монтаж за спокойни води и дребни риби

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
tonio.totev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: монтаж за спокойни води и дребни риби

Мнение от tonio.totev »

tihomirnk написа:При толкова терабайти информация в Нета,пичове ,признавам ,открихте топлата вода!
Поздрави и невърмайнд!
Стават и такива работи... А колкото до нета, много противоречиви мнения има, за това толкова идентични въпроси се задават (мерси за спама... страшно полезен беше :D )
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Преди малко гледах един филм по руското предаване - Охота и рибалка .
Впечатли ме един монтаж ,който е много прост и уловист.
Човека си му викаше че е фидер и хвана една кофа алай,платики и други дребни рибки.
За целта едно кръло олово с дупка 8-10грама корада 0,20 повод 0,10-0,16 според водоема и кукичка 12-14-16 според стръвта.
Стръв варено жито 50минути -разварено много важно без аромати иначе- забравете за алая той
мрази миризмите.
Та монтажа е линията от въдицата прави се куплунг предварително вкарано в него оловото подвижно в куплунга 5-10 сантиметра максимум .На кордата която остава се вързва повода
директно или с микровирбел и куката с червей-бял,пинки,преварено жито,черен,ларви и други.
Въдицата се държи в ръка и се предържа кордата с пръста за да се чустват ударите на рибата.Когато сте сигурни че е налапала стръвта обикновено на второто предърпване засичате леко и прибирате дребната рибка.Най големите му алаи бяха около 600 грама.
Впечатлен съм от монтажа понеже става за всякви телескопи с тая оливиетка от 8-10 грама
а дистанцията на замятане е голяма оловото е подвижно в страни от линията на куплунга и
затова пича викаше че е фидер .
Аз тоя номер съм го правил на Марица за мряна с мъмрек, ама не знаех че е фидер преди 20години ! :lol:
Проблема е че сомчетата дебнат мряната на тези места и много често удрят на стръвта ако
е на грозд. Тогава имаме емоция с повод 0,10 вързване на нов повод и кукичка.
То това е интересното на Марица- тръгваш за дребни рибки а стават изненади.
Надрасках го набързо .
Изображение
Забравих -растоянието от куката до оловото 50-60 сантиметра !!!
Монтажа е без кошничка за храна ,но при желание да храним рибата на мястото на оловото
закачяте кошничката с подаръци !
По лесен монтаж от тоя според мен няма и е само с кука,тежест и корда -хранилка по желание на рибаря !
Понякога в стремежа да сме по модерни -правим много сложни монтажи със скъпи кошнички,
а простите монтажи са по ефективни и икономични за рибарите.
Последно промяна от Hills на Нед Май 31, 2015 2:33 am, променено общо 1 път.
Аватар
tonio.totev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tonio.totev »

Hills написа:Преди малко гледах един филм по руското предаване - Охота и рибалка .
Впечатли ме един монтаж ,който е много прост и уловист.
Човека си му викаше че е фидер и хвана една кофа алай,платики и други дребни рибки.
За целта едно кръло олово с дупка 8-10грама корада 0,20 повод 0,10-0,16 според водоема и кукичка 12-14-16 според стръвта.
Стръв варено жито 50минути -разварено много важно без аромати иначе- забравете за алая той
мрази миризмите.
Та монтажа е линията от въдицата прави се куплунг предварително вкарано в него оловото подвижно в куплунга 5-10 сантиметра максимум .На кордата която остава се вързва повода
директно или с микровирбел и куката с червей-бял,пинки,преварено жито,черен,ларви и други.
Въдицата се държи в ръка и се предържа кордата с пръста за да се чустват ударите на рибата.Когато сте сигурни че е налапала стръвта обикновено на второто предърпване засичате леко и прибирате дребната рибка.Най големите му алаи бяха около 600 грама.
Впечатлен съм от монтажа понеже става за всякви телескопи с тая оливиетка от 8-10 грама
а дистанцията на замятане е голяма оловото е подвижно в страни от линията на куплунга и
затова пича викаше че е фидер .
Аз тоя номер съм го правил на Марица за мряна с мъмрек, ама не знаех че е фидер преди 20години ! :lol:
Проблема е че сомчетата дебнат мряната на тези места и много често удрят на стръвта ако
е на грозд. Тогава имаме емоция с повод 0,10 вързване на нов повод и кукичка.
То това е интересното на Марица- тръгваш за дребни рибки а стават изненади.
Надрасках го набързо .
Изображение
Забравих -растоянието от куката до оловото 50-60 сантиметра !!!
Със същия монтаж преди 15 години в Бургас на един кей хванах първите си попчета , с пръста на влакното пред макарата , само че на 3 метра дистанция , а стръвта мисля че бяха някакви дребни скаридки които бяха по водораслите на кея.
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Аз на морето за попчета слагах оловото най-накрая и две кукички бидема на една и две педи
нагоре ! На Ахтоплол на кубчета сланина ги побърквах . Някой му викат панагюрски монтаж
защото става за каракуди идеално по две на веднъж !
Lecho
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Lecho »

Здравей,
ето едно видео с подвижен монтаж. Надявам се, че ти донесе успех в риболова на дребни риби. Успех!

Алекси Николов

ЕЛКО ЕООД
електроинструменти -Makita, Festool, Laserliner
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
tonio.totev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tonio.totev »

Lecho написа:Здравей,
ето едно видео с подвижен монтаж.
Ще го пробвам и него задължително ! Изглежда добър , мерси.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Здрасти, за да ловиш дребна риба , първо трябва да имаш нужната въдица за това. Да приемем, че я имаш.
След това, казваш рибата е плашлива. Ползвай леки кошници и дълги поводи ! За да ползваш леки кошници и да може да си изпънеш правилно влакното е нужно да имаш подходящият връх за това.
Тъй като много отдавна не съм ловил с патерностери и симетрични монтажи а само с онлайн монтаж, този който хранилката се движи свободно по основната линя без да има някакви стопери зад нея, аз съм свикнал да ловя така и за мен това е най удачният монтаж, няма самозасичане виждаш си кълванетата .... Драсни едно лично и ще те ориентирам на къде да биеш .
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”