Кормораните За и Против!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

IDA написа:
Ivak написа:
Относно браконерите: Личното ми мнение е , че никога и по никакъв повод няма да намлеят или изчезнат в България. Но комбинацията между притисната риба от корморани и браконери е страшна и се повтаря всяка зима на доста места в България. Като се унищожават хиляди тонове риба.
:

Колега , тук въпроса според мен има два аспекта:
Първи аспект- Българина го е страх от три неща , и на първо място е , да не му бръкнат в джоба. Значи- драстични глоби или принудителен труд за тези които не искат или не могат ("мангустите") да ги платят!!!!!
Втори аспект- На служителите от ИАРА да се дават 10-20% като премия от стойноста на наложените санкции-ПЕРСОНАЛНО на всеки отделен служител
И да видиш как нещата с бракониерството бързичко ще потръгнат 8)

Относно първия аспект , за българите винаги ще има корупция , аз за мангалите няма никаква възможност за събиране та дори и в някой случай за писане на актове. Като не си носят документи за самоличност няма как да им се напише акт, пък камо ли да се пуснат след време на агенция Държавни вземания за да бъдат принудени да ги платят. За труда , няма как да стане понеже им нарушаваме малцинствените им права.
За втория аспект , просто служителя ще предпочете да вземе 100 лв (примерно) на ръка (рушвет) отколкото 20 процента комисионна и предполагаеми проблеми след това (обжалване , съд).

Не ме разбирай погрешно, правя всичко което е в нормалните граници за да спра браконерите, но просто светлина няма и няма да има :cry: :evil:

Трънски, с тези работи които обясняваш само можеш да ги разгониш. Оръжията не са проблем в България :lol: :lol: Корморана бързо свиква с хората и гърмежите и ако не се отстрелват птици просто спира да им обръща внимание.

Просто ако ловците както уж сме радетели за родната природа :roll:
постреляме малко по Големия корморан който не е збранен по никакъв начин за отстрел, може би ще нормализираме положението.
Лесна птица за отстрелване е , както им вика Кърцата ТРЕНАЖОРЧЕТА :lol: :lol: :lol: :lol:

Тази зима по Дунав ги нямаше много , иначе щях да ви пусна 2-3 снимки :lol: :lol:

Трънски има съчми който експлодират при удър пробвай с тях, цели се само и единствено в главата на птиците :wink:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

учудвам се от тая злоба и то в хора дето не сьм предполагал :roll: с тия КОРЕКЦИИ на природата за Господ ли се имате..за кво ли? :lol: или поне за Негов наместник :?: :lol: :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Re: Кормораните За и Против!

Мнение от VGS »

Еее ... ,
тук не става въпрос за злоба, нито за садизъм или омраза.
Разбира се, че всеки и всяко същество има право да живее, за това не иде реч. Още повече не става въпрос , че кормураните не трябва да ги има или да съществуват въобще. Просто хората са се намесели толкова много в работата на природата, че ако не се контролира една популация друга изчезва, ние не сме богове но като разумно , поне до някъде същества, сме длъжни да пазим и да поддържаме всички видове в равновесие. Просто природата е толкова наранена, че трудно или много бавно би се справила с това сама.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Пеликаните "бастисаха" кормораните... :lol:
От дългите ми наблюдения, а не и само мои ще споделя как тези пеликани "ловят риба" през зимата.Да зимуват са останали предимно възрастни и болни птици, които не биха издържали прехода до Африка. Та теа "дъртаци" дебнат кормораните когато се гмуркат и уловят прилична риба , предимно кефал.В момента когато корморана изплува с уловената риба ..тия багапонти го "гепят" с голямата си човка за главата...и потапят главата му отново във водата...корморана няма време да си поеме дъх и...изпуска рибата...която мигом е лапната от пеликана - тиранин.Имам чуството , че този пеликан е като един зъл БОКОР, а кормораните са неговите ЗОМБИТА... :lol:
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Колкото и да си нависоко,все има някой над теб.Джунгла :D Когато сме горе се присмиваме,когато сме долу умираме :lol: :lol: :lol:
А сега де? :roll:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Дразнят ме определено /много неуморно и продължително плюскат/,ама само през зимата.За това и досега не съм ги трепал - едва ли усмъртяването им ще ми помогне в борбата със зимната депресия.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Мен ме светнаха,че месото от гърдите им било чудесно.Само че още не са ме поканили за проба.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

VGS написа: , сме длъжни да пазим и да поддържаме всички видове в равновесие. Просто природата е толкова наранена, че трудно или много бавно би се справила с това сама.
тя,Природата си знае работата..Господ(ако го има)-сьщо...вьзгордяхте се вие-за природа и за господ се мислите :idea: а видьовден е близо :D язьк ни за децата-квото им ОСТАВИМ-това ще е-добре,че сме ние,че да ПОДДЬРЖАМЕ природата-тя,горката сама не може се справи :drinkers: наздраве
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

КИРО написа:Мен ме светнаха,че месото от гърдите им било чудесно.Само че още не са ме поканили за проба.
Сакън , не се лъжи!!!!!!!!!! Нема такава смрад. Т'ва чудо се храни само и единствено с риба и познай на какво му мирише месото....???
Веднъж преди години и мене така ме излъгаха и рекох да опитам един, киснах го в оцети и други гнусотии и го метнах в една тенджера с две юрдечки. е, овонях къщата и го хвърлих барабар с патиците. лошото е че и кучето отказа да се доближи до тая "благинка", че трябваше да се чудя къде да ги заравям :rolleyes:
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

А бе тя и корнидата - водната кокошка се храни с риба, ама воденичката и е колкото юмрук и е такава вкусотия...сварена и после позапечена със зехтин и подправки... :lol:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

УБИЙЦИИИИИ :D :D :D всичко ,ама ВСИЧКО ще ви сготвим делукс :wink: кьрца-дивеч в ОЦЕТ се не кисне :wink: не сьм се сещал корморан да хапна-ама вярвайте ми-сега ми е основна цел...па да видим кво му е толкова гадното-смьрдял на РИБА :shock: ми РИБАТА не смьрди ли на РИБА?ай,че се оплетох:)
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

Не сме убийци 5кила-ние сме месари :lol: Пък корморански цицки-пардон-гърди смесени със равно количество маааааазно свинско и съотв. подправки,смляно по на едро наиш ли кви кифтаци стават.И хич не миришат на риба.Ох котьоооооооооооо :D
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Изображение

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”