Въртяща седалка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: Въртяща седалка

Мнение от Don4o_62 »

piars написа:Колега незнам само ако захванеш стол върху седалката на лодката доколко ще е стабилно(според мен ще се клати напред назад),а и коланите за който се захваща седалката може да се извадят от тежеста.
Другото за което трябва да помислиш е че самата седалка ще ти ограничи движението в ляво и дясно.

Поздрави!
Като седим на пейките на голо и ако сложим едно седало от стол с облегалка,каква ще е разликата.....никаква,само ще е още по удобно
седалото ще стърчи от пейката най много 4-6 санта колкото е лагера с планката,а стъблото влиза надолу в отвор направен на пейката :wink: а относно ограничението наляво или надясно,колко му трябва на човек да погледне настрана,не да се върти като на лунапарк :D
твоя колега ако има още едно червенко столче артък :D да вземем да се разберем нещо :wink:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

Don4o_62 написа:
piars написа:Колега незнам само ако захванеш стол върху седалката на лодката доколко ще е стабилно(според мен ще се клати напред назад),а и коланите за който се захваща седалката може да се извадят от тежеста.
Другото за което трябва да помислиш е че самата седалка ще ти ограничи движението в ляво и дясно.

Поздрави!
Като седим на пейките на голо и ако сложим едно седало от стол с облегалка,каква ще е разликата.....никаква,само ще е още по удобно
седалото ще стърчи от пейката най много 4-6 санта колкото е лагера с планката,а стъблото влиза надолу в отвор направен на пейката :wink: а относно ограничението наляво или надясно,колко му трябва на човек да погледне настрана,не да се върти като на лунапарк :D
твоя колега ако има още едно червенко столче артък :D да вземем да се разберем нещо :wink:
Напрежението идва като се облегнеш,червенкото столе тежи 10-15кг.само седлото,виждал съм как 150кг.мъж се люшка на задните крака и то издържа :shock:
Тия столета ги уредих аз,но от две години не бачкам там,все пак ще звънна един тел. да видя може ли да се измисли нещо.

Поздрави!
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Дончо,проблема ще дойде в момента,когато се облегнеш
да си изпружиш карачките. :wink:
Пък иначе ако това не го правиш,за къв чеп ти е тоя стол де?

Жокер - помисли седялката,стола и дъното как да ги
хванеш на куп,за да има стабилност. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

КИРО написа:Жокер - помисли седялката,стола и дъното как да ги
хванеш на куп,за да има стабилност. :wink:
Айде и от мен един жокер.
Изображение
Изображение
Тази стойка я бях правил за чадъра на надуваемата лодка.
Ти можеш да направиш нещо подобно като тежеста да отиде върху седалката,а тръбата която искаш да мине през седалката да се завре в подобна стойка и да предотврати клатенето.

Поздрави
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Имам такава стойка за 2 въдици и чадър
Май дедо Киро ще излезе прав,че при изпъване на търнаците :D ,ще се усуква назад пейката и ку..ра му от цялата работа :lol: ,май ще си карам със згъваемия стол
надявах се да се получи нещо като дискусия,че лодки с пейки много,но без облегалки :D
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Темата е стара,но решението дето го измислих вечно :D доста време мина от както реализирах въртящ стол с облегалка на пейката за сядане,дилемата със усукването на дъската при изпъване на търнаците :lol: реших така,от шина направих един правоъгълник от точка седалка и дъно,отдолу на дъното и отгоре на дъската монтирах по 2 коларски болта 6 мм.с перчати гайки за лесно сваляне,правойгълника е широк колкото дъската,като по средата заварих едно парче да не отваря при натиск,монтира се под седалката,хваща се с болтовете и познайте какво стана :D няма мърдане напред или назад,щях да го снимам но скоро продадох лодката барабар с правоъгълника и стойките за въдици
взех друга лодка и си направих други стойки за въдици,по нататък ще правя и основа за дъската да се изпъвам като кайш, но облегнат :lol:
тъй като не ми се дупчеше транеца за колела,реших въпроса много кардинално за превоз от колата до водата,ще го покажа в тема за транцеви колела
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”