Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- dandi1383
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!
На мен ми се случва от 21 закачени да извадя само 7. Сменявах куки (owner funa, kamasan, gamakatsu), номера, нищо не става, откачат се и това е.
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
лол 20 откачени ....мн бре нашия смени сопата и куките нещо гнило има да фанеш 20 ... 9 да бегат по става аз че счупа сичко ако така стане
[/quote]
Ако мислиш,че не ми се трошеше!Куки въртех бая.Накрая турих едни изпитани ченгели само за такива случаи номер 11 ама са като 7-ци на други модели и дебели колко бомбаджийска тел с изолацията и пооправих резултата.А гнилото е че немалка част от тея 20 бегали са били закосени.По едно време водата завре от риба.Интересно че кълванета бяха само върху храната не повече от 50 см надолу.Тогава що се неловат мамка им.Сигур само бутат и като го удара само потанцуваме малко и чао!Извадих само един закосен!Много щеше да е яко да ги бричкам с директния,ама имаше клони пред мене във водата и щеше да ми е по трудно ваденето.

Ако мислиш,че не ми се трошеше!Куки въртех бая.Накрая турих едни изпитани ченгели само за такива случаи номер 11 ама са като 7-ци на други модели и дебели колко бомбаджийска тел с изолацията и пооправих резултата.А гнилото е че немалка част от тея 20 бегали са били закосени.По едно време водата завре от риба.Интересно че кълванета бяха само върху храната не повече от 50 см надолу.Тогава що се неловат мамка им.Сигур само бутат и като го удара само потанцуваме малко и чао!Извадих само един закосен!Много щеше да е яко да ги бричкам с директния,ама имаше клони пред мене във водата и щеше да ми е по трудно ваденето.
Като не вземат как си требе гъза да си съдереш все си е тая.Па нали зимата със същите куки и сопа имам 14 извадени и само един откачен.Като е муден и не се храни бута с носа, с гъза и резултатите са кофти!dandi1383 написа:На мен ми се случва от 21 закачени да извадя само 7. Сменявах куки (owner funa, kamasan, gamakatsu), номера, нищо не става, откачат се и това е.
И друго си мисля /не знам дали е така/,мисля си че скобарите идват на това място да мръстат.Подходящо за хвърляне на хайвер.И са като ошашавени и не обръщат особено внимание на опите ми да ги мамя с храна.Всеки път са различна партида.Брадчеда беха млатили тупалки до 1,5кг,след тях аз хванах 2 по кило имаше по 7-800гр.Сега само по 500-600гр и един кило.Предишните не пускаха семенна течност.Сега почти всичките цъкаха стабилно.Има сериозно движение,ма нормално освен всичко друго и водата падна с над 30см от откриването досега.Мястото се промени доста и не валне ли другата седмица няма да може да се лови там.Убавото е че от 5 човека около мене никой не можа да фане и една риба, та не мъкнат хайверни скобари.Аз хвърлих 10 хлеба на трохи и установих че ми стигат таман за цел ден!Това ми е мерката вече.
-
- фен клуб-скобар
Приятел може и да е от твърдостта на въдицата ти и в частност на върха! Понеже съм фен на едно Миварди Феномена та си купих три осмици едни и същиdandi1383 написа:На мен ми се случва от 21 закачени да извадя само 7. Сменявах куки (owner funa, kamasan, gamakatsu), номера, нищо не става, откачат се и това е.

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Приятел може и да е от твърдостта на въдицата ти и в частност на върха! Понеже съм фен на едно Миварди Феномена та си купих три осмици едни и същи
)))) с него като почнах да ловя ме побъркваха от откачания стигал съм 11 от 11 и все риби около и над кило-ужас!Сложих им жила и се получи i we got the power! Преди и с Венци 72 съм си говорил и за куките-имахме малко по различно виждане-неговите мнения са достойни за уважение,но за мен грешната кука и дебелината и или тънкостта и може да те съсипят на реката!Нормално е в тоя риболов да се откачат риби-поведението и тръскането на главата и вещаят за това:)Важно е да ги свеждаме до минимум!Има и още фактори-неправилно вадене още първите секунди,напъване,вдигане по рано над водата-тая тема съм я описвал подробно:) За това риболова на скобар е велик.... уж лесен ,а същевременно толкова тънък
[/quote]
Всичко което си написал е абсолютно вярно.Аз лично държа въдицата, след засечка ниско странично и повдигам в близост до кепа когато рибата е вече уморена.Като вдигна вече виси почти неподвижно само подлагам и е вънка!Но има едно но.Не винаги околния терен позволява нещата да се случват както ни се иска,а и на 40 см вода едно леко повдигане в неподходящ момент веднага вади рибата отгоре.В моя случаи съм сигурен че над половината от откачените риби са били закосени.Турих един буркан люспи с кисели краставици,боб,и чушка!Най-важното е че всеки успех и още повече неуспех ме кара да си вада изводи и другия път атаката е все по успешна!Сега съм им намислил стратегия само се моля да валне,да размъти и да вдигне малко ниво,че има сосип!!!

Всичко което си написал е абсолютно вярно.Аз лично държа въдицата, след засечка ниско странично и повдигам в близост до кепа когато рибата е вече уморена.Като вдигна вече виси почти неподвижно само подлагам и е вънка!Но има едно но.Не винаги околния терен позволява нещата да се случват както ни се иска,а и на 40 см вода едно леко повдигане в неподходящ момент веднага вади рибата отгоре.В моя случаи съм сигурен че над половината от откачените риби са били закосени.Турих един буркан люспи с кисели краставици,боб,и чушка!Най-важното е че всеки успех и още повече неуспех ме кара да си вада изводи и другия път атаката е все по успешна!Сега съм им намислил стратегия само се моля да валне,да размъти и да вдигне малко ниво,че има сосип!!!
-
- фен клуб-скобар
Чоко знам няколко души със същата техника като твоята на вадене на риба при риболов с болонеза-засича и сваля въдицата долу странично все едно мота изкуствена примамка-ефективно!Имам и един приятел той хвърли болото и ги лови само с мач на реката-пак сваля мача долу и странично,а него е красота да го гледа човек какво ги прави с мача и чупи всички писанки за водене на линия,контрол и т.н! Стратегия тая дума я обичам и винаги е хубаво човек да тръгва с една в резерва.... понякога резервата може и да ти преебе риболова,но все пак така се учи човек!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

На 30см. вода не я ли държа станично скача като пъстърва 

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- prodigy666
- разбира нещата
че то ако не държиш надолу сопата обратно на течението да дое към брего си обречен в повечето ситуации .... как ли не съм пробвал наи се откачат като е надолу върха по течението колко и в страни да го караш тръска като питбул .... обаче с 8мака дое ли пред мен веднага горе и ръката даже му вдигам и нема бегане излиза умрел напрао
а па да сменям с големи куки е табу както каза бат джони дебелината 13ка 14ка и ебание пукаме ги готино .... чоко стига дож бе брат вчера бше замътила може па да копат агромах над покровнишкия

.... чоко стига дож бе брат вчера бше замътила може па да копат агромах над покровнишкия[/quote]
Ми на мене ми требе........ха-ха.На тва място дето лова е 40-45см и сълза.....тегаво е .Като беше по голема имаше серий от по 2-3 до 7-8/при племеника/Сега удряш един и пауза час,час и нещо.И има риболов само ако си сам на мястото и седиш.Ако водата падне с още 10 см до неделя приклчва риболова там.А има още една оферта в близост с повечко риба.Иначе треа да пишем лични или да прееба един риболов да обикалям.Па аз съм алчен искам да ловим,не да се возим!
Ми на мене ми требе........ха-ха.На тва място дето лова е 40-45см и сълза.....тегаво е .Като беше по голема имаше серий от по 2-3 до 7-8/при племеника/Сега удряш един и пауза час,час и нещо.И има риболов само ако си сам на мястото и седиш.Ако водата падне с още 10 см до неделя приклчва риболова там.А има още една оферта в близост с повечко риба.Иначе треа да пишем лични или да прееба един риболов да обикалям.Па аз съм алчен искам да ловим,не да се возим!
Стратегия тая дума я обичам и винаги е хубаво човек да тръгва с една в резерва.... понякога резервата може и да ти преебе риболова,но все пак така се учи човек![/quote]
Факт че мое да се нагласиш от повечко стратегий.Но пък който не е склонен да рискува няма да се развива.Чул съм че е най добре да се експериментира когато кълве интензивно!
Факт че мое да се нагласиш от повечко стратегий.Но пък който не е склонен да рискува няма да се развива.Чул съм че е най добре да се експериментира когато кълве интензивно!
Много интересна дискусия се отключи, относно техниката за вадене на закачените риби в зависимост от дълбочината на мястото, което сме избрали за риболов. Моите наблюдения малко се разминават с тези на колегите писали преди мен, но в интерес на истината аз избягвам местата с дълбочина 35-40см. поради ред причини. На първо място такива плиткажи държат на 80% само "ресаци" - скобарета по 400-500гр. Второто неудобство е, че дължината на линията винаги надвишава дълбочината на мястото за риболов. Не е моят риболов, когато трябва да лежа на дъното с част от повода или с цялата верижка. На последно място, но не и по значение, много мразя на всяко нереализирано кълване да ме замерят сачмите от верижката. Перфектният риболов за мен е на дебел бързей с дълбочина 80-100см, където скобарите не се виждат и не издават присъствието си. Най-голямо удоволствие риболовът ми доставя тогава, когато рибите вземат стръвта 1см. над дъното. В такива моменти скобарите се закачат за горната устна и откачанията се свеждат до минимум. След засичане на рибата, първите ми действия са насочени към отделяне на скобара от ятото максимално бързо. Стремя се да не свалям болонезата надолу, а да я вдигам високо. Най-често откачам рибите, когато тръгнат към отсрещния бряг и сваля пръчката надолу. В момента в който реша да обърна скобара към мен на 90% следва откачане.
Последно промяна от Veleka на Вто Юни 16, 2015 10:48 pm, променено общо 2 пъти.
-
- фен клуб-скобар
за това има разлика от боло,щека и директен:) Аз обожавам 50-70 сантима места до метър
Не съм съгласен за ресаците до 50 см,защото един от най запомнящите ми риболови беше в 40 см вода приквечер и дойдоха само риби размер 1-1200кг и ми трепереха ръцете след това извадих 17 бройки за час и нещо:)Зависи от мястото-да ако е гол ташак 45 санта е едно,съвсем друго е 45-50 санта с паднало дърво,сянка и подмол
идват майките и бащите на ресаците:)))))иначе Велека си прав за техниката -по горе говориме за една,ти за друга! Моята с боло също е като твоята-аз лично в редките ми случаи ( само зимата) когато ловя с боло след засичане вдигам високо болото с една ръка и държа (естествено при дълбочина поне 80-90 см)По същия начин ловят и много добри царе от добре познати филми:)Като цяло обаче по малкото откачания като ,че ли са при сваляне на болото косо на водата:)

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- Марти, изобщо не подлагам на съмнение способността ти да вдигнеш трофейните риби от разстояние и да ги навъртиш пред теб в 40см. вода. Много малко са местата на река Струма от Невестино до Симитли, където скобари над килограм се задържат трайно в толкова плитки бързаци. Изключвам обществения зимувалник в дефилето, където се групират 50 глигана в две педи вода и половината Кюстендил прави опити да ги изкара на сухо.
Що се отнася до техниката за изваждане на трофейни риби с болонеза и сваляне на върха в ниско положение, лично аз губя контрол над рибата.
Що се отнася до техниката за изваждане на трофейни риби с болонеза и сваляне на върха в ниско положение, лично аз губя контрол над рибата.
Привет, младежи и девойки
Днес ходих до Банско по работа и на връщане се отбих до моста при Мурсалево да видя каква е хавата, че точно този участък не съм го посещавал повече от 10 - 15 години. Струма в този район е тотално опустошена, изчезнали са вирове, дървета, брегове ..., с една дума - пустиня, бърза и права като черво, гола като топола.
При моста в Бобошево ми се видя маловодна все едно е края на юли, но не ми остана време да видя колегите как се справят и се засилих към майстор Миро.
Да ви се намеся в скобарската тема... Струва ми се, че основните проблеми с откачането на скобарите идват не толкова от техниката на вадене, колкото от анатомичните особености на устите. Едно време като ловех костури на воблер също имах голям процент откачени.
При мрените обаче този момент отсъства - джуките им са велики
.
Велека, преди години таранките не ги броехме за риби, а сега им се радваме от сърце. Ти се назландисваш на 500 - грамови скобари, дано не дойде време да си ги спомняш със сълзи в очите

Днес ходих до Банско по работа и на връщане се отбих до моста при Мурсалево да видя каква е хавата, че точно този участък не съм го посещавал повече от 10 - 15 години. Струма в този район е тотално опустошена, изчезнали са вирове, дървета, брегове ..., с една дума - пустиня, бърза и права като черво, гола като топола.
При моста в Бобошево ми се видя маловодна все едно е края на юли, но не ми остана време да видя колегите как се справят и се засилих към майстор Миро.
Да ви се намеся в скобарската тема... Струва ми се, че основните проблеми с откачането на скобарите идват не толкова от техниката на вадене, колкото от анатомичните особености на устите. Едно време като ловех костури на воблер също имах голям процент откачени.
При мрените обаче този момент отсъства - джуките им са велики

Велека, преди години таранките не ги броехме за риби, а сега им се радваме от сърце. Ти се назландисваш на 500 - грамови скобари, дано не дойде време да си ги спомняш със сълзи в очите