Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов около Добрич
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов около Добрич
limon_84 написа:благодаря за инфото
Остана да почерпиш

Не пускат лодкиzliaster написа:колеги на Одринци разрешават ли да се бие кльонк ? или изобщо не пускат лодки вътре ? ..
Изтича колега, но за жалост не само концесията а и половината яз е изтекъл (цяла седмица го източва за да може да го обере) 5 дни го опасваха с мрежи. Таксата (и в момента) е 10 лева на човек /24 часа/. Не си губи времето. Инфото е от вчера.enchevrumen написа:Някой има ли инфо за М. Смолница.Разправят ,че изтича концесията и всичко е обрано .Вярно ли е това ?
-
- вече хвърля и на тежко
Ако това е вярно,тези са баааахти нещастницитеrunkorko написа:Изтича колега, но за жалост не само концесията а и половината яз е изтекъл (цяла седмица го източва за да може да го обере) 5 дни го опасваха с мрежи. Таксата (и в момента) е 10 лева на човек /24 часа/. Не си губи времето. Инфото е от вчера.enchevrumen написа:Някой има ли инфо за М. Смолница.Разправят ,че изтича концесията и всичко е обрано .Вярно ли е това ?
Я кажете каква е хавата със Генерал Киселово,знам че никой не хваща и там няма риба

-
- научил се да хвърля
Някои си мислят, че като отармъчат няколко язовира- ще забогатеят или нещо такова. Няма как да стане това, защото богатството не е само парите от 10 или 20 уловени шарана в мрежите, а нещо, което се гради цял живот и много бързо се губи!
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здравейте, колеги от Добрич. Водоемите около Варна не са от години наред за мен и тайфата за предпочитане. Често предпочитаме да "прехвърлим" областта...този уикенд смятаме да посетим яз. Одринци с нощувка. Знам, че таксата е 5лв. за 3бр. въдици и нищо повече. Та питането ми е от къде да влезем с кола и да стигнем с нея близо до язовира. Визирайки от Google earth мисля, че ако влезем от страна на с.Дончево ще сме в плиткаж.., а от северната страна на язовира е по-стръмно сякаш за бивак..От южната страна има видимо път през ниви и хълмиста(гориста) местност..Ще сме благодарни за оказани напътствия, условия и други подробности. След излета ще споделя впечатления и слуки(ако има разбира се)
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
jibira написа:Здравейте, колеги от Добрич. Водоемите около Варна не са от години наред за мен и тайфата за предпочитане. Често предпочитаме да "прехвърлим" областта...този уикенд смятаме да посетим яз. Одринци с нощувка. Знам, че таксата е 5лв. за 3бр. въдици и нищо повече. Та питането ми е от къде да влезем с кола и да стигнем с нея близо до язовира. Визирайки от Google earth мисля, че ако влезем от страна на с.Дончево ще сме в плиткаж.., а от северната страна на язовира е по-стръмно сякаш за бивак..От южната страна има видимо път през ниви и хълмиста(гориста) местност..Ще сме благодарни за оказани напътствия, условия и други подробности. След излета ще споделя впечатления и слуки(ако има разбира се)
Надявам се да се разбира , коя е отбивката.
П.С.
От 2-3 години язовира е много по - пълен отколкото е сниман на картата.
Привет колеги 
Тази седмица бях на одриници. Много ми хареса водоема риба има много , но всичко е въпрос на късмет.
Хванах предимно таранки, 1 костур, 1 червеноперка, 2 попчета и 1 сланчак.
Колегата до мен извади за няколко часа 3 шарана.
Мисля скоро да посетя отново този водоем

Тази седмица бях на одриници. Много ми хареса водоема риба има много , но всичко е въпрос на късмет.
Хванах предимно таранки, 1 костур, 1 червеноперка, 2 попчета и 1 сланчак.
Колегата до мен извади за няколко часа 3 шарана.
Мисля скоро да посетя отново този водоем

- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодаря за напътствията,(стигнах да тези места) но колегите бяха на първите възможни места в близост до стената от същата страна на язовира. Нямахме удър на добър екземпляр, но доволно си излизаха каракуди, червеноперки и костурчета.Linderman написа: Надявам се да се разбира , коя е отбивката.
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
-
- научил се да хвърля
Вчера бях на яз.Одринци и забелязвам, че тази година излизат много малки шаранчета по 200-300, че даже и 600-700 грама, но колегите "риболовци" ги прибират масово, което много ме дразни. Приканвам всички такива да помислят малко,че ако продължаваме така- скоро ще се оберат и после чакай да ти клъвне шаран веднъж на 2-3 години! Това, което правим-за нас и за риболова си го правим!
За съжаление тези които ги прибират , не четат този форум
За съжаление и арендаторите не правят нищо по въпроса.За сравнение-на Плачи дол за един ден два пъти са ми проверявали живарника,моя и на колегите около мен.
-
- научил се да хвърля
Ясно е, че арендаторите не си мърдат и пръста заради язовир Одринци и затова остава Ние да се размърдаме малко, защото това е уникален язовир със страшно много риба. Казвам го от опита, който 20 години имам там. Идеята е този язовир да е свободен и да се проверява по-често от ИАРА, но дали ще стане-не знам. Сегашните усетиха, че има риба и лодките с мрежите все са вътре. Другият момент е, че един голям язовир трудно се пази и нещата опират до самосъзнанието на хората, което при много от тях липсва!
Току ще се връщам от големия язовир Плачидол.Пристигнахме там в 6 сутринта 4 човека и разпънахме такъмите. Бяхме си запазили първа позиция. Ловихме предимно на дъно и по една плувка на човек. Най-голям резултат имаше на пружина след това бяха протеиновите топчета. Бъркоча за пружината беше го взел еното момче знам че беше с аромат на ягода и коноп също така и царевицата, която бе най предпочитана от рибите беше от консерва. Кълването бе по-интензивно до 2 часа следобед след това пауза докъм 16 часа и след това започна само каракуда да излиза. Улова на четиримата е около30 броя шаранчета, като големината варира между 0.500гр до 1- 1,5кг. Таксата беше 10 лв. на човек, като шранът се връща обратно. След смяна на стръвта на плувките с малка рибка сполучихме на няколко добри по размер костура. Това е от моя излет до яз. Плачидол.
При все че не ми остава време за риболов и тази година ми беше за първи път се получи задоволителен резултат.
При все че не ми остава време за риболов и тази година ми беше за първи път се получи задоволителен резултат.
На Плачидол позволяват да се лови с пружина?!!!!!!!!!sp00n написа:Току ще се връщам от големия язовир Плачидол.Пристигнахме там в 6 сутринта 4 човека и разпънахме такъмите. Бяхме си запазили първа позиция. Ловихме предимно на дъно и по една плувка на човек. Най-голям резултат имаше на пружина след това бяха протеиновите топчета. Бъркоча за пружината беше го взел еното момче знам че беше с аромат на ягода и коноп също така и царевицата, която бе най предпочитана от рибите беше от консерва. Кълването бе по-интензивно до 2 часа следобед след това пауза докъм 16 часа и след това започна само каракуда да излиза. Улова на четиримата е около30 броя шаранчета, като големината варира между 0.500гр до 1- 1,5кг. Таксата беше 10 лв. на човек, като шранът се връща обратно. След смяна на стръвта на плувките с малка рибка сполучихме на няколко добри по размер костура. Това е от моя излет до яз. Плачидол.

написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.