Плетено влакно - Брейд

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Плетено влакно - Брейд

Мнение от Д-р Флекс »

Станко, престани, хората не те познават, подвеждаш ги. Но аз те познавам - ти си Ситски лорд, владеещ Тъмната страна на Силата, за теб най-неестествени практики в спининга са обикновено ежедневие ... :axe: :D
Аватар
Satriani80
новобранец
новобранец

Мнение от Satriani80 »

Колеги, рядко пиша, но не мога да не изкажа възмущението си от прехваленото в тази тема влакно "VARIVAS". Закупих го online , размер 2 по японския стандарт, 150 м. Пристигна в прекрасно напудрена опаковка, с японски йероглифи и подарък повод от флуорокарбон. Щастлив , че вече съм готов за "товарния влак" го навих на шпулата, използвайки хитринка от опаковката - влакното да минава през дебела книга, когато се навива.Макарата е Ryobi Zauber размер 4000. И ето ме на реката (р. Дунав). Десетина замятания - влакното се държи чудесно. И хооооооп - брада :shock: А дори не бях почнал с блесните. Викам си може да съм го навил в повече, нещо в мен да е грешката. Баааааммм - втора брада и то на воблер Salmo Thrill. :shock: Мисля си - дали не е проблема в макарата, ама вече трето влакно и слагам (предните бяха Climax и Daiwa Samurai).И така стигам до извода - просто влакното е скапано. Разчетох се в темата и видях, че и други потребители са имали проблеми с същата марка. Така, че - 1 за влакната "Varivas" за риболов на хищник по река Дунав.
(оказва се , че досега най-сполучливото ми влакно е Power Pro,закупено от колега от форума и внесено от Щатите). :oops:
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Satriani80 написа:Колеги, рядко пиша, но не мога да не изкажа възмущението си от прехваленото в тази тема влакно "VARIVAS". Закупих го online , размер 2 по японския стандарт, 150 м. Пристигна в прекрасно напудрена опаковка, с японски йероглифи и подарък повод от флуорокарбон. Щастлив , че вече съм готов за "товарния влак" го навих на шпулата, използвайки хитринка от опаковката - влакното да минава през дебела книга, когато се навива.Макарата е Ryobi Zauber размер 4000. И ето ме на реката (р. Дунав). Десетина замятания - влакното се държи чудесно. И хооооооп - брада :shock: А дори не бях почнал с блесните. Викам си може да съм го навил в повече, нещо в мен да е грешката. Баааааммм - втора брада и то на воблер Salmo Thrill. :shock: Мисля си - дали не е проблема в макарата, ама вече трето влакно и слагам (предните бяха Climax и Daiwa Samurai).И така стигам до извода - просто влакното е скапано. Разчетох се в темата и видях, че и други потребители са имали проблеми с същата марка. Така, че - 1 за влакната "Varivas" за риболов на хищник по река Дунав.
(оказва се , че досега най-сполучливото ми влакно е Power Pro,закупено от колега от форума и внесено от Щатите). :oops:
А ми сега?
:wink:
:smt017

:?:
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Satriani80 написа:.... не мога да не изкажа възмущението си от прехваленото в тази тема влакно "VARIVAS". ....
Една снимчица на шпулата :?:
karaburov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от karaburov »

Satriani80 написа:Колеги, рядко пиша, но не мога да не изкажа възмущението си от прехваленото в тази тема влакно "VARIVAS". Закупих го online , размер 2 по японския стандарт, 150 м. Пристигна в прекрасно напудрена опаковка, с японски йероглифи и подарък повод от флуорокарбон. Щастлив , че вече съм готов за "товарния влак" го навих на шпулата, използвайки хитринка от опаковката - влакното да минава през дебела книга, когато се навива.Макарата е Ryobi Zauber размер 4000. И ето ме на реката (р. Дунав). Десетина замятания - влакното се държи чудесно. И хооооооп - брада :shock: А дори не бях почнал с блесните. Викам си може да съм го навил в повече, нещо в мен да е грешката. Баааааммм - втора брада и то на воблер Salmo Thrill. :shock: Мисля си - дали не е проблема в макарата, ама вече трето влакно и слагам (предните бяха Climax и Daiwa Samurai).И така стигам до извода - просто влакното е скапано. Разчетох се в темата и видях, че и други потребители са имали проблеми с същата марка. Така, че - 1 за влакната "Varivas" за риболов на хищник по река Дунав.
Добре дошъл в клубЪ :lol: :lol: :lol:
Номер 4 си от тия де са си признали :D
За ПП си прав но има и други влакна ;)
liga
новобранец
новобранец

Мнение от liga »

Влакното ми е DUEL hardcore 8x и това лято ще му е 3-то на шпулата :D вярно е наполовина и с 1 възел,но продължавам да си хващам.......ако кълве.Не пазя,ама въобще не пазя и затова ми го няма половината.Доволен съм много от него и ще си купя същото.Имам и berkley whiplash 2 ролки.Между двете>DUEL определено.От моят опит това мога да кажа.
todor mep
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от todor mep »

Според мен тези бради са повече от макарата от колкото от влакното,защото на моите макари съм навивал както пп,суфикс,ексел такаи и доста японци като дайва,игк,дуел и др и бради нямам независимо от примамката.
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

Аре стига,бе?

Пишете -1 на Варивас- тва е несериозно. Тука има хора с дългогодишен опит, с обаяние, с визия.. недейте така, засягате ги пряко.

Американските плетеняци са по- скапани влакно Варивас и от всички японски влакна (по default).. питайте у рибарските форуми на България, но ви съветвам да прочетете руските,немските,украйнските,английските и американските, да видите у колко лицемерна,цинична и манипулирана среда съществуваме.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Всеки си има право на избор. Аз съм ползвал ПП и ППор :D и съм доволен само и единствено от издръжливостта, после закупих YGK g-soul 112 #2 и направо останах потресен от разликата между това и ПП-то, здраво, гладко, издръжливо, не шуми като двутактов мотор, ползвал съм и адреналина на савидж гъйр (точно един риболов), както и Лазер ПЕ4 (пълен та*ак). След това закупих най-евтиния Варивас, а именно хай грайд в размер #0.8, от които също не се оплаквам ама бързо му видех сметката, а сега пак се върнах на ИГК само че #1 , впечатления все още нямам изградени, защото е на 2-3 излета, но за сега ми допада. Ловя основно на дроп шот, което е предпоставка за множество бради, но за сега имам само 1 и то поради друга причина. Мъкнах го и на Рибарица и лових основно на въртележки, без видими проблеми след това. Като половя с него един сезон, ще дам по-сериозно мнение
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Много добър риболов на кустурец се получи сутринта :D Силничкият вятър вкарваше доволно кислород и кустура буквално беше пощурял на дълбочина около половин метър под повърхността . Взимаше доволно както и на блесна , тъй и на различни воблери поддържащи нужната дълбочина на газене . Да видим довечера белката как ще се отчете :D
Стонин МаХенд написа:... има хора с дългогодишен опит...
Стонине , бих те посъветвал и ти да натрупаш поне минимален такъв с американски , въпреки че от доста време такива не съществуват и японски плетки . Също така и поне с грам прочитане на някои от форумите които споменаваш , щот ставаш за смех , вервай ми .
Или иначе казано :
Стонин МаХенд написа:Аре стига,бе!!!
Преди години когато за сефте пуснаха брейд ПауърПро , става дума извъобще за сефте , не за БГ , бях един от първите закупили си такова у нас . Останах приятно изненадан , сравнено с откровените боклуци на Беркли беше направо перфектно . Последствие Пюр Фишинг пуснаха конкурентните на него , но практически почти еквивалентни Стрен , Спайдър и Пенн , за Суфикс ... ами Беркли :lol: Няма да забравя какви саги бяха с едни от "водещите" в момента школи , в БГ докато ги накарам да пробват от тези линии :lol: По принцип Беркли и Суфикс си имат и силни страни , при големите диаметри линии ползвани основно от мултипликатор , но при общо разпространеният у нас начин на спининг , не предлагат нищо което да заслужава внимание като брейд . Пускането ми в продажба на няколко излишни ми ролки брейдове на Унитика , Варивас , ИГК , поставиха началото на някои настоящи корифеи по отношение на линиите от различни краища на страната . Когато за сефте пуснаха Уинплаша си заприходих един директно от УС , тука само се споменаваха някакви класации , класификации и пр. без да го има и естествено останах напълно разочарован отново . Няма да забравя как една явно некачествена или менте партида лансирана като начало от именит ибей селър подби у нас името на иначе перфектният бял ИГК Г - Соу . Последно време занемарих тотално страстта ми към брейдове , за сметка на неща като трупане на именити пръчки и макари , на които преди време гледах не особено одобрително но преди какво правех ? Взимах си по няколко ролки от нашумял за момента я по Япония , я по Австралия , УС или Русия брейд . Слагах го на различни макари и шпули и го тествах и съпоставях . Ако след няколко различни теста , при различни макари , въдици , условия , някое не ми харесваше , заминаваше или в продавалниците на форумите , или при някой познат . Основното впечатление с което съм останал е , доста хора се нахвърлят върху често упоменаван бранд линия , слагат я на неподходящ такъм или попадат на кофти партида и последствие я заклеймяват като неставаща . Както споменах , вече тая ми мания поотмина , имаше момент в който бях щастлив притежател на 190 брейда от 65 марки , и сега ползвам основно доказали се пред мен линии , на що-годе читав и изцяло съобразен с напълно съответващи си по всички компоненти такъм и нямам проблеми . Ако някоя новозакупена линия се окаже кофти , първо я пробвам на друга макара и въдица , последствие ако продължава да е кофти си я купувам от друг продавач , обикновено японските линии си ги взимам от Япония и продавача е просто друг японец , и нещата се оправят .
Та тъй , ся ш папам , ш дремна малко и после ш ода да видя ония белки де споменах по-рано :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Павел Иванов написа:
Преди години когато за сефте пуснаха брейд ПауърПро , става дума извъобще за сефте , не за БГ , бях един от първите закупили си такова у нас . Останах приятно изненадан , сравнено с откровените боклуци на Беркли беше направо перфектно . Последствие Пюр Фишинг пуснаха конкурентните на него , но практически почти еквивалентни Стрен , Спайдър и Пенн , за Суфикс ... ами Беркли :lol: Няма да забравя какви саги бяха с едни от "водещите" в момента школи , в БГ докато ги накарам да пробват от тези линии :lol: По принцип Беркли и Суфикс си имат и силни страни , при големите диаметри линии ползвани основно от мултипликатор , но при общо разпространеният у нас начин на спининг , не предлагат нищо което да заслужава внимание като брейд . Пускането ми в продажба на няколко излишни ми ролки брейдове на Унитика , Варивас , ИГК , поставиха началото на някои настоящи корифеи по отношение на линиите от различни краища на страната . Когато за сефте пуснаха Уинплаша си заприходих един директно от УС , тука само се споменаваха някакви класации , класификации и пр. без да го има и естествено останах напълно разочарован отново . Няма да забравя как една явно некачествена или менте партида лансирана като начало от именит ибей селър подби у нас името на иначе перфектният бял ИГК Г - Соу . Последно време занемарих тотално страстта ми към брейдове , за сметка на неща като трупане на именити пръчки и макари , на които преди време гледах не особено одобрително но преди какво правех ? Взимах си по няколко ролки от нашумял за момента я по Япония , я по Австралия , УС или Русия брейд . Слагах го на различни макари и шпули и го тествах и съпоставях . Ако след няколко различни теста , при различни макари , въдици , условия , някое не ми харесваше , заминаваше или в продавалниците на форумите , или при някой познат . Основното впечатление с което съм останал е , доста хора се нахвърлят върху често упоменаван бранд линия , слагат я на неподходящ такъм или попадат на кофти партида и последствие я заклеймяват като неставаща . Както споменах , вече тая ми мания поотмина , имаше момент в който бях щастлив притежател на 190 брейда от 65 марки , и сега ползвам основно доказали се пред мен линии , на що-годе читав и изцяло съобразен с напълно съответващи си по всички компоненти такъм и нямам проблеми . Ако някоя новозакупена линия се окаже кофти , първо я пробвам на друга макара и въдица , последствие ако продължава да е кофти си я купувам от друг продавач , обикновено японските линии си ги взимам от Япония и продавача е просто друг японец , и нещата се оправят .
Та тъй , ся ш папам , ш дремна малко и после ш ода да видя ония белки де споменах по-рано :wink:
За тези упражнения си трябва някой да ти плаща!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Де да ми плащаше някой за целта . Всичко от джобето :? Само как съскаха и апеа змийте в него докато вадех заветните парета от там с цел угаждане на ищасите ми :lol: Все пак както казваше един много уважаван колега "опита в България се купува" и това е така за съжаление .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

Точно с това влакно вече имам доста навъртени (ако мога така да се изразя) километри, и смея да твърдя, че проблемите които имате не са от него. Ползвам го в размери 0.8, 1.2, 1,5 и не съм имал нито една "брада" заради самото влакно. В момента го ползвам на три макари Ryobi Excia MX, като съм по-вече от доволен. В момента го нямам навито на макара Ryobi Zauber, но Ви уверявам, че съм го ползвал на такава макара, и то точно размер 4000, като "брада" не е имало.
Това влакно напълно оправдава финансовите средства дадени за него. Вече трета или четвърта година го ползвам, като едното (най-светлото на снимките) е на близо две години. Все още си има огромна част от първоначалната здравина. За сведение - ходя на риба, със спининг, около 80 пъти годишно.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Първоначално (при Ryobi Excia) влакното често се провираше под капачката за регулиране на аванса. Това е може би единственият недостатък при тази макара. Но след изпиляване (на следващата снимката съм показал изпилена, и не изпилена капачка) проблемът изчезва напълно.
При Ryobi Zauber този проблем не се наблюдава.
Поиграйте си с подложните шайби, докато направите така, че влакното да се навива като от снимките по-горе.
Другото което е добре да правите, естествено ако не го практикувате, е да затваряте бигела на макарата с ръка. Това спестява много главоболия.
Изображение

За UL спининг от пролетта ползвам още едно четири жилно, бюджетно плетено влакно Gosen-W 4, като за сега съм доволен. Но имам само около петнадесетина риболова с него, така че не знам дали ще издържи колкото Varivas_а.
Изображение
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
koko7784
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koko7784 »

Здравейте,
Някой може ли да ми каже добър селър в И-бей от който да си поръчам Пауър про ?
Благодаря...
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

koko7784 написа:Здравейте,
Някой може ли да ми каже добър селър в И-бей от който да си поръчам Пауър про ?
Благодаря...
http://www.ebay.com/sch/scissortailspor ... pg=&_from=" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”