Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Цонево ?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Цонево ?
навсякъде в дълбоката част ври от сулка ..
Абе кой ми трие постовете? 

Какъв е статута на яз.Елешница в момента?
Свободен е.
- Georgi Duchev
- новобранец
На откриването направихме добър риболов на Цонево.Няколко сулки на воблери ,едно сомче на дъно и една изненада -платика на воблер.
- Прикачени файлове
-
- Снимка0361.jpg (574.77 KiB) Преглеждано 2070 пъти
-
- Снимка0368.jpg (565.38 KiB) Преглеждано 2070 пъти
-
- Изображение0599.jpg (734.76 KiB) Преглеждано 2070 пъти
-
- Изображение0597.jpg (591.65 KiB) Преглеждано 2070 пъти
-
- Изображение0593.jpg (473.17 KiB) Преглеждано 2070 пъти
-
- Изображение0591.jpg (787.17 KiB) Преглеждано 2070 пъти
- pop_stavri_
- научил се да хвърля
Поздравления, колега! Хубав риболов се е получил. Да те помоля да споделиш това кой точно вариант на Red Shadow е и какво ти е мнението за пръчката, как е като поведение? Аз си взех на 2,60 с тест 7-28 гр., но не съм я тествал още.
- Georgi Duchev
- новобранец
Пръчката е 10/35 и съм много доволен.Бърза и стегната.Харесва ми и бих си взел още една с малка акция за блесни за морето.
- pop_stavri_
- научил се да хвърля
ОК, Благодаря! Надявам се скоро да намеря време да вкарам и моята в боя, че още не съм откривал сезона.
колеги някой може ли да сподели къде е удобно за разпъване на платка за 3 дена на сянка
Здравейте,
От Петък до Неделя бяхме срещу Дебелец. Пътя от Аспарухово е проходим, но не бих си прекарал колата втори път по него. На дъно излизаха прилични таранки и червеноперки, някой и друг костур (на червей) и едри часовници
. Освен това се закачиха и две дребни сомчета. На плувка - хубави таранки, дребни червеноперки и няколко платики. Успех !
От Петък до Неделя бяхме срещу Дебелец. Пътя от Аспарухово е проходим, но не бих си прекарал колата втори път по него. На дъно излизаха прилични таранки и червеноперки, някой и друг костур (на червей) и едри часовници

Здравейте и от мен. И аз бях от петък до неделя на язовира, само че от взривния склад в дясно и като се слези на поляната в ляво. За първи път през живота ми се случи да не ми стигне червея. Основно се работеше с директен седмак и импровизиран фидер. На фидера не съм захранвал, а и често сменях дистанциите, но макар и рядко излизаха таранки и платики по около 25 см., на торен червей. На директния със стабилно хранене, на торен излизаха малко по малки таранки, платики и прилично големи за моите разбирания червеноперки. В събота след обяд ми свърши торния, смених такъма на директния с по малка кука и обърнах на бял червей. На такъв гладен уклей, до сега не бях попадал. Уклея беше дребен но за сметка на това много. С едно червейче се вадеха по 3-5 рибета, кълвяха дори и само на ципата от червейчето. Иначе хищник не съм търсил, но тролингистите вадеха по някоя друга сулка, даже пред мен се изкараха 3-4 риби,само че все дребни.
По принцип нямам навика да правя снимки, но точно по този повод, че ще съм няколко дена на язовира си купих и живарник, за да мога да съхраня рибата, че и аз да се похваля. Само че 4 год. ми щерка явно е била на друго мнение и снощи е делнала по атрактивните снимки от тел.
По принцип нямам навика да правя снимки, но точно по този повод, че ще съм няколко дена на язовира си купих и живарник, за да мога да съхраня рибата, че и аз да се похваля. Само че 4 год. ми щерка явно е била на друго мнение и снощи е делнала по атрактивните снимки от тел.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Това е от петък след обяд
Това е което остана от снимките
. А в неделя водата изглеждаше така .Това е което остана от снимките
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
И така, накратко.
Не бях ходил на язовира от година. Толкова плюс-минус седмица не бях ходил за риба въобще. Успях да открадна малко време да вържа 4-5 куки и някой такъм, колкото да мога да стартирам.
Баща ми и брат ми бяха подготвили "терена" от трети петли, а аз пристигнах с останалата част от фамилията за "второто полувреме".
Излизаха главно бабушки от дребни до едри, разнообразявани от редки платики и платички. Излезе и една хубава таранка. Основно вървеше на шарен червей. Другите лакомства, с които пробвахме, бяха торен червей, царевица, кастер и различни комбинации.
Опекохме си шишовете, изпихме си бирата, хванахме по някоя рибка и дъждът реши да ни изпрати към вкъщи.

Не бях ходил на язовира от година. Толкова плюс-минус седмица не бях ходил за риба въобще. Успях да открадна малко време да вържа 4-5 куки и някой такъм, колкото да мога да стартирам.
Баща ми и брат ми бяха подготвили "терена" от трети петли, а аз пристигнах с останалата част от фамилията за "второто полувреме".
Излизаха главно бабушки от дребни до едри, разнообразявани от редки платики и платички. Излезе и една хубава таранка. Основно вървеше на шарен червей. Другите лакомства, с които пробвахме, бяха торен червей, царевица, кастер и различни комбинации.
Опекохме си шишовете, изпихме си бирата, хванахме по някоя рибка и дъждът реши да ни изпрати към вкъщи.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Смятам да ходя на Цонево до Дебелец.Смятам като за начало с директен 5м какво ще кажете ?
в Събота имах слуката да хвана сом на тролинг :Д .. поляната вдясно на малкото язовирче .. съжалявам , че не разполагам със снимков материал .. 5 кг сомче на триделен Страйк Про до 3 метра .. жълто-черна разцветка .. надвечер беше след 19:00 .. изби уклея отгоре и се е вдигнал да яде .. има един скос , който върви на 50-60 метра от брега .. по него влачихме като удари .. имаше там някоя друга лодка и хора по брега .. не е като без свидетели ;щ иначе за цял ден с почивка по обед .. 2ма изкарахме 7 сулки над кило .. като повечето бяха до кулата парапета къде си пускат лодките .. там пускат лодката и заминават .. рибата не е наплашена
.. една на Гулево и още една на малкото язовирче .. само на плитки воблери .. зелено-жълти разцветки .. а сега се е изтеглила рибата надълбоко .. гледам и уклея играе навътре .. след този дъжд водата бистра .. не са го изпускали язовира .. а нагоре към тясното не съм ходил изобщо .. някой нещо да каже за там ?