Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

шаран на дълбочина?
Модератор: sapuna
-
- новобранец
-
- новобранец
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Май обърка никовете нещо!
Не ни вземай за балъци!
Считай се за предупреден!
Не ни вземай за балъци!
Считай се за предупреден!
Код за потвърждение: Избери целия код
IP адрес за това мнение
78.108.243.24 [ 22 Мнения ]
Потребители, писали от този IP адрес
georgi_gopata [ 22 Мнения ]
georgi_irkata [ 15 Мнения ]
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
мои савет до колегите,които ловат на далбочина между 5 и 10 метра на тинесто дно е да пробват свободно без стиропори и без поп ап топчета.ас лова шарани на езеро на което има 40 цм тина(не можеш да извадиш тежестите които ти држат лотката) без стиропор и поп ап.кадето има тина,шарана е научен да трси храна в тината(мидички,червеи....)задалжително на косам с повече олово(80-120 г).пробваите.
п.с. на сшто езеро сам ловил и на поп ап и без поп ап ( в тина) и далече повече успех имах на прчките без поп ап.
п.с. на сшто езеро сам ловил и на поп ап и без поп ап ( в тина) и далече повече успех имах на прчките без поп ап.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

alkora , привет и от мен.Зимата е времето , когато събираме такъми и чалъми и правим сметки за новия сезон.Видяови х шараните от Ковачево и искам да те питам нещо.
Септември месец бяхме на Ковачево до гюмята и също се виждаше водонапорната кула до пътя за тец - 2.Хранихме във вторник , четвъртък и в петък на обяд бяхме на мястото и също хранихме.Имаше шамандури на около 70-80 м от бирени бутилки от бира болярка.
Стръвта ни бе различни видове царевица,монтажът - крайна кука с подвижно олово.
В събота сутринта рано отново захранихме. Царевицата която изсипахме бе не по-малко от 50 кг.
Сигурно се досещаш , че и в неделя до 2 часа нямахме никакъв удар.
Дали не сме допуснали някаква грешка или просто не сме имали шанс.Около захранката се обърнаха големи риби и толкоз.
С колегата не сме някакви новобранци .Преди този излет по същият метод сме вадили шаран 13 кг , амур 11кг и шарани по 7,8 кг от пресевните по Тунджа и то само тази година.
Ако не е някаква тайна прати хабер за Ковачево.
С нетърпение очаквам затоплянето на времето и може и да се срещнем на някой водоем около Стара Загора или Пловдив.
Наслука и много приятни емоции през тази година.
/ На мен ми викат даскала щото съм такъв-даскал./
Септември месец бяхме на Ковачево до гюмята и също се виждаше водонапорната кула до пътя за тец - 2.Хранихме във вторник , четвъртък и в петък на обяд бяхме на мястото и също хранихме.Имаше шамандури на около 70-80 м от бирени бутилки от бира болярка.
Стръвта ни бе различни видове царевица,монтажът - крайна кука с подвижно олово.
В събота сутринта рано отново захранихме. Царевицата която изсипахме бе не по-малко от 50 кг.
Сигурно се досещаш , че и в неделя до 2 часа нямахме никакъв удар.
Дали не сме допуснали някаква грешка или просто не сме имали шанс.Около захранката се обърнаха големи риби и толкоз.
С колегата не сме някакви новобранци .Преди този излет по същият метод сме вадили шаран 13 кг , амур 11кг и шарани по 7,8 кг от пресевните по Тунджа и то само тази година.
Ако не е някаква тайна прати хабер за Ковачево.
С нетърпение очаквам затоплянето на времето и може и да се срещнем на някой водоем около Стара Загора или Пловдив.
Наслука и много приятни емоции през тази година.
/ На мен ми викат даскала щото съм такъв-даскал./
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
аз обикновенно спирах 100 тина м преди гюмето
но гюмето което е от страната на Новоселец а не от другата страна !
от Новоселец към Ковачево и завивам преди канала
няколко пъти ходих миналата година наистина има хубави шарани и амури там но всичко си е на късмет !
доколкото разбрах язовира го раздръндват с мрежи
и рибата е много наплашена !
но пък за сметка на това има различна риба и може да се правят хубави излети там като ни писне да плащаме на Овчарица
)
влизах с лодката и като си захряня с царевица хващах каракуди по 1.5 кг на перо
а шараните на дъно на царевица и на пружина като обикновенно сме ги хващали на 30-40 м от брега !
няма начин да не се засечем ! в ония район ми е хвърлен пъпа това Овчарица Ковачево като се замисля цялото лято съм там
))
но гюмето което е от страната на Новоселец а не от другата страна !
от Новоселец към Ковачево и завивам преди канала
няколко пъти ходих миналата година наистина има хубави шарани и амури там но всичко си е на късмет !
доколкото разбрах язовира го раздръндват с мрежи

но пък за сметка на това има различна риба и може да се правят хубави излети там като ни писне да плащаме на Овчарица

влизах с лодката и като си захряня с царевица хващах каракуди по 1.5 кг на перо

а шараните на дъно на царевица и на пружина като обикновенно сме ги хващали на 30-40 м от брега !
няма начин да не се засечем ! в ония район ми е хвърлен пъпа това Овчарица Ковачево като се замисля цялото лято съм там

Ясно,alkora, Овчарица я задрасквам /10лв. такса/ и след забраната ще си пробваме късмета пак на това и на другото място.
Колкото до Ковачево има и друго гюме, където напролет в сазлъка излизат каракуди където никъде другаде не съм хващал , а именно златисти - красавици.
Преди време някой мераклия бе направил в самия саз масичка , не знам дали още съществува и дали ще може да се стигне до нея , имам предвид дъното.
На това място ходя само на плувка и никога не съм замятал за шаран на царевица , нито съм ловил от лодка на плувка /ако съм те разбрал правилно/.
Обикновено около тодоровден ходя там , така че може и да се срещнем.
Колкото до Ковачево има и друго гюме, където напролет в сазлъка излизат каракуди където никъде другаде не съм хващал , а именно златисти - красавици.
Преди време някой мераклия бе направил в самия саз масичка , не знам дали още съществува и дали ще може да се стигне до нея , имам предвид дъното.
На това място ходя само на плувка и никога не съм замятал за шаран на царевица , нито съм ловил от лодка на плувка /ако съм те разбрал правилно/.
Обикновено около тодоровден ходя там , така че може и да се срещнем.
-
- новобранец
Re:
sapuna написа:Ако не говорим за типичния монтаж на косъм,то долния гарантирам,че не се рови из тинята!![]()

-
- и господ не е толокова добър
Re: шаран на дълбочина?
Митак,бат.Райчо та хареса.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
винаги съм се чудел на монтажът на косъм след самият косъм и оловоти с противоосукващата трабичка слага ли се стопер за трабичката с оловото и на коква дистанция , аз слагам на около 50 см , я даите някакъв съвет

Хубаво е да има малко олово да придържа линията прилепена към дънотоMiTaKa™ написа: винаги съм се чудел на монтажът на косъм след самият косъм и оловоти с противоосукващата трабичка слага ли се стопер за трабичката с оловото и на коква дистанция , аз слагам на около 50 см , я даите някакъв съвет
-
- и господ не е толокова добър
Олово се слага на монтаж със клипс,на инлайн може да се сложи оливетка,за да може да се освободи рибата.Стопер се слага на монтаж хеликоптер или монтаж с подвижно олово,на растояние 20-30см.На монтаж хеликоптер,ако е с подълга тръбичка също се слага оловце.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.