Къде да отидем до Пловдив?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
jtassev
новобранец
новобранец

Re: Къде да отидем до Пловдив?

Мнение от jtassev »

Инфо за Ново Железаре - 12 лв за 2 въдици - вземаш шаран до 2кг и каракуда до 2кг.Като цяло каракуда почти няма,за 9 часа изкарахме 10 тина шамарчета,на които собственика се изненада.Шаран и каракуда взема само на дъно,САМО,но и шарана е рядкост,за цял ден общо 3 удара на дънните - 2 изкарани,1 скъсване .. Като цяло,не си заслужава 12 те лева.Още повече,точно над язовира,летят изтребителите от Графа и си правят учения .. след 1 вото излитане към 10 и 30 до следобеда 16:00,никакво пипане !!2 та шарана бяха по 2,5 кг
Каба Тоньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Каба Тоньо »

Колега добре че писа за Железарския язовир.Бясе засили за там ,но май ще ида на Брягово към Искра Асеновградско или Мечка колебая се ако трябва да съм честен.Колеги моля съветвайте ако някой има информация отнисно условията на двата язовира Мечка и Брягово. :fishing11:
Каба Тоньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Каба Тоньо »

Изинявам се за правописа...предобрих с кафетата и пиша по бързо от обикновенно.
konty
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от konty »

Каба Тоньо написа:Колега добре че писа за Железарския язовир.Бясе засили за там ,но май ще ида на Брягово към Искра Асеновградско или Мечка колебая се ако трябва да съм честен.Колеги моля съветвайте ако някой има информация отнисно условията на двата язовира Мечка и Брягово. :fishing11:
Брягово от няколко години е забранен!
За Мечка незнам ...
ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
Каба Тоньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Каба Тоньо »

Е, колеги видя се ,че се намери един сред нас да даде поне малко информация за Брягово, пък макар и с леко укорителен тон.
Брягово е още забранен и по думите на хората в Искра.Близо до селото има още някакъв язовир.Таксата там е 5лв и шарана се доплаща по 5 лв килото.Имало много риба увери ме местен човек който редовно хидил да си хваща.Пътя до там обаче е леш за това обърнах буса и на яз. Мечка. Опънах такъмите и дойде някакъв черен ама по черен от кюмур....ъъъ добър ден аз съм пазача 10лв е таксата...
Добър ден.Как ти е името името на арендатора и даваш ли фактура за 10те лв. ъъъъ ама защо питаш...ами аз не му знам името на шефааа. Добре казвам ще го намеря в регистъра,ти кажи сега щом няма фактура касова издаваш ли/А фирмата как се казава/.
Ей богу видя се много неудобни въпроси задавам отговор не получих.
Казвам ОК пич ще ти дам 10лв ама искам да видя и билетите ей на ония мангали там по стената дет са се наредили че нещо ме съмнява да си им зел и на тях по 10ка.
Отново мълчание и празен поглед.В крайна сметка му дадох 10лв за да ми се махне от главата и с уговорката че ще съ тръгна на следващия ден по обед.
Риболова бе приятен шаранчета по кило и канче едни издължени, борбени каракуда, кефал и перка.Захраних с чаревичка и житце лових на плувка 2,5гр.
През нощта имах и едно късане което мисля е нормално за повод 0,10 предвид че беше шаранче дали по едро от предишните или просто по борбено не стана ясно.
Язовора ме изкефи много е красив а сякаш и риба има в него говореше се за толостолоб ,но не съм фен на разни там пружини хранилки с 15 куи итн.Кефя се наплувката и това си е.Бях опънал и фидера но на него кълванетат бяха в пъти по малко и за това се фокусирах върху плувката.
Не знам дали има хищник там ако някой колега знае нека драсне 2-3 реда.
Благодаря
Каба Тоньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Каба Тоньо »

Е, колеги видя се ,че се намери един сред нас да даде поне малко информация за Брягово, пък макар и с леко укорителен тон.
Брягово е още забранен и по думите на хората в Искра.Близо до селото има още някакъв язовир.Таксата там е 5лв и шарана се доплаща по 5 лв килото.Имало много риба увери ме местен човек който редовно хидил да си хваща.Пътя до там обаче е леш за това обърнах буса и на яз. Мечка. Опънах такъмите и дойде някакъв черен ама по черен от кюмур....ъъъ добър ден аз съм пазача 10лв е таксата...
Добър ден.Как ти е името името на арендатора и даваш ли фактура за 10те лв. ъъъъ ама защо питаш...ами аз не му знам името на шефааа. Добре казвам ще го намеря в регистъра,ти кажи сега щом няма фактура касова издаваш ли/А фирмата как се казава/.
Ей богу видя се много неудобни въпроси задавам отговор не получих.
Казвам ОК пич ще ти дам 10лв ама искам да видя и билетите ей на ония мангали там по стената дет са се наредили че нещо ме съмнява да си им зел и на тях по 10ка.
Отново мълчание и празен поглед.В крайна сметка му дадох 10лв за да ми се махне от главата и с уговорката че ще съ тръгна на следващия ден по обед.
Риболова бе приятен шаранчета по кило и канче едни издължени, борбени каракуда, кефал и перка.Захраних с чаревичка и житце лових на плувка 2,5гр.
През нощта имах и едно късане което мисля е нормално за повод 0,10 предвид че беше шаранче дали по едро от предишните или просто по борбено не стана ясно.
Язовора ме изкефи много е красив а сякаш и риба има в него говореше се за толостолоб ,но не съм фен на разни там пружини хранилки с 15 куи итн.Кефя се наплувката и това си е.Бях опънал и фидера но на него кълванетат бяха в пъти по малко и за това се фокусирах върху плувката.
Не знам дали има хищник там ако някой колега знае нека драсне 2-3 реда.
Благодаря. :fishing2: :fishing2: :fishing2:
stoyanstoyanov1990
новобранец
новобранец

Мнение от stoyanstoyanov1990 »

Здравейте колеги, с малко закъснение, но по-добре късно от колкото никога, да дам и аз малко инфо от първите ми излети за този сезон.
Предишната събота бяхме с един колега на яз.Мулдава, получи се сравнително приятен риболов. Хващахме единствено каракуди тип шамарче, като резултата беше за около 6 часа - 3кг.
Признаци на живот във водоема не липсваха, рибата играеше доста, колегите до нас удариха един шаран около 5-6кг на дъно.
Направи ми впечатление че язовира беше доста чист и приятен за риболов.
Тази неделя бяхме на яз.Конуш, като резултата беше 3 човека- 7 часа - приблизително 6кг каракуда и 1 костенурка, която беше пусната да си живурка. На Конуш признаци на живот също не липсваха, но въпреки че имаше доста народ не видях никой да вади нещо сериозно или различно от каракуда.
Като изключим дъжда, който ни хвана точно преди да си тръгнем се получи много, много приятен риболов.
Интересното беше, че въпреки и малки каракудите успяваха да дърпат въдиците към водата, а при ваденето излизаха като парцали.
Впечатление ми направи, че колеги които са били преди нас там са оставили голяма кочина, разхвърляни боклуци навсякъде, бири и т.н., което е доста неприятно.
Това е от мен, слука на всички.
Каба Тоньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Каба Тоньо »

Колега, на Конуш и Мулдава колко е таксата/ Четох по форума че имало чаушан на Мулдавския има ли ги вкусните мъници там или преобладават каракудите/Гледам че са не малко гьоловете около тези села кои по точно са тези за които пишеш/
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

Някой ходил ли е на новия гьол на Войводиново дето миналия месец го отвориха?
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

dimmitov написа:Някой ходил ли е на новия гьол на Войводиново дето миналия месец го отвориха?
12 лв такса.Мисля че вече е 3 пръчки и каквото си хванеш.В началото бяха 2 пръчките ,но май го промениха.Отвориха го на 1 юни Излизаха средни каракуди,за шаран май само пазача беше изкарал 1 бр.Като беше застанал под голямото дърво.От тогава не съм виждал хора да ходят там,но може да пробваш и да пишеш какво си направил.Работното време е от 7-19 ч.
stoyanstoyanov1990
новобранец
новобранец

На Мулдава, таксата е 5лв, в която се включва до 5кг каракуда, чаушан и перка. Чаушан и червеноперка, не хванахме. Язовира се намира след като минеш цялото село вдясно по едни черни пътеки.
На Конуш, таксата е 6лв и положението е същото. Язовира се намира на самия път за селото.

За тази седмица търся нова дестинация на максимум 50 км от Пловдив, моля препоръчайте ми някой водоем от който сте доволни.
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

dobrin_dinev написа:
dimmitov написа:Някой ходил ли е на новия гьол на Войводиново дето миналия месец го отвориха?
......но може да пробваш и да пишеш какво си направил.
Бяхме, на новия на Войводиново! Риболов има на каракуди и маломерни шаранчета от 200 до 700гр ,има и по- едри риби ,но са доста по-малко.Рибата стои на отсрещния бряг и си иска дистанция! Риболова е основно на фидер!
Изображение

Изображение

Изображение
Изображение
stoyanstoyanov1990
новобранец
новобранец

Колега, може ли да дадеш малко повече инфо, къде по-точно се намира този рибарник и какви са условията там?
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

stoyanstoyanov1990 написа:Колега, може ли да дадеш малко повече инфо, къде по-точно се намира този рибарник и какви са условията там?
Намира се точно преди ,,Трофея,, 12лв такса , включва до три кила шаран и каракуда колкото си хванеш.Останалите риби се плащат.Няма далавера, за тези които търсят такава.Каракудата се лови сравнително трудно а шаранчетата са маломерни в по-голямата им част.Има и едри ,но са рядко.На другите водоеми които са с регламент ,,10лв квот си хванеш,, ако днес си валат то следващия път можеш да компенсираш като хванеш 4-5 риби, но тука не става.Тука е така: ако днес си валат гориш, ако следващия път имаш слука си вземаш една риба и това е.Казвам това защото повечето колеги които ходят на водоеми с такъв регламент ходят там за да си вземат риба и обикновенно точно това ги интересува.
С две думи регламента на новия на Войводиново е почти същия като регламента на Ново Железаре, с малката разлика ,че на Ново железаре излизат риби между 1,5кг и 5кг а на Войводиново са преобладаващо дребосъци.Има и едри разбира се но шанса да ги хванеш е много по-малък от колкото на Н. Железаре.
Изображение
stoyanstoyanov1990
новобранец
новобранец

Здравейте колеги, търся информация за някакви дупки до Белозем - "Кисимови дупки" или нещо такова.
Може ли някой да ми даде някакво инфо за тях какво е положението, какво и на какво излиза и най-важното къде "аджеба" са тия дупки. Благодаря предварително
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”