Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Светата Троица- епизод II - Копринка
- antivik
- кандидат преподавател
Re: Светата Троица- епизод II - Копринка
Поздрави за успешния излет и още по-големи, че не те е хванал валежа и затъване, а всичко останало са второстепенни подробности.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- azareus
- ще става разбирач
Колега, би ли сподели с нас монтажа, захранката и стръвта, с които си постигнал тези резултати?
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Не смятах да взимам отношение по темата,но в предвид реакцията ти към колегата които се опита да ти даде съвет относно разположението на въдиците,не мога да пропусна.
Да не ти убивам ентусиазма,ама това си е един посредствен резултат за язовир като Копринка.
Първо,на така разположени въдици не виждаш половината от кълванетата,защото си спънал цялата въдица.То като отчита върха,не означава че само той трябва да е свободен пред колчето.
Второ,при положение,че си на метър зад въдиците рибата трябва да се самозасече,за да я извадиш.
Всеки що годе грамотен риболовец знае,че дръжката на фидера трябва да ти до ръката,за да може да засечеш и при най-лекото свиване на върха.В твоя случай спокойно може да им сложиш по един звънец,защото по нищо не се различават от обикновени дънарки.И трето,ако до теб застане един човек,който знае какво да прави с фидера ще извади поне три-четири пъти повече риба от теб.Няма смисъл да ми отговаряш.Достатъчно е да напишеш "фидер риболов" в нета и хората са го написали и показали.
Да не ти убивам ентусиазма,ама това си е един посредствен резултат за язовир като Копринка.
Първо,на така разположени въдици не виждаш половината от кълванетата,защото си спънал цялата въдица.То като отчита върха,не означава че само той трябва да е свободен пред колчето.
Второ,при положение,че си на метър зад въдиците рибата трябва да се самозасече,за да я извадиш.
Всеки що годе грамотен риболовец знае,че дръжката на фидера трябва да ти до ръката,за да може да засечеш и при най-лекото свиване на върха.В твоя случай спокойно може да им сложиш по един звънец,защото по нищо не се различават от обикновени дънарки.И трето,ако до теб застане един човек,който знае какво да прави с фидера ще извади поне три-четири пъти повече риба от теб.Няма смисъл да ми отговаряш.Достатъчно е да напишеш "фидер риболов" в нета и хората са го написали и показали.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Основно 0,20, повод 0.10 -60-70 см, монтаж , като на снимката с 20 гр. кошницаazareus написа:Колега, би ли сподели с нас монтажа, захранката и стръвта, с които си постигнал тези резултати?

По-голям шаран от рибаря няма...
Колега аз съм на Копринка до 24.06.15 заповядай да ме открехнеш на риболов, ще ми е от полза. Най-добрия учител е практиката, а не теорията. На мен така ми харесва, така ловя, ама ловя, ане си чеша езика по форуми да философствувам. А и риболова не го меря в количество а в кеф, това е голяма разлика...dekata написа:Не смятах да взимам отношение по темата,но в предвид реакцията ти към колегата които се опита да ти даде съвет относно разположението на въдиците,не мога да пропусна.
Няма намерение да те уча.Аз за разлика от теб приемам всякакви съвети,защото човек се учи докато е жив.Точно практиката показва,че това не е правилният начин за поставяне на фидер въдица.Единственото нещо за които си прав е,че не количеството е важно.Но все пак в хващането на рибата е удоволствието от риболова.Може би един ден като си махнеш капаците от очите,ще проумееш какво се опитваме да ти кажем.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- antivik
- кандидат преподавател
Я-ааа тука нещо като спор се заформило... сал де нещо не съм много съгласен с твърдението, че големия кеф е свързан с многото риби и кълване
, имал съм случаи от интензивно кълване да оставям само една сопа на вода, а че и да я зарязвам незаредена за известно време, що от кълване една бира не може изпи човек.
Но па то кефа от излета всеки си го разбира по своему, така че НАЗДРАВЕ и без гюрултии и лоши чувства, що да си разваляме рахатя....

Но па то кефа от излета всеки си го разбира по своему, така че НАЗДРАВЕ и без гюрултии и лоши чувства, що да си разваляме рахатя....

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Антич, много станаха корифеите и разбирачите, дето освен да дават акъл за друго не ги бива. Доста съм се потил по язовири и реки доката стигна сносно ниво на фидер риболова. Специално за този начин на поставяне на въдиците съм се учил от майстори в този вид риболов, няма да ги споменавам кои са, те се знаят. Ако деката и другия колега дето дават акъли малко от малко се поровят по постовете и темите в които съм взимал участие, ше им стане ясно, че винаги приемам съвети и уроци, но поднесени по нормален начин. Никой не се е родил научен, така че всеки нормално поднесен съвет се приема. Деката, ела бе до Копрника, ей го де е Карлово, ти ловиш по книгите , а аз по неправилния начин, да видим какъв ще е резултата, ако съм поел наистина в грешната посока, колко му е да се "поправя"?
- stridata
- ще става разбирач
Поздравления за това, че си бил сред природата и за хубавите баби. Тия черни щъркели са впечатляващи.
П.п.
Хората ти казват, как стоят нещата, а ти можеш да правиш каквото си пожелаеш. Вичко ти е супер само леко надменното ти отношение дразни. Не може на 15 риби да казваш "впечатляваш резултат".
Принципно ако послушаш някой от колегите и си доизпипаш нещата рибите е могло да ги направиш двойно, тройно. И никога не забравяй, че човек се учи докато е жив, всеки който се отрече от това изглежда смешно.
П.п.
Хората ти казват, как стоят нещата, а ти можеш да правиш каквото си пожелаеш. Вичко ти е супер само леко надменното ти отношение дразни. Не може на 15 риби да казваш "впечатляваш резултат".
Принципно ако послушаш някой от колегите и си доизпипаш нещата рибите е могло да ги направиш двойно, тройно. И никога не забравяй, че човек се учи докато е жив, всеки който се отрече от това изглежда смешно.
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!

Писах, че риболова го измервам в кеф, а не в количество. Интересно как ги преброи рибите? Със сигурност надвишават числото 30. По отношение на съветите, аз като нещо не знам питам, аман от специалисти по форумите, нека един се покаже на гьола. Отивам на Римския мост, любезно питам колегите с по 100 кила захранка как е риболова, дава ли не дава ли, на какво дава, монтажи и т.н. а отсреща груба селска проява на "майстори" рибари, даже едно здрасти не тиказват. Така, както аз никого не поучавам, така моля и мен да не ме поучават, освен ако изрично не питам кое и как. Риболова е хоби и го практикувам за кеф...Факта, че не ме четеш детайлно колега особено за максимата - човек се учи докато е живstridata написа:Поздравления за това, че си бил сред природата и за хубавите баби. Тия черни щъркели са впечатляващи.
П.п.

- stridata
- ще става разбирач
Това не ти е първата тема в която някой се опитва да ти обясни нещо за фидер риболова.
Повярвай ми хората който се опитват да ти обяснят нещо хич не са случайни. Поинтересувай се и ще разбереш за какво ти се говори. Аз самия съм се учил от тях. Желая ти да си жив и здрав и да си правиш кефа с риболова още 100 години.
Повярвай ми хората който се опитват да ти обяснят нещо хич не са случайни. Поинтересувай се и ще разбереш за какво ти се говори. Аз самия съм се учил от тях. Желая ти да си жив и здрав и да си правиш кефа с риболова още 100 години.

Пичове защо нападате човека, риболова е преди всичко удоволствие и всеки го възприема по своему. Не всички са "професионалисти" или състезатели, както искайте го наричайте. Аз давам съвети само когато някой ме пита и не се интересувам кой лови правилно и неправилно. Колегата е споделил излета си и е качил снимки. Как му били въдиците, как му бил стола. Както му е удобно, така ги слага. Правилно или неправилно, какво значение има, какво ви дразни толкова. Сега някой очаквам да каже, че фидер за 50 лв не е фидер и всички трябва да ловим с въдици за по 200-300 лв.
Взели сте се много насериозно с тия състезания. Не разбрахте ли че в България всички сме любители, едни са малко по-напреднали, други малко по поизостанали. Щекари, фидеристи все тая, като отидат всички в чужбина да мерят сили с истинските професионалисти, класиранията говорят сами по себе си. Нищо лично.Повярвай ми хората който се опитват да ти обяснят нещо хич не са случайни.
- stridata
- ще става разбирач
Това е просто форум, всеки има право да изказва мнеие не задължение. Казват му на човека, че не лови правилно. Като си е постнал темата тука значи трябва да е готов да понесе критика. Ако всички му викаме Евала, Супер си, Браво к'ъв е смисала на тоя форум?

На мен ми се струва, че му се карате. А колегата е бил за риба, изкарал е добре, хванал си е риба, споделил е с нас.
Миша,никой на никой не се кара.Опитахме най-добронамерено да му кажем,че ако поставя въдиците си както трябва ще лови по-лесно и с по-добър резултат.Той продължи да се държи надменно.На мен ми е през кура как ще си слага въдиците и колко хваща.
Стрида,няма смисъл пич.Прочети ми подписа и ще разбереш защо
Стрида,няма смисъл пич.Прочети ми подписа и ще разбереш защо