Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
не така де засега знам че истината е под втория бараж при Благоевград излиза доста скобар
скобара е риба проклета

-
- ще става разбирач
Малко съмнително за Втория
На откриването скобар не видях да скочи, само няколко отчаяни мренаджии.Баража се е разрушил още повече, местата са изцяло нови.
А тези с скобарите на 1-ви под пречиствателната, на 2-ри хванали 1-2-ва, на 3-ти коли не се виждаха..

На откриването скобар не видях да скочи, само няколко отчаяни мренаджии.Баража се е разрушил още повече, местата са изцяло нови.
А тези с скобарите на 1-ви под пречиствателната, на 2-ри хванали 1-2-ва, на 3-ти коли не се виждаха..

- izzyone
- фен клуб-скобар
Изловили са ги 

“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
Това е от вчера - сряда. Реката надолу след дефилето е леко мътна, водата е студена и все още доста висока. Рибата е групирана на определени места за да си хвърля хайвера и трябва да се търси. Всички хванати риби бяха пълни с хайвер. Основно излиза мряна, имаше и доста едри. Клена не е много активен.
В понеделник открих сезона. От осем до два - 16 броя. Стръв - само хляб, храна - само хляб. Рибата кълвеше повече, докато не печеше слънцето и сигурно след това стана по-предпазлива.
Накрая всичко обратно!
На другия ден отскочих пак за два часа - 4 риби. Снимки няма, не носех живарника. Рибата пъпчасала повечето и пускаше "бело".
Накрая всичко обратно!
На другия ден отскочих пак за два часа - 4 риби. Снимки няма, не носех живарника. Рибата пъпчасала повечето и пускаше "бело".
-
- ще става разбирач
Скобарите могат да задържът хайвера си при появявяване на снежна вода, в очакване на по-високи температури.Затова забраната трябва да бъде по-фрагментирана за определни видове риби и определяна всяка година в различни срокове. Останалото е контрол или морал при рибарите.
Браво колега! Страхотен риболов си сътворил. Който разбира риболова на скобар, си ги лови целогодишно. Ако върна лентата назад, нямам спомени да съм правил приличен риболов през месец Юни. Евала за улова и релийза!Georgi777 написа:В понеделник открих сезона. От осем до два - 16 броя. Стръв - само хляб, храна - само хляб. Рибата кълвеше повече, докато не печеше слънцето и сигурно след това стана по-предпазлива.
Накрая всичко обратно!
[attachment=
[attachment=
Това са доста дребни скобари ,препоръчително е да не ги събираш в живарник . Забелязал съм там където има пасаж от дребни скобарчета едри не можеш да хванеш ,смени местото.Georgi777 написа:В понеделник открих сезона. От осем до два - 16 броя. Стръв - само хляб, храна - само хляб. Рибата кълвеше повече, докато не печеше слънцето и сигурно след това стана по-предпазлива.
Накрая всичко обратно!
- izzyone
- фен клуб-скобар
Хубаво откриване.Всички с които говорих и са били през седмицата споделят същото. При теб даже е добре щом до два си имал удари. Повечето казват че скобара е приключил към 8-9 и след това са ловили мрени.Georgi777 написа: Рибата кълвеше повече, докато не печеше слънцето и сигурно след това стана по-предпазлива.
.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
Към два си тръгнах, иначе основно взимаше от 9 до 11-12, след това дойдоха още хора и много приказки, шляпане и нещата приключиха.izzyone написа: Хубаво откриване.Всички с които говорих и са били през седмицата споделят същото. При теб даже е добре щом до два си имал удари. Повечето казват че скобара е приключил към 8-9 и след това са ловили мрени.
Е някой да пусне снимки на тея мрени, че да видим ние дето не сме ловили тая риба
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
Първата мишка за тая година от вчера - 12 смтоплия написа:Е някой да пусне снимки на тея мрени, че да видим ние дето не сме ловили тая риба

За третия бараж пътя как е ? Може ли да се мине с лека кола, решил съм да пробвам на щипок/виолетка за едър кефал и на торен за сом ,но незнам дали мога да стигна . Мерси предварително
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Колега браво за скобарите, дано цялата година да бъде с такава резултатност и всички реби обратно в рката.
Аз в момента съм на р. Велека, но само хвърлям .......... по един поглед. Колеги се похвалиха с по 2-3 пастърви и дребни мренки.
Аз в момента съм на р. Велека, но само хвърлям .......... по един поглед. Колеги се похвалиха с по 2-3 пастърви и дребни мренки.
-
- ще става разбирач
Ако не е закъснял отговорът:
До Третия се стига без проблем с кола, а пресичането за слизане по-надолу по течнеието е при изтичането на бистрака по камъните. Но да се чакат големи кленове на рибка и торен е малко рано, но не се знае.

До Третия се стига без проблем с кола, а пресичането за слизане по-надолу по течнеието е при изтичането на бистрака по камъните. Но да се чакат големи кленове на рибка и торен е малко рано, но не се знае.