Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
На откриването бях на гости при познати в забранената зона (с разрешението на управата). Една бяла на воблерче на влачене и една от брега късно вечерта на дъно на уклейка. Излезе и едно сомче на торен на пружинка, което беше релийзнато. Дребните платички и 2-3 таранки не ги броя на пружинка (фидер) със стръф стиропор, бял, или торен!

Знам, че е твърде рано, но направихме хранилка с царевица и 2 шамандури, внесох 8 дънни на косъм различни аромати, но нямаше пипане на 5,5 М дълбочина - сонара показа, че има силуети "отдолу" та затова!
Наслука на всички посетители и нека опазим бреговете чисти от боклуци.

Знам, че е твърде рано, но направихме хранилка с царевица и 2 шамандури, внесох 8 дънни на косъм различни аромати, но нямаше пипане на 5,5 М дълбочина - сонара показа, че има силуети "отдолу" та затова!
Наслука на всички посетители и нека опазим бреговете чисти от боклуци.
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- MITKO70
- кандидат преподавател
Хубаво е,че има такива мъници,ЕВАЛА за релийза,то няма и какво да се прави такова соме. 

Всичко може,но не всеки го можe.

Да, разбира се че няма какво да се прави. И нас ни обнадежди появата му на кукичката, защото ако не е пускан зарибител, означава, че е самопроизводство, което значи, че има и други. За съжаление ако бъде хванато от някои мургави индивиди, няма да му бъде простено (както и ако се оплете в мрежите на нахалните бракониери).
Контрол му е майката и тепане, но ни е далечко, а и времето е кът. Дано Д-р Найденов и сподвижниците му успеят да опазят популацията във водоема!
Контрол му е майката и тепане, но ни е далечко, а и времето е кът. Дано Д-р Найденов и сподвижниците му успеят да опазят популацията във водоема!

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
От 4 години сомът се възпроизвежда успешно в язовир Сопот!
-
- научил се да хвърля
Здравейте колеги мисля тази седмица да отскоча до язовира за 2 дена на палатка.Дали има някой някаква информация да сподели за места който са удобни за кола палатка и риболов или да се насоча на поляните от към пътя от София, някъде по средата на язовира или по към стената за да е по дълбоко.Какво бихте ме посъветвали?Мерси предварително и наслука.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Язовирът е достъпен сега от всички подходи! Зависи какво ще търсиш колега. От северната страна има свободни хубави места за ловене и палатка , а и близо до изворната чешмичка. Слизаш от центъра на с. Голяма желязна към водата по асфалтовата улица, стигаш до кръстовище на което от ляво пътя продължава с асфалт. Там има голям контейнер за смет. Направо след 200м. е водата, преди това е ресторантът на Бони и къщата за гости и вилите. На дясно е черен път и има30 м. с кални коловози. Препоръчвам ти да тръгнеш по асфалтът на ляво да и там където свършва асфалтът завий на дясно и си избирай място за къмпинг. Там също от лявата страна ще видиш контейнер за смет и един фургон. Чешмичката е от дясно преди пропадналият мост. Той е насипан и проходим, въпреки пропадането. На това място има и за костури и за платики и за каракуди и бабушки позиции. На ляво от носа срещу голямата вила с двуцветния покрив е за бяла и костур. На право за шаран, на дясно за каракуда, бабушка и платика. На дясно е залив с плитчина и закачки. Не е за дънен риболов. На леко е ОК! От лявата страна е чакъллив брегът и с дълбочина за костури и бяла. На слука и пиши за резултатът. 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
здравейте колеги. за първи път ще ходя на язовир сопот.имали някой инфо за по-големи шаркофци от 3-ка на горе ?благодаря предварително
Не тръгвай с голямата кошница
Риболова е доста слаб,почти никакъв, относно шаранови риби

Риболова е доста слаб,почти никакъв, относно шаранови риби

Риба къща няма.
- Menkata
- фен клуб-скобар
Деяне смени дестинацията риба има но не иска да взима.Освен ако не ти се ловят платичкиdeqn88 написа:здравейте колеги. за първи път ще ходя на язовир сопот.имали някой инфо за по-големи шаркофци от 3-ка на горе ?благодаря предварително

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте, момци! Нека някой да каже малко актуална ситуация около язовира, че мисля въпреки прогнозите за кофти време да направя един двудневен излет с преспиване. С оглед на това, че подстъпите към язовира ще са трудни от всекидневните дъждове, комай единственото място, където колата ти е до г.ъза е района на пирамидата и съм с еориентирал там д аходя. Искам да попитам дали е все още с високото ниво от преди 10-тина дена или вече са започнали да го източват, дали кълве поне платика ако не другов това променливо време и дали има в крайбрежните треви малки рибета, които да стават за стръв за костур. Благодаря предварително, ако някой се отзове с информация до довечера!
-
- научил се да хвърля
Сега се прибрахме от язовира.Предимно каракуда, платика и средно дребни костури излизаха.Вчера се закачи на фидер едно малко сомче и беше пуснато веднага живо и здраво
Днес пък се хвана и една малка бяла рибка но уви не оцеля. Бяхме застанали близко до стената минахме покрай местата дето бяха правили наскоро състезанието на фидер отборите.За жалост за 3 дена имаме само около 12-14 часов риболов през другото време ни валя дъжд
Крайният резултат беше 5 кг. риба.Мерси за информацията на колегата " Диканаров " Наслука на всички.

- MITKO70
- кандидат преподавател
Еми риболова ще е това и тази година ,като миналата.Големите риби ще са на късмет и единични бройки,има хванати,но за доста голям престой 

Всичко може,но не всеки го можe.

благодаря за инфото.аз съм от плевен по принцип,може ли дa ми препоръчате някой язовир в раиoс от стотина километра около плевен.на ал стамболийски как е със шaрковцитe.в момента йивея малко далечко от града ,но ме интересува къде мое да има шаран,понейе се прибирам за малко
- Menkata
- фен клуб-скобар
Аз ще поизчакам до края на август месец ,пък ще видим дали няма да се излъже някоя голяма риба.Миналата година към октомври се разкълваха амурите за 1 седмица.Това беше за цялата година,айде тази пък по добра да бъде.MITKO70 написа:Еми риболова ще е това и тази година ,като миналата.Големите риби ще са на късмет и единични бройки,има хванати,но за доста голям престой

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
В момента на язовира е Гоголисецкия и след като се прибере ще има инфо как е риболова в момента!
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!