Сафрид 2015

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Re: Сафрид 2015

Мнение от 1000n »

biserkehayov написа:... Ловихме с различни цветове и размери - 12-ки, 10-ки и 8-ца и всички си хванахме.
...
Това е поредното доказателство, за правотата на твърдението,
че пролетният сафрид не подбира много много чепаретата!
При това нито като цвят, нито като размер на куките!

Въпреки това аз съм забелязвал, че понякога не налита много на тъмни и черни бидеми,
но това си мисля, че по-скоро се дължи на факта, че по-трудно се забелязва черното
отколкото, че сафридът не предпочита черния цвят.

Есента обаче е по-различно положението!

Наслука на всички! :D
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

1000n,тука си малко в грешка/за морският вятър мисля че си прав/ първият ставри и той избира цвят,вчера с едни цветове товарех добре чепарето,днес с други цветове взима се но по 2-3риби,колегата до мене с други цветове като срешне риба товари здраво,п.п риба в раьона на Варна има не стойте в къщи./говоря за от брега/
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

ianimar написа:1000n,тука си малко в грешка/за морският вятър мисля че си прав/ първият ставри и той избира цвят,вчера с едни цветове товарех добре чепарето,днес с други цветове взима се но по 2-3риби,колегата до мене с други цветове като срешне риба товари здраво,п.п риба в раьона на Варна има не стойте в къщи./говоря за от брега/
Потвърждавам за имането ( само като наблюдател за съжаление :( ) Днес сутринта аха-аха да излязат лодките на брега на втора буна
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

ianimar написа:1000n,тука си малко в грешка/за морският вятър мисля че си прав/ първият ставри и той избира цвят,вчера с едни цветове товарех добре чепарето,днес с други цветове взима се но по 2-3риби,колегата до мене с други цветове като срешне риба товари здраво,п.п риба в раьона на Варна има не стойте в къщи./говоря за от брега/
Не казвам, че пролетно време сафридът изобщо не подбира чепаретата,
а че подбира много по-малко отколкото есента.

Наслука на всички! :D
driu
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от driu »

Най-сетне и аз се добрах до морето. Вчера (3ти) от 16:00ч до около 23:00ч на Тюленово изкарах около 1.5кг, като в 23:00ч все още си излизаше на всяко хвърляне по едно-две рибета, но трябваше да тръгвам. :drinkers:

Изображение
Изображение
Един боклук не е навредил на никой ...така мислиш ти и още 7 милиона българи :smt021
Момчил Димитров
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Момчил Димитров »

Вчера около Силистар двама човека 13 кг сафрид....това от лодка,но съвсем близо до брега.
Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото :(
fullhouse
новобранец
новобранец

Мнение от fullhouse »

Вчера на Агалина от 6.30 до 9 капо. Духаше неприятно освен това
krp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krp »

Момчил Димитров написа:Вчера около Силистар двама човека 13 кг сафрид....това от лодка,но съвсем близо до брега.
Браво.. На какви чепарета?
Във Варна и аз се включих преди 2 дни,но определено не можах да уцеля чепарето. Смених няколко но пак така.
Като се огледах и други бяха като мен. Един двама вадиха между 4 и 8 всичко друго по 1 или 2 до 3.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

krp написа:........Като се огледах и други бяха като мен. Един двама вадиха между 4 и 8 всичко друго по 1 или 2 до 3.
Освен чепарето,има значение и тактиката.
Т.Е. как работиш с него.
Метни го настрани на около 20м,затвори бигела,и леко придърпвай
докато оловото падне на дъното.После пак с придърпвания прибирай чепарето.
Пиши после какво е станало де. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
goro21
новобранец
новобранец

Мнение от goro21 »

Определено не само до цвета и тактика трябва но и да го хвърлиш на нужната дистанция ,че гледам се взима доста навътре а аз трудно успявах да достигна. Днес 06 се взимаше много-вятър и малко риба но излезе и едро.Ама то голяма гимнастика(за тва му викат явно спортен риболов) а риба се взима след залез през другото време само спорт.
krp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krp »

Благодаря за съветите.
Да, опитвах и с хвърляне и придърпване, защото забелязах подобна техника, определено даваше по-добър резултат, но изглежда имам още да уча. Аз чаках такъма да падне на дъното и тогава обирах! Ще пробвам задължително и ще споделя! От обяд до вечерта 8 към кг и половина.
Започнах с едно шарено чепаре, с което горе долу се получаваше, но в сравнение с вадещия съсед все едно рибата седеше само до неговата лодка,а покрай мен някакви заблудени..ха хаа. Зябелязах подобна техника и копирах. После не видях оплетения връх и чепарето отлетя..
ARMANIO
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ARMANIO »

Събота "утрепали" сафрида на Илия Бояджиев, а един не се похвали :D
Вчера нямаше един човек там, но за сметка на това от външна страна морето беше побеляло от тапи на мрежи :evil:
svetlio80tm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от svetlio80tm »

Вече няма смисъл да ходите до Гърция за кокалита, те са тук :D Вчера най- големият сафрид, който хванах, беше около педя- 20 см. Това от брега, на оранжево чепаре. Колегите около мен първоначално помислиха, че съм дръпнал чернокоп :wink:
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Колега,
И аз съм хващал преди години такива "гиганти"! :) Съпротивата им при вадене е забележителна!
Да, ама случайни бройки! Дано и тук се адаптира и да можем да хващаме прилични количества!
На слука и повече.... :fishing6:
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Митко Кирилов написа:...Съпротивата им при вадене е забележителна! Да, ама случайни бройки!...
В случая не беше случайност, защото почти всички бяха БАРБЕКЮристи. Предполагам че увата беше го докарала до брега. На всяко хвърляне имаше по 2-3 уви затралени. И предни дни съм хващал такива редки бройки, в стомаха на единия имаше ува поне 6 см.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”