Пикер

Модератор: Paublo_Eskobar

BIGVAS13
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Пикер

Мнение от BIGVAS13 »

flex:Веднага се сетих че един спининг може да ми помогне.. има доста пръчки 2.7 с акция 30-60 и 40-80гр.
Няма такъв спининг който да ти помогне.Бъркаш понятията.Спининг с акция 40-80 гр. се ползува за риболов на сом.Вярно ще хвърлиш без проблем кошничката с храна и толкоз ... Проблема ще ти изкочи с отчтането на по финните вземания.Ще пропуснеш по голяма част от кълването.Има фидер пръчки с търсените от теб параметри.Насочи вниманието си натам.Успех !
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

флекс,спининга няма нищо общо,дори да го пригодиш на фидер.За 70-80гр ти трябва медиум-хеви.Ако искаш
бюджетен пикер,то той няма да е карбонов,за да е хеви,аз поне така мисля.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

Има хранилки на, които можеш да махнеш утежнението и да остане само кошницата.Като я напълниш с храна ще си влезеш в грамажа и няма да е проблем да я метнеш.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

kevlar написа:За 70-80гр ти трябва медиум-хеви.
Абсолютно.Не знам защо търсиш пикер.За комфортна работа с такива грамажи ти трябва медиум фидер които по принцип са около 3,60м.Всичко останало е някаква безсмислена импровизация.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
flex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от flex »

Знам, че медиум фидер е оптималното решение, но ми се искаше някой по-здрав пикер, но всъщност май такава въдица няма. Има много дървета затова ми се искаше пикер 2.7 а и няма да гоня дистанции, но явно няма да стане моята работа и ще си жуля с моя си фидер. Всъщност като поразпитах разбрах, че доста хора имат нужда от такива въдици и доста от тях си вземат евтини спининг пръчки с подходяща акция и ги преправят с фидер връх, така че това също е някакъв вариант.
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Мина ми през ума това за дърветата.Че вероятно за това търсиш къса въдица.Но защо мислиш да използваш такива тежки хранилки,щом няма да търсиш дистанция?Едва ли има такова силно течение в язовира...или е много дълбоко... :roll:Но пък може да ползваш тежка хранилка с малък обем.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Със спининг няма да направиш абсолютно нищо.
Щом няма да гониш дистанция, защо са ти тежки хранилки? Леката няма да потъне ли?
Като се отказваш от върховете, индикатор на кълването, с камбанка ли ще действаш?
Ако е така, защо не обикновена бюджетна дънарка?

Съвета ми е да се откажеш от ненужно тежките хранилки. Нямаш нужда от тях, ако не гониш дистанция или ако няма течение.

ПП. Щом го избираш за едно определено място ще е по-лесно да окастриш дърветата, съвсем сериозно предложение :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
flex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от flex »

Трябва ми тежка хранилка 35-40гр, защото е дълбоко към 6-7м на дистанция 20-25 метра. Ако сложа по-лека или ще я носи (като падне храната) или храната ще пада преди да е стигнала дъното. Ако пък стегна хранилката няма да се разпада толкова бързо. :x
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

6-7 метра не е стряскаща дълбочина, никак даже, но разбира се, ти си познаваш условията по-добре.
Успех в търсенето!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Флекс,аз редовно ловя на такива дълбочини и по тежка хранилка от 25гр. не съм слагал.С храната ще стане към 35 примерно.Ще потъва за 6-7 секунди.Една идея по влажна храна и нямаш проблем.И това при положение,че ползвам мрежести хранилки.Ако имаш съмнения,че не сваля храната,увиваш малко тиксо около хранилката и готово.Не се вкарвай във филми.Нито дистанцията,нито дълбочината са нещо фрапиращо.И да не съм голословен:

Изображение
Изображение
Изображение

И цитат от репортажа ми:

Дистанцията беше около 20м. с дълбочина около 8м.Хранилката цопва,вадя цигара,паля я, отпивам глътка кафе и хранилката стига дъното....
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

-> http://baracuda.com.ro/index.php?p=detalii&prod=2242" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; ,ценови клас около 45лв ,дължини 2,70 и 3м

Изображение

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
vyrhara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vyrhara »

flex написа:Веднага се сетих че един спининг може да ми помогне...
Едва ли.
Строя на пикера е друг и много добре работи при ваденето и на по-добри риби с тънки поводи,
не виждам и половин причина да не избереш предложението на Ицо (butnik).
Carp-Pernik
новобранец
новобранец

Мнение от Carp-Pernik »

Това е твоята въдица
http://www.sigurna-sluka.com/index.php? ... &Itemid=55" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
flex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от flex »

Знам го фокуса колега, той е единствения пикер които ме задоволява като акция, но е супер дърво.. (да ме извиняват колегите с такива пикери)
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

http://www.ebay.co.uk/itm/Shimano-Speed ... 3f4d5af12c" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

Това е твоята въдица :idea:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”