какво е това хибриди?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: какво е това хибриди?

Мнение от Бачо Илия »

Ама няма нужда да ходиш чак до там :D Пускам един аквариум и две-три "люпилни", и за два месеца Данио рерио ("зебра" на линии) и Данио пунтиус ( леопардова зебра , на точки) ти ги правя на "пунктир" :lol: :lol: :lol: Лошото е че не смея да пусна аквариум , пусна ли един- и си еба мамата , айде пак барем 5 тона.... :cry: :cry: :cry:
Последно промяна от Бачо Илия на Чет Фев 21, 2008 10:27 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

IDA написа:Кроки , толстолоба не е хибрид и амура не е хибрид!!! Има хибридни форми между сребрист и пъстър толстолоб които се произвеждат у нас по тази схема!! Произхода и на двата вида е от басейна на огромната река Амур (далечния изток). Толстолоба и амура хвърлят и оплождат хайвера в големи и силни течения с водовъртежи , дълбочини и голямо налягане , което способства за това . У нас, ДОКАЗАНО , толстолоба се е аклиматизирал и се размножава в Дунав , във вътрешните водоеми не се размножава. Амура се размножава само по изкуствен начин!!!!И двата вида са внесени от СССР , заедно с методиката за развъждане. Амурите в същност са ликвидирали проблемите с водораслите на новопостроените канали и шлюзове в СССР :D
чакам
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Това на снимката хибрид ли е?

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Ако е това което си мисля е КЛАСИКА. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
За един ден на риба , Господ два дена дава !
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Това е рецепта за "хибрид" :D :
Определение за "ОБЛАК":
-100гр. " Мастика"
-100гр. "Мента"
-150гр. вода
Към първите две съставки се добавя вода от чешмата , пие се със повтаряне и потретване на рецептата
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Абе,някъде явно е станало дума за това че Толстолоба е изкуственно създаден и ми се е загнездило някъде из съзнанието.Да ама се обадих веднага и си поправих грешката.Иначе,за размножаването съм гледал как го правят и ми беше интересно.За Железни Врата спомена човека,но за вътрешните водоеми каза че само по изкуствен път ставало.Даже Есетрите на Болярци до Пловдив,една година им занесох 100-150 кг жива каракуда и по същия начин извадиха хипофиза от каракудите и заплодиха есетри.Явно това си е начина за оплождане на хайвера по изкуствен път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Питайте Марко Поло за хибриди :lol: :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колега , krokibg , стига се тръшка бе човек за тия жлези с вътрешна секреция от типа на "хипофиза" , "хипоталмус" ... Те не оплождат рибите , използват се за нещо като "виагра" , ама не да им стане , а да стимулира репродуктивните хормони и УЗРЯВАНЕТО НА ПОЛОВИТЕ ПРОДУКТИ , хайвера и семенната течност. Това при тези видове става с извлек от хипофизата на разгонени шаранови риби (в случая - каракуди). Това не е оплождане, оплождането е после!!! И това е за амурите , толстолобите са по по-друга схема!!! Така стоят нещата!
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

IDA,точно там ми беше.С Врабеца бяхме приятели-Ванката.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

sapuna написа:Това на снимката хибрид ли е?

Изображение
sapune,от това аз ставам на хибрид.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

butnik написа:IDA,точно там ми беше.С Врабеца бяхме приятели-Ванката.
С теб се познаваме от доста по-късено , имах един период от време офис в "Микрон" и от време на време съм пазарувал това онова при теб :D
Изображение
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

Думата hybrid преведена на бъргарски означава кръстоска, мелез, хибрид обикновенно хибридите или мелезите или кръстоските се получават в лаборатория от луди учени които се стремят да променят някой вид разтение или животно така ч да ни служи по-добре например повечето домашни животни, разтенията в селското стопанство са хибриди тоест дълги години некой се е занимавал със най различни кръстоски докато стигне до там, че едно говедо да стане 500 кила за три месеца вместо за 6 или да да създаде най малкото куче в света или ако може един кочан царевица да тежи 3кг вместо 200гр.... Обжо взето всичко се върти около това да се направи едно ефективно стопанство или от нищо нещо да направиш Корки е прав всички риби цел на стопанския риборов са Хибриди даже и шарана който го познаваме като обикновен също е хибрид... например Китайците още от древноста са били царе на кръстоските тези цветни шаранчета са ги създали още преди новата ера както и много от породите кучета и котки...
Изображение
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

sapuna написа:Това на снимката хибрид ли е?

Изображение
Тоя хибрид само като го гледам и почвам да хълцам от кеф :drinkers: Абе не му ли малко мастиката :?:Кога ще дойде месец май :?:
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Mitak написа:Думата hybrid преведена на бъргарски означава кръстоска, мелез, хибрид обикновенно хибридите или мелезите или кръстоските се получават в лаборатория от луди учени които се стремят да променят някой вид разтение или животно така ч да ни служи по-добре например повечето домашни животни, разтенията в селското стопанство са хибриди тоест дълги години некой се е занимавал със най различни кръстоски докато стигне до там, че едно говедо да стане 500 кила за три месеца вместо за 6 или да да създаде най малкото куче в света или ако може един кочан царевица да тежи 3кг вместо 200гр.... Обжо взето всичко се върти около това да се направи едно ефективно стопанство или от нищо нещо да направиш Корки е прав всички риби цел на стопанския риборов са Хибриди даже и шарана който го познаваме като обикновен също е хибрид... например Китайците още от древноста са били царе на кръстоските тези цветни шаранчета са ги създали още преди новата ера както и много от породите кучета и котки...
да не бъркаш селекция с хибрид.не че няма растения и животни хибриди.а колкото до шарана той е селекция не хибрид.
Последно промяна от shekira на Пет Фев 22, 2008 4:59 pm, променено общо 1 път.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

ти май нещо си се оплел селекция означава подбор демек поколението от хибриди които са пай-сполучливи се селектират или избират за да продължат рода
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”