарлък и ше ти свали някои лев
Аватар
az1972
новобранец
новобранец

Мнение от az1972 »

sharko1111 написа:много добър, косара ги продава в Бургас,малко пазарлък и ше ти свали някои лев
Питай тогава к....а защо си продаде хваленият от теб уред и си купи нов .......dv,още миналата година?
Видяла жабата ,че подковават коня и тя вдигнала крачето !!!!
Аватар
sharko1111
новобранец
новобранец

Мнение от sharko1111 »

колегата nikitov74 пита за сонар среден клас около 1000лева ,а к е минал на по всок клас сонар които струва 2000+ лева
Аватар
popai
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от popai »

Елит 5-цата(или 7-цата)-мод."HDI",сравнени с предложения Гармин, не са ли по добър ценови избор за около 1000лв.? "Hybrid Dual Imaging" си e....Опция!
Ако видиш кораб да се катери по планината,да знаеш че жена го тегли!
/гръцка моряшка поговорка/
Аватар
sharko1111
новобранец
новобранец

Мнение от sharko1111 »

Да по евтени са само дето са малко по слабички .иначе цената е добра.
Аватар
nikibg
новобранец
новобранец

Мнение от nikibg »

При мен чуденето свърши вече.Взех си http://akvasport.com/product/10348/sona ... sonda.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Нямам търпение да го тествам( тайно се надявам да остане време и Времето да даде ;-))
vesko1234
новобранец
новобранец

Мнение от vesko1234 »

Айде и аз се обзаведох: Garmin Echo 551DV http://www.garmin.bg/?s=5&i=862" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
llekov
новобранец
новобранец

Мнение от llekov »

vesko1234 написа:Айде и аз се обзаведох: Garmin Echo 551DV http://www.garmin.bg/?s=5&i=862" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
Колега, Честито за придобивката!
Дай отзиви за нея ако си я изпробвал.
Причината за интереса ми е , че се колебая между Garmin Echo 551DV и Dragonfly 4 pro, като клоня към продукта на Raymarine заради wifi-я и доста изгледани сравнителни клипчета като това:
https://www.youtube.com/watch?v=zvZP8sXJiMM" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
GPS-a го смятам за незадължителна екстра, щото ще ползвам уреда абсолютно любителски за няколко пъти в годината на различни водоеми.
И двата уреда са около 300$ в Амазон /ще ми ги донесат "на крака"/.
vesko1234
новобранец
новобранец

Мнение от vesko1234 »

Ползвал съм го два пъти в морето. Засега не съм видял предимство на down view пред нормалните две честоти. Абсолютно една и съща ми се вижда картината на дъното без повече детайли. Тоест ако има същия модел но без даун скан и е по-евтин може с чиста съвест да вземеш него. Иначе екрана е голям и ясно видим, опреснява бързо, не ми е правил проблеми.
llekov
новобранец
новобранец

Мнение от llekov »

Детайлното сканиране на дъното , според мен, е по-належащо и по-ефектно за сладководните водоеми, а и ми е ясно че ще "скоча" върху един от двата вече избрани модела. В сегмента на 200$ - ефекта е че даваш пак едни пари, а получаваш големи компромиси с функционалност. По ревютата дават предимство на Гармина, но при реалните клипове от потребители видимо Raymarine устройствата "скиват" по-отчетливо и с по-малко смущения заради променливата работна честота и по-добрия алгоритъм на обработка на приетия сигнал.
Голям късмет ще е да се намери някой, който е видял на живо работата и на двата уреда.
vesko1234
новобранец
новобранец

Мнение от vesko1234 »

Още малко впечатления за гармин-а. Различават се пасажите от ува и от сафрид. Ако е тихо морето си виждам оловото как пада и после как играе на зиг-заг на пуснатата дълбочина. Ако седи неподвижно оловото ми го показва като рибка, като почна да клатя като зиг-заг черти. Минавам през пасажа на дъното, хващам, почвам да ги тегля нагоре а другите риби и те се вдигат да преследват чепарето. Всичко в реално време го показва. Екрана засега го разделям на две- на даунскан и на 200kh. На даунскана добре се виждат и различават пасажите. Батерията ми е 7.5 Ah и издържа поне 8-9 часа непрекъснато ползване на макс. яркост.
milenski1971
новобранец
новобранец

Мнение от milenski1971 »

Здравеите колеги дмятам да си взема Elite5 CHRP HDI 83/200 не знам дали ще въши работа за бързите риби лефер и паламуд дали ги вжда или е като старите сонари благодаря преварително
Аватар
sharko1111
новобранец
новобранец

Мнение от sharko1111 »

Миленски сонара за които питащ, 200 вата много слаб, за тези риби които искащ да хващащ не става,трябва ти 500вата.Тези модели ги продават и без сонда,взимащ 500вата сонда и ще ти върши работа,е става вече по скъп ама .
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”