Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Диви шаран-даци...на рояци...;)
Re: Диви шаран-даци...на рояци...;)
Малко глуповато е да наречеш нормалните риболовци- Бракониери.
Хората с такъв кеф са зарибили...отделили от средствата си, свободното време и нервите си за 3-4 прекрасни дни. Нима ще захранват като луди, ще бият сума ти път с коли и лодки, скъпи такъми, монтажи, въдици, стойки, лодки, за да хванат 10тина шарана...вместо да отидат вечерта с 2те лодки, да пляснат 2 мрежи и да си хванат 50-100кила риба и по живо по здраво....Айде моля Ви се...1-2 въдици в повече, които дори не са били в действие, а в готовност... Хората са отишли да си починат и да си направят кефа от хващането на тези риби. Покажете вашите монтажи, с пружина и 5 куки на тях плюс 2-3 на повод.....
Наистина или завист, или прекалено много се вкарвате във филмите на пазители...иначе си хвърляте фасовете през свалените стъкла на колите
Хората с такъв кеф са зарибили...отделили от средствата си, свободното време и нервите си за 3-4 прекрасни дни. Нима ще захранват като луди, ще бият сума ти път с коли и лодки, скъпи такъми, монтажи, въдици, стойки, лодки, за да хванат 10тина шарана...вместо да отидат вечерта с 2те лодки, да пляснат 2 мрежи и да си хванат 50-100кила риба и по живо по здраво....Айде моля Ви се...1-2 въдици в повече, които дори не са били в действие, а в готовност... Хората са отишли да си починат и да си направят кефа от хващането на тези риби. Покажете вашите монтажи, с пружина и 5 куки на тях плюс 2-3 на повод.....
Наистина или завист, или прекалено много се вкарвате във филмите на пазители...иначе си хвърляте фасовете през свалените стъкла на колите

- antivik
- кандидат преподавател
Ма туй то много лесно бе Картале, просто прегледай моите филмчета. То там капотата и пиячката са повече от хванатата риба, даже съм обвиняван в рибарски туризъм и алкохолизъм затова, че няма риба....kartal написа:Поздравления за слуката,рибите и кефа,дай Боже всекиму,а на нас двойно.![]()
Според мен е време да напраавиш и един репортаж в който са възможни всички кушии /по трнспорт,качване прикачване,окачване,бачкане и т.н/.
Снимай когато не кълве когато паяците се разкарват като на магистрала по пръчките или кацнало пиле по тях.Жегата и каръка,вятъра или бурята особено след нея какво мазало настава...
Ей, такива "реалита" покажи.Ти риби показваш,това го знае всяко хлапе...
![]()
Поздрави и На Слука!

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- antivik
- кандидат преподавател
Ха така Градско, кажи им го! И аз имам авери де вадят билет, а я идат 2-3 пъти на риба я не, а относно динамиката.....кой`т не го е изживял и да го обясняваш файда йок - и аз съм виснал по 24 часа без пипане, докът задейства кукурузо и се разкарат за малко раците, а като ти удари една 2-ка дивак.....Орхан Кадиров написа:Първата ми стойка беше за три въдици, после си харесах една стойка от общо 10 в Булит 2000 в Пловдив, но беше за четири въдици. Купих я и в началото слагах на нея три пръчки с макари.
Ама нещо се загуби естетиката. Купих и четвърта, към тях допълних още две за бяла риба и станаха шест. За да съм стриктен с мен винаги има още един без въдици - приятели, баджанаци, племеници и други. На всичките им издавам заповед - бягайте в ИАРА и си изкарайте билет, минимум за шест месеца. Завалиите, някои от тях ходят на риба веднъж годишно, но такива са правилата при мен. Удоволствието се заплаща. Така, че си запазете критиките за други. А иначе продаваме стойки за четири въдици, мрежи, ИАРА ги съкратиха до минимум, намат пари да си плятят тока в офисите, камо ли да пазят. Така, че не се хващайте за глупости, защото като отида на определено място поне там си остава чисто от бракониерски набези. Вярно е има и други водоеми, но да си богопомазан в радиус от 100км. да имаш четири язовира/Кърджали, Студен кладенец, Тракиец и Ивайловград/ и да ходиш другаде, тава е престъпление по служба. А иначе яз.Кърджали е един от най красивите в страната/ бил съм на Искър, Жребчево, Копринка/, пък и старата любов ръжда не хваща. Динамиката при шаранджийския риболов не е постоянна, но затова си има бивак, студена ракия, здраво мезе и весела компания. Но да ти запали аванса на макарата, да ти огъне пръчката от 150 м. разстояние ето тава вече е адреналин, който не се забравя лесно/15кг. шаран, 11кг. амур и др. и все диваци/. Риска при дивия водоем от капо е голям и за това удоволствието от успешния улов там е несравним.

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Тва за една въдица ли е цялото това плюване?Чируса май прав ще излезе.
Браво колега за добрия излет, който сте направили и хубавите диваци които сте уловили. 

Бързай бавно.
- antivik
- кандидат преподавател
Бе то освен за 1-та въдица се започна и за изрязаните снимки....ма "...чукчи -писател, не читател....".... 

Гледал съм ги вече,ма пусто к'ът посегна към чашата ш'чупя монитора и разбирам,че не съм там.antivik написа:Ма туй то много лесно бе Картале, просто прегледай моите филмчета. То там капотата и пиячката са повече от хванатата риба, даже съм обвиняван в рибарски туризъм и алкохолизъм затова, че няма риба....kartal написа:Поздравления за слуката,рибите и кефа,дай Боже всекиму,а на нас двойно.![]()
Според мен е време да напраавиш и един репортаж в който са възможни всички кушии /по трнспорт,качване прикачване,окачване,бачкане и т.н/.
Снимай когато не кълве когато паяците се разкарват като на магистрала по пръчките или кацнало пиле по тях.Жегата и каръка,вятъра или бурята особено след нея какво мазало настава...
Ей, такива "реалита" покажи.Ти риби показваш,това го знае всяко хлапе...
![]()
Поздрави и На Слука!

К,вото нещеше,нещеше и изведнъж...спря
Толкова глупости не бях чел в една тема!!!Що не ходите за риба,а се занимавате с простотии?????
- Vesko1
- сериозен играч
Благодаря за подкрепата на истинските риболовци,които знаят за какво иде реч,и са помирисвали вода...а не само клавиатури.Стягаме се за следващата седмица....и ако дай Боже има какво да споделим...ще споделим след излета.
Наслука пичове!
Наслука пичове!

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
[quote=" Динамиката при шаранджийския риболов не е постоянна, но затова си има бивак, студена ракия, здраво мезе и весела компания. Но да ти запали аванса на макарата, да ти огъне пръчката от 150 м. разстояние ето тава вече е адреналин, който не се забравя лесно/15кг. шаран, 11кг. амур и др. и все диваци/. Риска при дивия водоем от капо е голям и за това удоволствието от успешния улов там е несравним.[/quote]
Ето тези думи много добре описват тръпката при шаранджийския риболов на диво
(не говорим за паткарници - там няма майстори - всеки лови по много и си мисли, че е гоуем)
Ето тези думи много добре описват тръпката при шаранджийския риболов на диво

- antivik
- кандидат преподавател
Те тогава ще е май баш геройско изпълнени, що го дават бая валежно и гълмежно, а като знам кога заплющи по тукашните балкански дерета к`во става, а и гърменето....Vesko1 написа:Благодаря за подкрепата на истинските риболовци,които знаят за какво иде реч,и са помирисвали вода...а не само клавиатури.Стягаме се за следващата седмица....и ако дай Боже има какво да споделим...ще споделим след излета.
Наслука пичове!
Веско една молба брат. Айде този път пусни поне една снимка на гьола дори да не е от самото място, щом нямаш доверие запази го в тайна, твое право е, но за такива като мен дето не са ходили на язовира, пусни една снимка на красивия кърджалийски гьол, че да му се порадваме и ние, еле я. Поздрави за шараните и късмет на следващия.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
- Vesko1
- сериозен играч
топлия написа: Айде този път пусни поне една снимка на гьола дори да не е от самото място, щом нямаш доверие запази го в тайна, твое право е, но за такива като мен дето не са ходили на язовира, пусни една снимка на красивия кърджалийски гьол, че да му се порадваме и ние, еле я.

Поздравления Веско за постигнатия успех!Горещо ти желая нови и по-големи успехи!Браво на цялата на цялата група за постигнатия успех и добрата компания, ракийка приятна обстановка и тн.Всичко останало е без значение!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз мисля, че целият риболовен закон трябва да се ревизира защото има доста неясности и не отговаря на съвремените условия. Например в Англия имаш право да ползваш само две пръчки ако искаш три или четири трябва да закупиш допълнителен лиценз, а глобата за риболов без лиценз е 2500 паунда.
П.п Веско не се обиждаи брат, но не е майсторство да си криеш мястото. Ако си майстор би трябвало да ловиш добре навсякаде, а не на определени места.
П.п Веско не се обиждаи брат, но не е майсторство да си криеш мястото. Ако си майстор би трябвало да ловиш добре навсякаде, а не на определени места.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Vesko1
- сериозен играч
Дунавски,няма за какво да се обиждам...защото не мисля ,че съм чак такъв майстор...има много по големи майстори от мене.Е хванал съм тук таме някоя риба....ама то е заради самоловящите въдици.Лошо няма.НО само искам да ти кажа,че риболова в Бг и Кралството...нямат нищо общо...нито като места за ловене ,нито като дестинации,а за глобите просто нашите са много по големи от техните...при нас глобата е 4000лв..което са 11 минимални работни заплати...а при тях са 3 минимални работни заплати.Но при нас глада е голям...има цели села,които се изхранват от бракониерство.Търсят всяческа информация,има хора които четат тук..и им снасят после инфо...и като видят мястото празно действат с токове и мрежи.dunavski написа:Аз мисля, че целият риболовен закон трябва да се ревизира защото има доста неясности и не отговаря на съвремените условия. Например в Англия имаш право да ползваш само две пръчки ако искаш три или четири трябва да закупиш допълнителен лиценз, а глобата за риболов без лиценз е 2500 паунда.
Другото ,което ме накара да скрия снимките е ..че до това място се ходи поне 2 курса с 2 лодки багаж,ако сте 3-4 човека...ние не можем постоянно да следим ,дали е заето щото не живеем на язовира..а разходите ни до там и обратно не са никак малки.И като отидеш да го завариш мястото заето...не е приятно.Щото на паткарника-места бол...ама на свободен водоем не са чак толкова много местата ,на които може да се направи бивак...в който да изкараш 2-3 нощи без да те изядат чакалите, и да те клъвнат пепелянките...и дивите прасета.Миналата година един френд едвам се отърва от едно диво прасе...Стършелите и стоножките също не са за подценяване.Язовира е дълъг 24км..така че има всякаква гад по бреговете и горите...има и небезопасна гад!!!!
Та това е в общи линии..и смятам това да ми е последния коментар в тази...разбунила духовете тема.Никога не съм претендирал ,че съм най-големия майстор на света...но и ние сме "пушили цигари Кент...и сме яли бонбонки Тик-Так".
Живи и здрави!