Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Щукарско царство, или........
Щукарско царство, или........
Привет, приятели на риболова, и най-вече на тези, които гледат на него от към лежерната му страна!
След като поизлових пъстървите
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89916" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow се отдадох в търсене на митичната Esox Lucius, или казано на български- щуката!!!
Все пак в района, на който риболовствам, забраната, освен за щуката, не е паднала.
Доста мислих как да озаглавя репортажа си, тъй като мястото, което ще ви покажа, спокойно може да се нарече-"Царството на красотата", или пък "Царствен рай!", или..........с още множество епитети олицетворяващи всякаква царственост!!!
В крайна сметка стигнах до извода, че това не е от голямо значение и в следващите редове ще разкажа, и най-вече ще ви покажа как протекоха няколко риболови излета на яз.Малък Беглик.
Ден първи!
Ето ме рано сутринта на това райско място ! Слизайки от колата погледът ми за кратко обхожда водоема, като за кой ли път несъзнателно оставам в плен от този малък, но иначе изключително красив водоем.
За момент забравям, че съм тръгнал на риболов и вместо към въдиците инстинктивно посягам към фотоапарата и трескаво правя кадър след кадър.........

Утрото бе слънчево.Слънчевите лъчи игриво се "гонеха" по водната повърхност, като се "състезаваха" с тези отразени от върховете на достолепните смърчове и елхи!

Набързо заредих две тапи.......

......... и докато чаках удара на митичната щука продължих да се наслаждавам на чудновата игра, която ми поднасяше слънчевите лъчи, перестите облачета и водната повърхност с нейните отражения!!!

Повъртях малко и на блесничка, но..........все още нищо сериозно, освен това бебче, което побързах да върна обратно във водата, с пожелание и надежда да извика родителите си!

Но..... както е казал класикът:
-Да, ама НЕ!!!
Този ден слуката не беше с мен!!!
Митичната щука не ме позна!!!
Нищо!!!
Ще чакаме по-добри времена, нали още в началото направихме уговорката, че ще гледаме на риболова по лежерно!
Ден втори!
Както си е типично за това време от годината времето рязко се промени. Този ден бе облачен, валя дъжд, духа вятър. Имаше от всичко по малко, като природни дадености....

...дори таях надежда, че лошото време ще раздвижи хищника, но за мое голямо съжаление и този ден извъртях класическо капо!!!
Намирах си оправдание в това, че щуките още са уморени от хвърлянето на хайвера и не са много активни!!!
С нетърпение дочаках Ден трети!
А той ми донесе невероятни преживявания................................................
...............................................................................................................................
to be continue.................................
Най-интересното престои!!!

След като поизлових пъстървите

Все пак в района, на който риболовствам, забраната, освен за щуката, не е паднала.
Доста мислих как да озаглавя репортажа си, тъй като мястото, което ще ви покажа, спокойно може да се нарече-"Царството на красотата", или пък "Царствен рай!", или..........с още множество епитети олицетворяващи всякаква царственост!!!

В крайна сметка стигнах до извода, че това не е от голямо значение и в следващите редове ще разкажа, и най-вече ще ви покажа как протекоха няколко риболови излета на яз.Малък Беглик.
Ден първи!
Ето ме рано сутринта на това райско място ! Слизайки от колата погледът ми за кратко обхожда водоема, като за кой ли път несъзнателно оставам в плен от този малък, но иначе изключително красив водоем.
За момент забравям, че съм тръгнал на риболов и вместо към въдиците инстинктивно посягам към фотоапарата и трескаво правя кадър след кадър.........

Утрото бе слънчево.Слънчевите лъчи игриво се "гонеха" по водната повърхност, като се "състезаваха" с тези отразени от върховете на достолепните смърчове и елхи!

Набързо заредих две тапи.......

......... и докато чаках удара на митичната щука продължих да се наслаждавам на чудновата игра, която ми поднасяше слънчевите лъчи, перестите облачета и водната повърхност с нейните отражения!!!

Повъртях малко и на блесничка, но..........все още нищо сериозно, освен това бебче, което побързах да върна обратно във водата, с пожелание и надежда да извика родителите си!

Но..... както е казал класикът:
-Да, ама НЕ!!!
Този ден слуката не беше с мен!!!

Митичната щука не ме позна!!!
Нищо!!!
Ще чакаме по-добри времена, нали още в началото направихме уговорката, че ще гледаме на риболова по лежерно!

Ден втори!
Както си е типично за това време от годината времето рязко се промени. Този ден бе облачен, валя дъжд, духа вятър. Имаше от всичко по малко, като природни дадености....

...дори таях надежда, че лошото време ще раздвижи хищника, но за мое голямо съжаление и този ден извъртях класическо капо!!!

Намирах си оправдание в това, че щуките още са уморени от хвърлянето на хайвера и не са много активни!!!

С нетърпение дочаках Ден трети!
А той ми донесе невероятни преживявания................................................
...............................................................................................................................
to be continue.................................
Най-интересното престои!!!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- batvanko1
- ще става разбирач
Re: Щукарско царство, или........
На такова място дори и въдиците да си забравил пак няма да е напразно ходенето. Нереално красиво е.
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Давай, Шехерезада!Ачо ♣ написа: to be continued................................
Най-интересното престои!!!![]()
![]()

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- трапера
- сериозен играч
Мдаа, в Родопите винаги е запленяващо. Тия няколко дни се надишах на чист въздух, а очите ми се изплакнаха от гледките предлагащи планината.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- hshopov
- разбира нещата
Бачо Ангеле пак си бил на Беглика

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- Vesko1
- сериозен играч
Красоти Ачо....красоти.Снимките ти са уникални,завиждам ти благородно ,че можеш да ги публикуваш.....а аз моите все ги режа,все ги крия бреговете и пейзажите,щото родния бракониер не спи.Вижда,чете и пуска "уредите".
Браво!
Браво!

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Мммммда,
Ангел ни пренася сякаш в друг,
Малко нереалистечен, но много красив свят
!
Този килим от теменужки ме смайва,
Защото гледам по цял ден асфалт и бетон - тази тема ми е като приказка
!
Ама явно ще има и риби, нали
!
Ангел ни пренася сякаш в друг,
Малко нереалистечен, но много красив свят

Този килим от теменужки ме смайва,
Защото гледам по цял ден асфалт и бетон - тази тема ми е като приказка

Ама явно ще има и риби, нали

Наистина в този район е неземен рай,всяка свободна минута съм по тези места.Мисля,че има добра популация на щука,но има и доста недобросъвестни "колеги",които миналата година пълниха торбите с малките щучки като от снимката на Ачо,които налитаха на почти всичко,дори и на бял червей.
Последно промяна от jelev_h на Пет Юни 12, 2015 12:21 pm, променено общо 1 път.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Ще има,ще има...ама колегата jelev_h дали пък не "уби"интригата, показвайки в поста си тези чудесни екземпляри???!!!G.Petkov написа:....Ама явно ще има и риби, нали ......

Или пък я засили???

Моите може да се окажат

Търпението е добродетел!!!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Колега Ачо,пожелавам ти най-малко двоен екземпляр да уловиш,а със сигурност има такива,да не кажа и тройни.Ачо ♣ написа:Ще има,ще има...ама колегата jelev_h дали пък не "уби"интригата, показвайки в поста си тези чудесни екземпляри???!!!G.Petkov написа:....Ама явно ще има и риби, нали ......![]()
Или пък я засили???![]()
![]()
Моите може да се окажатдвойно по-големи от неговите, а !?!?
![]()
![]()
![]()
Търпението е добродетел!!!
Поздрави!!!
- mblagoev
- научил се да хвърля
Красота! Думите са излишни... 

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А как е положението с водораслите тая година? Откъм устието ливада ли е като миналата година или все още бива? 

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Температурите все още са ниски и за сега ги няма. Но със затоплянето на времето неизбежно ще се появят!баш_майстора написа:....А как е положението с водораслите тая година? ..

В момента нивото непрекъснато"играе"-върви планова схема на НЕК за регулиране нивата на водоемите от каскадата!баш_майстора написа:...Откъм устието ливада ли е като миналата година или все още бива? ....
баш_майстора написа:А как е положението с водораслите тая година? Откъм устието ливада ли е като миналата година или все още бива?
Последно промяна от jelev_h на Пет Юни 12, 2015 12:22 pm, променено общо 1 път.