морски риболов?

Модератори: emo vasilev, alekst

Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

морски риболов?

Мнение от Pocko »

Колеги,
абсолютен новобранец съм в морския риболов и съм решил сега като ходя на морето (Царево) да си взема 2 пръчки, та:
питането ми е каква риба мога да учаквам да ловя ? взел съм си и две сбиро-та и ме интересува какви хищници виреят по краибрежието , нямам си лотка нито яхта :wink: и ще се пробвам от брега :!:
виждал съм по пристанища и кейове да ловят на плувка , също така съм чувал за чепарета но не знам какво се лови на тях.
ще съм благодарен на всякаква информация която може да ме образова пне малко за морския риболов и да ме подготви до колкото е възможно за предстоящата ми почивка.
благодаря предварително :!:
кога нема риба и рака е риба
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

Темата е необятна Роско ! Не се сърди но да се обяснят особеностите на ЧЕРНОморския риболов по НЕТА е ....несериозно. Бих ти препоръчал да поразгледаш темите във форума назад - ще получиш достатъчно информация . Ако нещо не разбереш и питаш конкретно тогава съм сигурен че ще има кой да отговори.
Който може хваща!
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

Темата е необятна Роско ! Не се сърди но да се обяснят особеностите на ЧЕРНОморския риболов по НЕТА е ....несериозно. Бих ти препоръчал да поразгледаш темите във форума назад - ще получиш достатъчно информация . Ако нещо не разбереш и питаш конкретно тогава съм сигурен че ще има кой да отговори.
Който може хваща!
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

re

Мнение от Pocko »

честно казано ми е трудно да намеря нещо по така в темите (сигурно има какво да се види но тези теми които прочетох наистина не става въпрос за начини и похвати на ловенето на риба в ЧЕРНОморски води!
прочетох за нощни снимки, за кой какъв улов е имал и т.н. но това много не ми помага та ще се опитам да задам конкретен въпрос!
-значи , от брега на сбиро мога ли да се надявам на успех?
-каква стръв да изполвзвам за сбирото , мога ли да пробвам на воблер или силикон или пък блесна?
- за естествена стръф разбрах че най-популярната е "морски червей" не го познавам тоя :wink: , но това лесно ще се уреди - та мога ли и него да го влача с сбирото?
- на пристан на дълбоко и на плувка каква риба да очаквам на каква стръв и на каква кука да я търса?

за сега това :shock:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Колега,щом ще ловиш в ЦАРЕВО на входа на морската градина е рибарския магазин на Наско Димитров,той също е и ключар.Казваш му много поздрави от batmilen и задаваш въпросите си директно.Там ще намериш каквото ти трябва за морски риболов,а и ще получиш инфо къде,какво и как се лови.Наско продава и стръв морски червей по 1.50 лева дозата ...А в заливчетата в и около Царево гъмжи от зарган,сафрид,лефер,барбун ...а при добра слука може да натриеш носовете на маститите рибари с някой голям лаврак или пеленгас/вид червен кефал/Аз съм Царевски зет и ги отбирам тия работи...хайде наслука и да пишеш във форума какво си хванал. :lol:
Последно промяна от batmilen на Пон Юли 18, 2005 3:04 pm, променено общо 1 път.
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: re

Мнение от executor »

Pocko написа:честно казано ми е трудно да намеря нещо по така в темите (сигурно има какво да се види но тези теми които прочетох наистина не става въпрос за начини и похвати на ловенето на риба в ЧЕРНОморски води!
прочетох за нощни снимки, за кой какъв улов е имал и т.н. но това много не ми помага та ще се опитам да задам конкретен въпрос!
-значи , от брега на сбиро мога ли да се надявам на успех?
-каква стръв да изполвзвам за сбирото , мога ли да пробвам на воблер или силикон или пък блесна?
- за естествена стръф разбрах че най-популярната е "морски червей" не го познавам тоя :wink: , но това лесно ще се уреди - та мога ли и него да го влача с сбирото?
- на пристан на дълбоко и на плувка каква риба да очаквам на каква стръв и на каква кука да я търса?

На първия въпрос-да,можеш да се надяваш на успех със сбиро(бомбарда)от брега.Предполагам знаеш че има плуващи,полупотъващи(бавнопотъващи)и потъващи бомбарди.Според ситуацията използваш и различен вид.
На втория въпрос-най-често се използва морски червей,но можеш да използваш и други видове примамки
На третия въпрос мисля вече отговорих-по морето най-използваната стръв със сбиро е морския червей
На четвъртия-според ситуацията- най-добре гледай местните какво ловят-но все пак магическата дума морски червей и тук работи.Наистина това е една почти универсална стръв за морето-може да ти клъвне от сафрид до чернокоп :wink:
Наслука
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Pocko »

executor - колега много благодаря за изчерпателния отговор
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 4:03 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Колега,щом ще ловиш в ЦАРЕВО на входа на морската градина е рибарския магазин на Наско Димитров,той също е и ключар.Казваш му много поздрави от batmilen и задаваш въпросите си директно
--------------------------------------------------------------------------------

batmilen-е благодаря ти и на теб записах си го аз тоя Наско Димитров и ще се възполвзвам от възможноста да получа актуална информация от мястото на събитието като му предам поздрави от теб :lol:

а някои знае ли къде в нета мога да разгледам снимки на различните морски риби ? :roll:
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

Pocko написа:-значи , от брега на сбиро мога ли да се надявам на успех?
Ако я има рибата си длъжен да се надяваш на успех от брега с бомбарда :)
Морският червей се влачи най-добре на сбиро :)
На пристанище, ако е дълбоко, можеш да очакваш всички риби, които влизат в нашето море!
ПРИЯТНА ПОЧИВКА И УСПЕШЕН РИБОЛОВ!!!
колкото повече вали, толкова повече вали
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

ре

Мнение от Pocko »

благодаря колега :D ще опитам
а да попитам на воблер има ли кой да си разчекне устата ( пак казвам че идея си нямам от морските риби) а иначе аз си питам от рано ще пътувам чак на 04.08.
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

Има, има! Ако е дошъл лефчо - може да го пробваш спокойно на воблери - по голям хищник от него в нашето море - няма. Може и някой лаврак да те споходи... Въобще в морето по-големият се опитва да изяде по-малкият :) Тревопасни риби там няма :)
колкото повече вали, толкова повече вали
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Жоро Гоцов написа:
executor написа: На първия въпрос-да,можеш да се надяваш на успех със сбиро(бомбарда)от брега.Предполагам знаеш че има плуващи,полупотъващи(бавнопотъващи)и потъващи бомбарди.Според ситуацията използваш и различен вид.
На втория въпрос-най-често се използва морски червей,но можеш да използваш и други видове примамки
Колега от инквизицията...имам сериозно питане с цел научна..образовам се ?

по първия въпрос за СБИРОТО :

1.плуващо...............КОГА СЕ ПОЛЗВА ?
2.давещо се ..........КОГА СЕ ПОЛЗВА ?
3.потъващо............КОГА СЕ ПОЛЗВА ?

по втория въпрос за СТРЪВТА ?

даи ми достатъчно добри работещи примери за заместител на морския червей ?

.....:

предварително ти благодаря Инквизиторе

:lol:
То тук със сигурност има капацитети далеч по-големи от мен ама...
Плуващо-като отидеш сутринта на морето и така се поогледаш,нерядко(особено когато няма вълнение)се виждат пасажи с иларии,платерини,че дори и кефали плуващи на повърхноста на водата.Е тука вкарваш в употреба плуващото :wink: Пък и зарганките като дойдат масово наесен най-добре се ловят на плуващо.
Давещо се-като помяташ малко на плуващо и не ти клъвне нищо,си казваш"Явно рибата не е горе,я да пробвам по-надолу" :D Това му е хубавото на бавно потъващото,че с него можеш да преслушаш водните слоеве.
Потъващо-като нищо не изкараш и на "давещото се",се почесваш по главата и решаваш"На дъното ще да е" :D :D :D И пак почваш с мятането.Лично за мен потъващото е много резултатно за чернокоп.
За стръвта-зависи каква риба търсиш.На червея налитат кефалови,сафрид,зарган,чернокоп,даже и калкан ако искаш.Парченце от рибка и белена скарида са донякъде алтернатива на червея,но тук вече зависи и избора на място.Специално кефаловите на места където в морето попада мъртва риба(кейове където домуват и почистват рибарски корабчета)с охота приемат парченцето рибка,докато на други места излизат само на червеи.Бе с 2 думи,не оставай без червеи :wink: ....Макар че като гледам ти си по големите риби и блесните и живата стръв ще са ти също необходими :D
Наслука! :wink:
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Жоро Гоцов написа:Ми кво да ти кажа за сега имам някоя и друга едра морска рибка...

Акула на Созопол...и то не малка....учудиха се всички местни рибари като я изкарах?

и други неколко лаврачета съм метнал зад мене..

за сафриди итн ситнежи не говоря ма въобще!!!

имам морски кефал от Велека ..преди 9 години....6 300 кг

абе не съм баш КАПО.... :roll:

питам за сбирото защото чух едни измислици и исках да чуя независим източник!!!

...а с Дорума какви ша ги сътвориме ....ша видиме?

бат Милен е обещал наградка 2 бг седемнайски........? :wink:

пропусна една супер стръв Инквизицио.........:

бутче от жабче, обелено от кожичката и с извадена костчица....

пробвай .........после ми кажи какво се е случило???

..и не ги светкай мноо мноо другите, че ще станеме много знаещите после!
Дурума ги разбира нещата,неслучайно се е навлякъл с черни пояси :D :D :D ...
Пък със 17-ките ако не можете да се оправите,свиркайте за помощ :D
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Жоре като питаш за стръвта когато рибата кълве на всичко налита...имаше навремато един чешит, викаха му Бай Онзи...бръкне си в носа извади едно"котенце",завърти го между пръстите и го закачи на куката... хоп едра платеринка,а когато кълве меджита и на мухлясъл фас от "ВТ" налита...
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

ре

Мнение от Pocko »

с риск да изглеждам скучно сериозен със некомпетентните си въпроси и да всея рутина и еднообразие с не забавните си питания ще се усмеля да отперим още едно куешчънче! (поредното :roll: )

-та мисълта ми е като се хвърля на дъно какъв монтаж се прави (както при сладководния риболов ли с 2, 3 куки и тежест, (пружина???) звънче изобщо дайте съвет)?
- пак ли на червей или се слага рибе или нещо друго?
- а също така задължително ли се слагат от морските куки с ушенцето и колко са големи куките?

сполай ви за добрината мили и усложливи съветодарители :D
elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elektronchika »

аз да се включа също с малко въпроси. по-принцип съм любител на речния риболов, но живея във Варна и морето ми е на 2 крачки и реших да се позанимавам малко и с Черноморски риболов :wink: та ходихме с приятели за попчета и на мина изкарахме 10-тина броя по-малки от педя. ккаъв е тоя морски червей :shock: :?: видях че се продава по 1.50 в един магазин, та една порция за колко стига? или да взимам 5 порций или повече? та ние пускахме на дъното с по една кука от едно каменисто място(бряг). имаме ли шанс там да хванем нещо друго? и кога точно е най-подходящото време за тия Черноморски рибки? като при речните ли? рано сутрин и при залезслънце? мерси на тези, който ще решат да ме светнат :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”