Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Сушица и Леново
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Сушица и Леново
Здравейте на всички! От Пловдив съм и до миналата година често ходех на риба. Но ми се наложи да прекъсна за няколко месеца и съм изгубил информация за водоемите... Бих искал да ви задам няколко въпроса за язовирите Сушица и Леново. Ще бъда искрено благодарен, ако някой отговори. 
Какви са цените за риболов? До последно помня, че таксата на Леново беше 8 лв., а на Сушица 10 за една въдица, 15 за две, 20 за три (ако нещо бъркам, поправете ме).
Как е положението с рибата? В смисъл кълве ли и доста ли е? Чух за Сушица, че са напускали скоро. Но все пак е хубаво да си каже мнението и човек, уверил се в това.
Наистина ще се радвам, ако някой сподели нещо. Знам, че тези водоеми са обсъждани нееднократно и че задавам сигурно същите въпроси, както и колеги преди мен, за което съжалявам.

Какви са цените за риболов? До последно помня, че таксата на Леново беше 8 лв., а на Сушица 10 за една въдица, 15 за две, 20 за три (ако нещо бъркам, поправете ме).
Как е положението с рибата? В смисъл кълве ли и доста ли е? Чух за Сушица, че са напускали скоро. Но все пак е хубаво да си каже мнението и човек, уверил се в това.

Наистина ще се радвам, ако някой сподели нещо. Знам, че тези водоеми са обсъждани нееднократно и че задавам сигурно същите въпроси, както и колеги преди мен, за което съжалявам.

Re: Сушица и Леново
В момента съм на Сушица - едно шаранче около 2кг за цял ден. Иначе ако търсиш каракуда/карабалък/канален сом има доволно. На Леново последно бях миналата година и се отказах - страшна мръсотия беше.
-
- новобранец
Аха. На плувка или дъно излезе шаранчето? И горе-долу къде ловеше - по заливите, като тръгнеш от дясната страна на язовира ли?
Дано да са го върнали на положението, както беше още преди 4 години. Тогава беше страхотно! Язовирът иначе е много красив!

Дано да са го върнали на положението, както беше още преди 4 години. Тогава беше страхотно! Язовирът иначе е много красив!

Не знам как е било преди 4 години? Аз реших да пробвам от среща на барачките (най-дясната). Излезе на метод фидер 1 вкисната царевица + 2 бели червейчета. Миналата седмица бях точно под къщата на полицията (там където плащаш) - 1 шаран, доста каракуда + карабалък и един удар който изпуснах и още ме е яд, че беше нещо над 5 кг. Шарана излизаше на силиконова царевица в дип. По принцип гледам да го търся на плиткото шарко в момента, но доста хора хващат и на втория залив в дълбокото. Ако имаш мераци за хищник бялата е активна и скоро извадиха доста прилични щуки.
-
- новобранец
Преди 4 години беше пък 5 лв и колкото въдици искаш. Тогава беше един наш познат - Йово се казва - и още ми е интересно къде е сега... Иначе риболовът и тогава беше добре - излизаха едри каракуди, имаше шарани, даже на мой приятел нещо голямо му скъса пред мен, щука и бяла риба си е имало винаги, също и сом.
Като гледам, за шаран и каракуда би било добре да търся заливчетата. Някакви конкретни захранки ли се иска, или рибите не са чак толкова "капризни"?
По принцип ползвам на Filstar.
Като гледам, за шаран и каракуда би било добре да търся заливчетата. Някакви конкретни захранки ли се иска, или рибите не са чак толкова "капризни"?

Таксите са както ги писа по-горе : 10 за една въдица, 15 за две, 20 за три. Имаш право на 2/4/6 (питай пак на място за тези цифри че не ги знам точно) големи риби (шаран, сом и т.н.) включени в таксата. Каракуди и карабалъци и т.н. са безплатни. Рибата там не се храни от собственика, така че каквато и по-ароматна захранка да хвърлиш ще я събереш. Проблема е че е малко таласъмски язовир с големи дълбочини, но щом си бил го знаеш. За шаран лятото ходя на разливака отсреща (на бараките), но в момента още не е тръгнал да се храни добре там. Пробвай се в първите две заливчета - миналата седмица даваше от всичко доволно там.
Привет Колеги
Искам да попитам как е щуката, дава ли в момента на Сушица,някой дали е гонил там конкретно щука да сподели места,спининг или тапа. Благодаря
Искам да попитам как е щуката, дава ли в момента на Сушица,някой дали е гонил там конкретно щука да сподели места,спининг или тапа. Благодаря
-
- новобранец
igyulev, страшно съм ти благодарен за информацията! Сега надали още ще мога да отида за риба, но вече през юли сигурно ще мога. Може би тогава рибите ще са се размърдали откъм барачките. Това за дълбочините ми беше ясно, но само донякъде. Ходил съм няколко пъти, но не съм го разучил още много добре язовира! 

-
- новобранец
Колега, отдавна не съм ходил там. Но това, което знам, е, че щуката най-много се търсеше точно в началото под мястото, където се плаща. Веждал съм веднъж как извадиха една, но беше малка. Освен това пък друг рибар извади една бяла риба. Щуката беше на тапа с уклей. За бялата риба - на плувка с мъртъв уклей. Не знам защо точно така...ivan1983 написа:Привет Колеги
Шука гонят покрай стената на спининг. Миналата година удариха един дзвер към 7 кг. За бяла риба се ходи покрай скалите (минаваш двете заливчета там където плащаш и почват скалите). Питай хората там няма да те подведат. За бялата препоръчително монтаж на дъно (подвижно олово + отворен бигел) и с рибка от язовира (уклей).ivan1983 написа:Привет Колеги
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Миналата седмица / неделя/ риболовът на Сушица бе много зле .
5 часа въртяхме всякакви примамки, но удар на хищник не отчетохме .
Шарана също пасуваше при колегите . И плевела не бе кой знае колко активен.
Колега имаше кълване на дънна, на местен уклей, но нереализиран.
Извадиха и едно канално соме , но не знам подробности .
Казано накратко - ТАЛАСЪМСКА РАБОТА .
5 часа въртяхме всякакви примамки, но удар на хищник не отчетохме .
Шарана също пасуваше при колегите . И плевела не бе кой знае колко активен.
Колега имаше кълване на дънна, на местен уклей, но нереализиран.
Извадиха и едно канално соме , но не знам подробности .
Казано накратко - ТАЛАСЪМСКА РАБОТА .
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
-
- новобранец
В петък на 29.05 бях на яз. Сушица, хвърлях на дъно на първото дере от към с. Тополово, хванах 3 шарана по кило-кило и двеста и 1 канален сом около 2 кила, както и 1 малка бяла риба около 0.500гр. Единият шаран ми клъвна на вкисната царевица а всичките други риби се хванаха на чебен земен червей. А и към обяд имах зверско кълване на 1 от 3-те ми въдици , но не успя да се закачи. Сигурно беше голяма риба, защото щеше да ми вкара въдицата в водата.
Определено! Този язовир като реши да не дава и си капо 100%. Изобщо не е лесен и според мен си е доста див, независимо че е платен.bat_boiko_nikolov написа:Казано накратко - ТАЛАСЪМСКА РАБОТА .
-
- новобранец
Забравих да попитам още нещо. Ако не върви с другата риба, поне уклеят върви ли? Последно, като бях там, беше много добре и излизаха доста - не бяха големи, но си имаше играчка... Защото някой път и тази динамика решава проблема. 

Уклей си дава доволно. Малко захранка и се завърта (10-15см рибки). Ако не се намери някой сом да го уплаши ще си хващаш цял ден.