Какво кълве на яз.Малко Шарково?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
dakataegotin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Какво кълве на яз.Малко Шарково?

Мнение от dakataegotin »

Сега се прибирам от Шарково. Два дни влачих с модерните воблери, джигвах с цикади и спинери. Резултата никога до сега не е бил толкова плачевен. Едно малко сулче около 100 гр и 3 костурчета около 50 гр. Рибата не пипа нито на плиткото, нито на дълбокото. Направо съм пищисан. Атм. налягане се вдигаше, сега гледам на барометъра, че пада. Май там ще се окаже разковничето.
Прикачени файлове
IMG_0425.JPG
IMG_0425.JPG (2.06 MiB) Преглеждано 1492 пъти
IMG_0427.JPG
IMG_0427.JPG (1.84 MiB) Преглеждано 1492 пъти
Ако нямаш любов не ми казвай какво друго имаш!
топлия
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от топлия »

Дака а можеш ли да дадеш малко информация за мирната риба. Ако си говорил с някого де виждам, че си бил за хищно.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
milen_ilchev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen_ilchev »

dakataegotin написа:Сега се прибирам от Шарково. Два дни влачих с модерните воблери, джигвах с цикади и спинери. Резултата никога до сега не е бил толкова плачевен. Едно малко сулче около 100 гр и 3 костурчета около 50 гр. Рибата не пипа нито на плиткото, нито на дълбокото. Направо съм пищисан. Атм. налягане се вдигаше, сега гледам на барометъра, че пада. Май там ще се окаже разковничето.
Разковничето е, че много риба се извади, а не се зарибява. Освен това някой хвърли щуки и сега те са господарите на водоема. Все повече се хваща щука, а популацията на бялата риба и костура силно намаля. От към мирните риби нямам никакви наблюдения. В момента е пълно и с дребосъци и това също намаля активността на хищниците.
Аватар
Димитър Янчев Гечев
новобранец
новобранец

Мнение от Димитър Янчев Гечев »

milen_ilchev написа:
dakataegotin написа:Сега се прибирам от Шарково. Два дни влачих с модерните воблери, джигвах с цикади и спинери. Резултата никога до сега не е бил толкова плачевен. Едно малко сулче около 100 гр и 3 костурчета около 50 гр. Рибата не пипа нито на плиткото, нито на дълбокото. Направо съм пищисан. Атм. налягане се вдигаше, сега гледам на барометъра, че пада. Май там ще се окаже разковничето.
Разковничето е, че много риба се извади, а не се зарибява. Освен това някой хвърли щуки и сега те са господарите на водоема. Все повече се хваща щука, а популацията на бялата риба и костура силно намаля. От към мирните риби нямам никакви наблюдения. В момента е пълно и с дребосъци и това също намаля активността на хищниците.
Така е колега стига са зарибявали с този хищник да пуснат шаран,амур,толостолоп поне да има какво да ловим след 5 6 години не само хищник...
Аватар
dakataegotin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dakataegotin »

Преди 2 години бяха пуснали 500 000 личинки шаран и толостолоп помня, което не е много умно защото костура доста ще им намали бройката. Всъщност се оказа, че са пуснали повече толуп отколкото шаран. Това е добре дошло за мрежарите, понеже толупа по-лесно се заплита в мрежата отколкото шарана. Сулката се беше доста развъдила и всеки път хващахме по 5,6 сулки и 10-15 костура. Щука се хващаше по рядко защото не я търсихме. Далеч съм от мисълта, че хищника е изчезнал- по скоро проблема е в непостоянното атмосферно налягане.
Забелязах, че на тънката вода е пълно с дребосък, но хищника не гони.
Прикачени файлове
2015-06-14 08.39.32.png
2015-06-14 08.39.32.png (63.76 KiB) Преглеждано 1424 пъти
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Вадят се риби Дака,макар и по-рядко от преди,но на други монтажи,не на спининг. :fishing2:
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
dakataegotin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dakataegotin »

Разбирам какво имаш в предвид :). Сряда вечер Гогича се прибира от София. Планираме 3 дневен риболов- Шарково, Ивайловград, Студен Кладенец или Жребчето. Един мераклия повече няма да навреди :fishing12:
Аватар
Димитър Янчев Гечев
новобранец
новобранец

Мнение от Димитър Янчев Гечев »

Казоха ми че на шарково много риба измряла по бреговете основно каракуда ? Има ли нещо вярно ?
И инфо от преди 2 дни един приятел цял ден стоял даже и калване нямал .. какво става с тас риба с ток ли я бият натровена ли е не знам...
Аватар
bboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bboy »

Вярно е и то основно едра каракуда. На Ружица около брега е пълно с водорасли и риболова е почти невъзможен.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Много набързо, че съм в движение: резултат откъм мирна риба доста зле - две таранки, един хубав скобар и ситна бабушка ... за два дни. Атм. налягане наистина доста варираше, имах съмнения и май се оказаха основателни. След 7-8 дни ще пусна пост със снимки. Прекрасни таранки има много измрели по брега, за съжаление ... Никаква активност на хищника, все едно го нямаше.

Дака, добре дошъл!!!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

И на Воден е така,много измряла едра каракуда,риби над 800 гр. Рибите са скоро умрели.
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
топлия
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от топлия »

Димитър Янчев Гечев написа:Казоха ми че на шарково много риба измряла по бреговете основно каракуда ? Има ли нещо вярно ?
И инфо от преди 2 дни един приятел цял ден стоял даже и калване нямал .. какво става с тас риба с ток ли я бият натровена ли е не знам...
Много е притеснително това, аз също го забелязах. На откриването бях на горска поляна, ръкава беше много чист но имаше 2-3. Умрели каракуди по кило. Ужас, ако някой има идея на какво се дължи това, нека сподели, че взех да си мисля, че има токаджии.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

топлия написа:
Димитър Янчев Гечев написа:Казоха ми че на шарково много риба измряла по бреговете основно каракуда ? Има ли нещо вярно ?
Много е притеснително това, аз също го забелязах. На откриването бях на горска поляна, ръкава беше много чист но имаше 2-3. Умрели каракуди по кило. Ужас, ако някой има идея на какво се дължи това, нека сподели, че взех да си мисля, че има токаджии.
Някой умират при самото хвърляне на хайвер, защото са много отслабнали, могат да умрат и от липса на кислород заради цъфтежа на някакви водорасли и т.н.
Едва ли са токаджии и да не са си обрали рибата.

Трябва да се направи една съвместна акция , да се съберат пари и да се зариби с амур, за да може да не тревясва толкова много язовира.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Wikstil
новобранец
новобранец

Мнение от Wikstil »

Ако се организира кампания за събиране на средства за зарибител амур аз съм готов.Това е и според мен правилното действие за язовира.
vanio
новобранец
новобранец

Мнение от vanio »

Аз чух, че са видяли лодка с двама от енергото...
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”