съвет за лодка и мотор

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

kanev000
научил се да хвърля
научил се да хвърля

съвет за лодка и мотор

Мнение от kanev000 »

и така в голяма дилема съм колеги купих си зандер 360 предстои ми и покупка на мотор решил съм да 2т но не мога да избера дали 10 кс или 15 кс искам лодката да глисира с двама души какъв съвет ще ми дадете 10 достатачни ли са или ще трябва 15. и нека баде риболов :fishing2:
kanev000
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: съвет за лодка и мотор

Мнение от kanev000 »

ако някой има мотор за продаване да пише
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Колега, най-добре се обади на фирмата от която си я купил за да ти кажат кой е най-подходящия двигател за тази лодка. Аз миналата година си везех Романтика, плоскодънна алуминка и двигател 5-ца. Върши перфектна работа.
По-голям шаран от рибаря няма...
kanev000
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kanev000 »

говорих с тедо от зандер той ми отговори но искам мнение на хора които имат или са имали лодки с тези размери и съответно с някой от тези мотори да споделят как са се движили и т,н
kanev000
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kanev000 »

лодката я дават за мах 15 кс
mitkom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitkom »

Колега и аз от скоро съм със Зандер 3.60 м. нова ( усилената ) . Дилемата и при нас с колегата бе 10 или 15 к.с. , след проучване се спряхме на 15 и се решехме да е това мотора за лодката. След тръгване към магазина се оказа, че за 15 коня мотор трябва да изчакаме около седмица, а за 20 к.с веднага можем да се уредим. От мерак си взехме 20 к.с. ( толкова й дават макс ) и сега сме супер доволни. Лодката ( двама ) я товарим с багаж и с този мотор е голям кеф. Слагахме (преди да вземем мотора ) двигател 10 к.с за проба и нещата отидоха към по-мощен двигател.
Та моят съвет е добре да помислиш и да избереш по-мощния двигател, особено ако ще я ползвате двама.
kanev000
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kanev000 »

моята не е подсилена но мерси много за мнението ти колега и аз май ще се ориентирам към 15 кс със сигурност ще се ползва от двама така че по голямата мошност няма да е в излишък
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от VIKI_HARI »

[quote="kanev000"]моята не е подсилена но мерси много за мнението ти колега и аз май ще се ориентирам към 15 кс със сигурност ще се ползва от двама така че по голямата мошност няма да е в излишък[/quot

Здравей колега .Утре ще тестваме подобна комбинация.Лодка 330 с двигател 15 к.с 2т На язовир Огняново.Ако искаш мини ще видиш как е :wink:
kanev000
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kanev000 »

със най голямо удоволствие бих го направил но не живея в бг но можеш да драснеш някой ред как е монал теста ше съм ти много благодрен
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от VIKI_HARI »

Ок
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

3,20м лодка глисира със двама без проблем,със 8кс,дву тактов,така че с 10 ще е добре...
С четири тактовите с 10кс не става
Аз там съм пораснал...
kanev000
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kanev000 »

абе и тедо така каа че и със 10 кс ще глисира със двама ама все ми се струва че ще се узорва малкичко тоя мотор та за това ше видим и сега колегата да каже как е минал негови тест днес и ше го мислим ппак но аз маи все повече клоня към 15кс някой може ли да каже нещо за този мотор
Последно промяна от kanev000 на Съб Юни 06, 2015 6:59 pm, променено общо 1 път.
kanev000
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kanev000 »

https://www.youtube.com/watch?v=uIgmHPvPg5Q" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
kanev000
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kanev000 »

някой знае ли приблизително коя година е произведен моторът от клипа
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

Аз съм с зандер 3.8 и мотор 15 коня 2т меркури. С двама човека по 100+ кг и малко багаж е абсолютно невъзможно да я накарам да глисира. Сам с малко багаж глисира, но скорости над 25 км.ч са недостижими а за над 30 си е направо неосъществима мечта.
Това е за язовири, в морето още не съм я вкарвал
Моя съвет е 15коня. Предполагам, че като са писали макс 15 коня са имали в предвид килограмите на 4т. такъв, а не силата му която би повредила лодката.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”