Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Сафрид 2015
Модератори: emo vasilev, alekst
- 1000n
- разбира нещата
Re: Сафрид 2015
Това е поредното доказателство, за правотата на твърдението,biserkehayov написа:... Ловихме с различни цветове и размери - 12-ки, 10-ки и 8-ца и всички си хванахме.
...
че пролетният сафрид не подбира много много чепаретата!
При това нито като цвят, нито като размер на куките!
Въпреки това аз съм забелязвал, че понякога не налита много на тъмни и черни бидеми,
но това си мисля, че по-скоро се дължи на факта, че по-трудно се забелязва черното
отколкото, че сафридът не предпочита черния цвят.
Есента обаче е по-различно положението!
Наслука на всички!

1000n,тука си малко в грешка/за морският вятър мисля че си прав/ първият ставри и той избира цвят,вчера с едни цветове товарех добре чепарето,днес с други цветове взима се но по 2-3риби,колегата до мене с други цветове като срешне риба товари здраво,п.п риба в раьона на Варна има не стойте в къщи./говоря за от брега/
Потвърждавам за имането ( само като наблюдател за съжалениеianimar написа:1000n,тука си малко в грешка/за морският вятър мисля че си прав/ първият ставри и той избира цвят,вчера с едни цветове товарех добре чепарето,днес с други цветове взима се но по 2-3риби,колегата до мене с други цветове като срешне риба товари здраво,п.п риба в раьона на Варна има не стойте в къщи./говоря за от брега/

- 1000n
- разбира нещата
Не казвам, че пролетно време сафридът изобщо не подбира чепаретата,ianimar написа:1000n,тука си малко в грешка/за морският вятър мисля че си прав/ първият ставри и той избира цвят,вчера с едни цветове товарех добре чепарето,днес с други цветове взима се но по 2-3риби,колегата до мене с други цветове като срешне риба товари здраво,п.п риба в раьона на Варна има не стойте в къщи./говоря за от брега/
а че подбира много по-малко отколкото есента.
Наслука на всички!

-
- научил се да хвърля
Най-сетне и аз се добрах до морето. Вчера (3ти) от 16:00ч до около 23:00ч на Тюленово изкарах около 1.5кг, като в 23:00ч все още си излизаше на всяко хвърляне по едно-две рибета, но трябваше да тръгвам.

Един боклук не е навредил на никой ...така мислиш ти и още 7 милиона българи 

-
- вече хвърля и на тежко
Вчера около Силистар двама човека 13 кг сафрид....това от лодка,но съвсем близо до брега.
Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото 

Вчера на Агалина от 6.30 до 9 капо. Духаше неприятно освен това
Браво.. На какви чепарета?Момчил Димитров написа:Вчера около Силистар двама човека 13 кг сафрид....това от лодка,но съвсем близо до брега.
Във Варна и аз се включих преди 2 дни,но определено не можах да уцеля чепарето. Смених няколко но пак така.
Като се огледах и други бяха като мен. Един двама вадиха между 4 и 8 всичко друго по 1 или 2 до 3.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Освен чепарето,има значение и тактиката.krp написа:........Като се огледах и други бяха като мен. Един двама вадиха между 4 и 8 всичко друго по 1 или 2 до 3.
Т.Е. как работиш с него.
Метни го настрани на около 20м,затвори бигела,и леко придърпвай
докато оловото падне на дъното.После пак с придърпвания прибирай чепарето.
Пиши после какво е станало де.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Определено не само до цвета и тактика трябва но и да го хвърлиш на нужната дистанция ,че гледам се взима доста навътре а аз трудно успявах да достигна. Днес 06 се взимаше много-вятър и малко риба но излезе и едро.Ама то голяма гимнастика(за тва му викат явно спортен риболов) а риба се взима след залез през другото време само спорт.
Благодаря за съветите.
Да, опитвах и с хвърляне и придърпване, защото забелязах подобна техника, определено даваше по-добър резултат, но изглежда имам още да уча. Аз чаках такъма да падне на дъното и тогава обирах! Ще пробвам задължително и ще споделя! От обяд до вечерта 8 към кг и половина.
Започнах с едно шарено чепаре, с което горе долу се получаваше, но в сравнение с вадещия съсед все едно рибата седеше само до неговата лодка,а покрай мен някакви заблудени..ха хаа. Зябелязах подобна техника и копирах. После не видях оплетения връх и чепарето отлетя..
Да, опитвах и с хвърляне и придърпване, защото забелязах подобна техника, определено даваше по-добър резултат, но изглежда имам още да уча. Аз чаках такъма да падне на дъното и тогава обирах! Ще пробвам задължително и ще споделя! От обяд до вечерта 8 към кг и половина.
Започнах с едно шарено чепаре, с което горе долу се получаваше, но в сравнение с вадещия съсед все едно рибата седеше само до неговата лодка,а покрай мен някакви заблудени..ха хаа. Зябелязах подобна техника и копирах. После не видях оплетения връх и чепарето отлетя..
Събота "утрепали" сафрида на Илия Бояджиев, а един не се похвали
Вчера нямаше един човек там, но за сметка на това от външна страна морето беше побеляло от тапи на мрежи

Вчера нямаше един човек там, но за сметка на това от външна страна морето беше побеляло от тапи на мрежи

-
- научил се да хвърля
Вече няма смисъл да ходите до Гърция за кокалита, те са тук
Вчера най- големият сафрид, който хванах, беше около педя- 20 см. Това от брега, на оранжево чепаре. Колегите около мен първоначално помислиха, че съм дръпнал чернокоп 

-
- разбира нещата
Колега,
И аз съм хващал преди години такива "гиганти"!
Съпротивата им при вадене е забележителна!
Да, ама случайни бройки! Дано и тук се адаптира и да можем да хващаме прилични количества!
На слука и повече....
И аз съм хващал преди години такива "гиганти"!

Да, ама случайни бройки! Дано и тук се адаптира и да можем да хващаме прилични количества!
На слука и повече....

Нещата не са такива , каквито изглеждат!
В случая не беше случайност, защото почти всички бяха БАРБЕКЮристи. Предполагам че увата беше го докарала до брега. На всяко хвърляне имаше по 2-3 уви затралени. И предни дни съм хващал такива редки бройки, в стомаха на единия имаше ува поне 6 см.Митко Кирилов написа:...Съпротивата им при вадене е забележителна! Да, ама случайни бройки!...