Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Избор на телекарп или 2/3 коленна
Модератор: sapuna
Избор на телекарп или 2/3 коленна
Здравейте колеги,бих искал мнения за http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... carp/4912/
http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... Carp/1996/ или да ми предложите други подходящи с дължина 3,90;3-3,5lb и до 1,20 транспортна дължина в ценовия диапазон до към 45-50 лева.Макарата е Energo team long cast 10000.
Ще ги ползвам предимно за толстолоб и по-рядко за шаран,амур по язовири или Дунав със замятане от ръка,често ще търся максимална дистанция достижима от брега.
http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... Carp/1996/ или да ми предложите други подходящи с дължина 3,90;3-3,5lb и до 1,20 транспортна дължина в ценовия диапазон до към 45-50 лева.Макарата е Energo team long cast 10000.
Ще ги ползвам предимно за толстолоб и по-рядко за шаран,амур по язовири или Дунав със замятане от ръка,често ще търся максимална дистанция достижима от брега.
Re: Избор на телекарп или 2/3 коленна
Телекарпа,или руски телескопи но кафеви.
Мани ги тия колена,и аз имам три и ме е страш да ги изсиля.

Мани ги тия колена,и аз имам три и ме е страш да ги изсиля.

Риба къща няма.
- dizela_88
- новобранец
Аз съм с тези от един месец http://olx.bg/ad/karbonov-telekarp-diam ... 66749941a1" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; и съм доволен , за толстолоб и за Дунав си иска по-голяма акция.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
търси сапуна от форума той продава едни теле карпове баракуда взех от тях ако търсиш нещо за тежък риболов с голяма акция са ........
Обичам природата, но не само на картинка !!!
-
- новобранец
Имам такава пръчка на 3 колена и чесно казано ми върши работа . Ловя с 60 грама олово и на чорапа слагам около 30 грама царевица тва на око,а достигам прилична дистанция от брега .Може би,защото съм и по-едричък 190 см 120 кг,но от ръка мятам около 80 метра . Да се знае,че първия водач е 40мм и съм с 0.30 влакно
Свържи се със сапуна. Има къде по добри шаранджийски пръчки на FL скоро си взех три и съм очарован.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
Аз с него се свързах и той се опита да ме насочи към някоя три коленна и се замислям за Diamant Alb Carp 3603 5lb,ако има колеги ползвали я ще се радвам да споделят мнение.По нагоре съм написал 3-3,5 либри,но олово + пружина със захранка сигурно са над 150грама.Не знам дали няма да дойде малко твърда и дървена при риби към 2-3кг?
Колега,или едното или другото.Или твърда въдица с която се губи малко от кефа при ваденето,или лигоч с който трябва много да се внимава.Аз си харесвам по твърдите въдици(3.5 либри),главно заради увлечението ми по PVA,пасти по оловото и какво ли още не.....Vladi_91 написа:Аз с него се свързах и той се опита да ме насочи към някоя три коленна и се замислям за Diamant Alb Carp 3603 5lb,ако има колеги ползвали я ще се радвам да споделят мнение.По нагоре съм написал 3-3,5 либри,но олово + пружина със захранка сигурно са над 150грама.Не знам дали няма да дойде малко твърда и дървена при риби към 2-3кг?
Щом искаш въдицата да е на 3.90 и да е под 1.20 транспортна дължина,тогава определено си трябва телескоп.
Ами около 1,20 е и 3 коленната на диамант,но е с дължина 3,60.Та сега въпроса е дали ще постигна по-голяма дължина с 3,90 с по-малки водачи т.е. телекарпа или с 3,60 с по-големи водачи,идеи ?magnetar написа:Колега,или едното или другото.Или твърда въдица с която се губи малко от кефа при ваденето,или лигоч с който трябва много да се внимава.Аз си харесвам по твърдите въдици(3.5 либри),главно заради увлечението ми по PVA,пасти по оловото и какво ли още не.....Vladi_91 написа:Аз с него се свързах и той се опита да ме насочи към някоя три коленна и се замислям за Diamant Alb Carp 3603 5lb,ако има колеги ползвали я ще се радвам да споделят мнение.По нагоре съм написал 3-3,5 либри,но олово + пружина със захранка сигурно са над 150грама.Не знам дали няма да дойде малко твърда и дървена при риби към 2-3кг?
Щом искаш въдицата да е на 3.90 и да е под 1.20 транспортна дължина,тогава определено си трябва телескоп.
Аз бих избрал три колена въдица,но по големите водачи не ти гарантират по далечни дистанции на замятане.Дори и въдица от 3.90 не ти гарантира по голяма дистанция,това зависи от много неща,най вече от човекът който използва въдицата.
FL триколенна 3,75 l това ти препоръчвам, с това работя и аз...
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
-
- разбира нещата
При мен триколенните въдици на FL са 3.9 м х 3.5 Lb.Нямам проблеми, вършат работа.Също препоръчвам!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Мерси за съветите,свързах се със сапуна,чухме се на два пъти и го измислих комплекта.
Телекарп Barakuda STORM 3,90 и макара FL GH 8000.
Телекарп Barakuda STORM 3,90 и макара FL GH 8000.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
аз ти казах и на мен ми харесаха телекарповете аз взех от него 4 бр на 3.60м
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ще го уредим Владко бе ,споко