остров Тасос
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: остров Тасос
То това вече се е случвало един път точно преди две години и точно на първи май.kaleeff написа:За всички пътуващи натам имайте предвид следното:
http://news.ibox.bg/news/id_275060887" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
Гърчолята според мен ще ги линчуват хотелиерите ако наистина стане това! Та умната!
Стачката е през деня, слънцето ужасно, опашките от коли дълги. Вечерта пуснаха последните два курса на ферибота от разписанието. Най лошото е че на пристанището на Керамоти от където тръгват фериботите към Тасос няма тоалетна.
А да и да не забравя, стачката тогава започна в 9-9:30 сутринта. Преди това гърците пътуваха доволно по хладно, кой където имаше да ходи.

Кофти работа колега, аз утре пристигам... Дано имаме късмет! А за времето нещо да кажеш?
И аз вчера нямах късмет, но пристигнахме късно и пробвах от 6:30-8ч.
Времето е супер. Ще пробваме днес на Гиола, дано имаме късмет
Времето е супер. Ще пробваме днес на Гиола, дано имаме късмет
- kaleeff
- ще става разбирач
Никакъв рибешки интерес към пластмасата. Същото място тази сутрин. Май проблемът не е в мен защото и други колеги на пристанището не хванаха.
Фен-клуб Таранка!
Валат е и на Керамоти,2 дни нищо
Днес на Скала потамия абсолютно нищо... пробвахме на воблери, калмарини, бомбарди, дъно- жива скарида и морски червеи, абсолютна нула... не знам през останалите дни накъде да се запътя.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Пробвай на морски червей точно пред фара на пристанището и кажи как е там
п.п. Вдигни стръвта на метър от дъното !

п.п. Вдигни стръвта на метър от дъното !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Здравейте отново от мен! Днес се върнах от острова. На 4-ти вечерта на фериботите на жива скарида- плувка, брат ми извади сафрид около 30см. Аз извадих на калмарина октопод около килограм и малко, а други вадиха сепии и още октопод. На следващата вечер ходихме на Скала калиракис- там 2 сепии и нищо друго. Държа да отбележа, че сме пробвали всички методи на риболов, а стръвта е морски червей и жива скарида. От Скала калиракис се преместихме пак на фериботите и там... гъмжеше с лавраци- големи, но наистина бяха много, НО не искаха да се хранят, нито червеи, нито скарида нито воблери. В крайна сметка, след 3 часа брат ми по чудо закачи един на скарида, но малък. И това беше с риболова ни на Тасос, доста разочароващ, но може би пълнолунието беше главния виновник....
Новини от последните няколко дена:
Риболов от абсолютно начинаещи 2 спинингисти на кейовете на Потос, Калираки и Лименария+скалите на Алики, предимно сутрин между 6 и 10 и вечер до залез слънце, щото семействата искат разходки и таверни, знаете как е.
Въртяхме различни по-скъпи и по-евтини примамки, единственият успех две хубави кокалита на Потос (едното от които се откачи в краката ми поради липсата на кеп), воблер шимано уаксуинг, цвят сардина + едно или две кълванета без хваната риба на Лименария на същия воблер.
На бомбарда с бял червей или акровати също много слабо - 1 лица, и 1 спарос пак на Потос + един много хубав зарган на Алики. На Алики като застанахме на скалата пред нас се въртеше нещо огромно, виждаше се само перка и огромно тяло под водата, но нямаше характерните движения на делфин и беше кафеникаво тъмно. Според местните вероятно сме видяли делфин, но според нас не беше, щото не се показваше да взема въздух.
Въпреки всичко съм доволен от първото си спинингуване и то в Гърция - да усетиш кълването на спининг с плетеняк наистина е запомнящо се изживяване.
Другите рибари, основно плувки, хлябове и подобни на няколко метра пред себе си също не видях да хващат нещо, да не говорим, че освен на Потос по другите кейове почти не видяхме други рибари. На Алики се засякохме с български роми, които работят там и те въртяха воблери, бомбарди, но нямаха никакъв успех. Нещо я няма рибата явно или ние сме още много зелени.
Пробвахме също чепарета, силиконови раглута с бомбардата и също нищо. Ако се отдаде шанс наесен пак с песен.
По първоначални данни от колеги на Потос трябваше да е най-слабо, но се оказа най-живо. Едната сутрин имаше гонене по повърхността от хищник, пуснах и попер, но нищо, така и не разбрахме какво гони. Това е, ако имате въпроси, ще отговарям с уговорката, че това ми беше прохождането в този риболов и едва ли мнението ми може да се счита за меродавно. Благодаря на всички колеги, които помагаха със съвети за такъми, възли и т.н. Научих много от форума.
Риболов от абсолютно начинаещи 2 спинингисти на кейовете на Потос, Калираки и Лименария+скалите на Алики, предимно сутрин между 6 и 10 и вечер до залез слънце, щото семействата искат разходки и таверни, знаете как е.
Въртяхме различни по-скъпи и по-евтини примамки, единственият успех две хубави кокалита на Потос (едното от които се откачи в краката ми поради липсата на кеп), воблер шимано уаксуинг, цвят сардина + едно или две кълванета без хваната риба на Лименария на същия воблер.
На бомбарда с бял червей или акровати също много слабо - 1 лица, и 1 спарос пак на Потос + един много хубав зарган на Алики. На Алики като застанахме на скалата пред нас се въртеше нещо огромно, виждаше се само перка и огромно тяло под водата, но нямаше характерните движения на делфин и беше кафеникаво тъмно. Според местните вероятно сме видяли делфин, но според нас не беше, щото не се показваше да взема въздух.
Въпреки всичко съм доволен от първото си спинингуване и то в Гърция - да усетиш кълването на спининг с плетеняк наистина е запомнящо се изживяване.
Другите рибари, основно плувки, хлябове и подобни на няколко метра пред себе си също не видях да хващат нещо, да не говорим, че освен на Потос по другите кейове почти не видяхме други рибари. На Алики се засякохме с български роми, които работят там и те въртяха воблери, бомбарди, но нямаха никакъв успех. Нещо я няма рибата явно или ние сме още много зелени.
Пробвахме също чепарета, силиконови раглута с бомбардата и също нищо. Ако се отдаде шанс наесен пак с песен.
По първоначални данни от колеги на Потос трябваше да е най-слабо, но се оказа най-живо. Едната сутрин имаше гонене по повърхността от хищник, пуснах и попер, но нищо, така и не разбрахме какво гони. Това е, ако имате въпроси, ще отговарям с уговорката, че това ми беше прохождането в този риболов и едва ли мнението ми може да се счита за меродавно. Благодаря на всички колеги, които помагаха със съвети за такъми, възли и т.н. Научих много от форума.
-
- сериозен играч
Колега,нещо за октоподи да кажеш-хващат ли?
не видях някой да търси октоподи, камо ли да хваща.
Здравейте,
аз бях там началото на Май.
Пробвах за октопод, на изкуствен силиконов рак.
Бях в Скала Потамия на кея. Октоподът атакува мигнувенно, видях го почти в последният момент, но за съжаление, еуфорията беше много голяма при мен и ест. при изтеглянето се хвана за една скала, борба около 20 мин и накрая влакното се скъса. Наистина, захапе ли, не е ли рязко засичането и силно нагоре, резултата е 0.
аз бях там началото на Май.
Пробвах за октопод, на изкуствен силиконов рак.
Бях в Скала Потамия на кея. Октоподът атакува мигнувенно, видях го почти в последният момент, но за съжаление, еуфорията беше много голяма при мен и ест. при изтеглянето се хвана за една скала, борба около 20 мин и накрая влакното се скъса. Наистина, захапе ли, не е ли рязко засичането и силно нагоре, резултата е 0.
-
- сериозен играч
Някой,нещо да каже за острова,че към края на месеца ще ходя.
В началото на юни бях на острова, конкретно в Потос. Ловях само сутринта рано, имаше риболов на сафрид, излизаха хубави бройки по 30 см.