Светата Троица- епизод II - Копринка

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Port_Royal
разбира нещата
разбира нещата

Re: Светата Троица- епизод II - Копринка

Мнение от Port_Royal »

naskobo написа: П. С. И не си мислете, че е кой знае каква разликата при правилния ъгъл :wink:
Точно тука е единият от тънките моменти колега,как ще си нагласиш фидерите да за работят правилно и да отчитат всяко пипкаво кълване. :) Пък ако не е така изобщо защо ползвате такъв вид въдици,като не се съобразявате с предназначението им? :) :) :) :drinkers:
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Аватар
GogoBuboleto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от GogoBuboleto »

pacho69 написа:Деката и стридата, ако бяхте постнали тези снимки с коментара вместо бълване на жъпел, нещата щяха да се развият по друг начин.
Ако може да се намеся.

Пачо - само адмирации за риболова, вървиш по правилния път , ще видиш как всеки риболов има все по-добри резултати. Обаче - аз не успях да видя никакво бълване на огньове и жупели от Деката и Порт-а, а само опити да ти помогнат и да те насочат към по-ефективния и правилен начин за риболов на фидер. Аз от 5 години ловя само на фидер и мога да кажа с чиста съвест, че не е толкова лесно, колкото изглежда встрани. Като се почне от поставянето на въдиците, монтажа, замятането, правилното хранене в ритъм и т.н. - това са все елементи, които трябва да се усвоят с МНОГО МНОГО риболов, четене, експериментиране и разбира се - взаимстване от по-опитните колеги. Затова си махни кепениците от главата и се радвай, че има хора, които искат да ти помогнат да стенеш по-ефективен, защото в наше време акъл и пари трудно се дават. Ха сега кажи, че и аз бълвам огън и следващия излет ще ти тресна въдиците върху дебелата тиква, може пък да помогне :)
Аватар
Port_Royal
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Port_Royal »

Извинявам се,ако съм засегнал някой с отговорите си по темата :) Просто искахме за покажем къде грешат повечето колеги,когато практикуват фидер риболов и да помислят над това.И чак след това,когато го осмислят и разберат къде им е грешката да я поправят,за да имат по-успешни фидер излети,но явно усилията ни са напразни по отговорите които получаваме.За това спирам да пиша по темата,кой както иска така да си практикува фидер риболова. :) :rolleyes: :drinkers:
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

pacho69 написа:
Port_Royal написа:
pacho69 написа:Бреее гоолям дебат дунавския или копринския...има ли значение?
Има значение колега,че който не познава язовира,ще си мисли че лови на единия ръкав,а то ще се окаже че е на другия. :) Вземи си купи един трипод и гребен като хората,удобно да си разположиш фидерите,всичко да ти е под ръка.Прочети малко из форумите под какъв ъгъл спрямо водата се поставят фидерите,че твоя подход не е добре. :) :drinkers:
Колега, не учи попа как да се кръсти, резултата от риболова е красноречив за работата на фидерите. А като уцелиш ъгъла в тоз вятър ме извикай да го измеря :P
pacho69 написа:Антич, много станаха корифеите и разбирачите, дето освен да дават акъл за друго не ги бива
Докато се репчиш на всеки колега осмелил се да ти покаже правилния начин и се държиш високомерно и тези четирите приятели които ти помагат ще загубиш повярвай ми.
Ако наистина държиш на фидера неминуемо ще се запознаеш с тези които те напътстват и които не приемаш. Всики ги познавам лично и са доста навътре в материята.
Вярно че фидер риболова в България е на непрофесионално ниво но това се дължи на организационни неуредици които спъват развитието.
Не е да няма желание за професионално израстване.
Пожелавам ти много лични фидер рекорди! :smt045
Аватар
mclsdreal
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mclsdreal »

Набирам номера...ама нищо не става :lol:
Излета е бил на ниво....
Само да питам...От кога хобито стана задължително да бъдеш профи? Столове..стойки...чадъри..блаа блаа блаа...ма там хвърляй, ма върха така...ма ролетка трябва ли да си взема ?
И от кога стана важно количеството уловена риба? Ооо забравих...вече всички които ходят някъде, да знаете- Вие сте на състезание, грешки не трябва да допускате, всичко стриктно трябва да е спазено, като великите състезатели. :rolleyes:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

А-хааа тук се стигнало до мерене на "фидери".....
Бре хора, освестете се бре, раздела е "Моя риболовен..." не е ни морски, ни сладководен, ни техника и тактика ни..../бе к`вот се сетите/. Човеко е бил на въздух и вода, било му е кеф, решил е да го сподели с НАС и споделя кефа и емоциите. Не е тръгнал да търси ни акъл ни насоки на ъгълъ на....ъ-ъ-ъ на "фидерите" си. Ако имаше питане сигурно щеше да намери групата за фидер и да попита или намери к`во му требе :( .
Обаче....не, все требе да има някой по-по-баш-най-знаещ и можеш ... това бая ми напомня, между другото, една от моите първи теми в този раздел /койт` следи раздела знае, че си пускам темите под формата на филмчета с монтажчета :wink: /, та там някой(не помня вече кой, па и не ме интересува) се опита да ми дава акъл да не се занимавам с зумване /к`вото и да значи преведено от ябанджииски(чини ми се най-близко до нашенското "промяна на размар")/ , обаче никой друг след това не раче да пусне някое и друго филмче, че да покаже как се прави. Изключвам Бат Ачо, де представя излетите си добре илюстрирани с добър музикален съпровод и добър преход между кадри и филмиране.
Та .... :? да отавим ЧОВЕКА да си лови как на него си му е кеф и да се израдваме заедно с него на положителните емоции, че с тези акъли и критики, с тези ъгли на фидери, с това броене на сопи, макари и куки споделящите
в "Моя риболовен..." стават все по-малко :cry: .
Последно промяна от antivik на Съб Юни 20, 2015 7:48 am, променено общо 1 път.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
mi6a
новобранец
новобранец

Мнение от mi6a »

Понеже много спортисти от вашата лига се нахвърлиха да критикуват Пачо за глупости аз ще ви отправя една критика, която няма нищо общо с достигането на спортно майсторство. Питам ви на колко от вашите състезания не си събрахте боклуците след вас и оставихте свинщина от боклуци? Това ли е примера който дават "състезателите"?
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

От друга страна, я как се раздвижи темата :rolleyes: Фидерът винаги провокира разгорещени дебати във форума, не знам защо :?: :roll: :
В интерес на истината на състезанията се прибират боклуците, вкл. и на мърлячите отпреди.Поне там където съм бил свидетел
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
stridata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stridata »

Няма толко прос народ. Хората се опитват да му помогнат АКО ЖЕЛАЕ да му е по удобно и да лови повече риба. Боли го фара некой от нас какво му е мнението на колегата. Ще обоснова обясненията ни, че не лови правилно и че претенциите му да се отличава от пишман рибарите не са основателни.
1.
pacho69 написа: липса на навалица от пишман рибари, нямаше го и Бай Мангал....
-в този цитат дава заявка, че е нещо повече от обикновения риболовец кавито сме самите НИЕ.
2.
pacho69 написа:Както напоследък ми се случва, заложих на фидера. Няколкоо бързи замятания за петънце и бойното оръжие беше вече в играта.
-тук дава заявка, че е на ТИ с "оръжията"
3.
pacho69 написа:Фидерите почнахада да работят едновременно и кефа ставаше все по-голям. Динамиката беше на ниво въпреки вятъра и количеството на улова се увеличаваше. В промеждутъците между презареждания успях да спретна някоя друга фотка
-тук говори за динамичен риболов.
pacho69 написа:А резултата от риболова е повече от впечатляващ
- тук коментара е излишен.
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!
Изображение
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Dako71 - в първичното излагане на темата исках да споделя един успешен за мен излет подкован със снимков материал. малко след публикацията се почна с акълите. Всяка една критика е добра, когато е градивна и поднесена по подходящ начин. Вероятността да съм се засичал с някой от "вещите" в занаята е много малка, но все пак я има. Опасявам се обаче, че точно в една такава среща ще си проличи високомерието и то ще духа от към страната на големите майстори. По отношение на оборудване - някой спомена, че оборудването ми е среден клас и в никакъв случай претенциозно. Да така е и не се срамувам от това, че не съм например с Шимано или нещо от този клас барабар с триподи и други подобни глезотии. Друг е въпроса, че за мен не е проблем да се оборудвам на момента. Любителския риболов е комплекс от :свободно време, любов към природата, малко сносни въдици, метео условия, познаване на язовира/реката и навика на рибата - практика. Наличието на висок клас оборудване в никакъв случай не прави риболовеца специалист.Нито ъгъла на хвърляне или разпъване, както там му се вика. Същото важи и за количеството извадена риба. Аз съм кротък риболовец, ако ме засечете на някой гьол никога няма да видите, че се местя през половин час от място на място, съскайки през зъби , че не ми кълве. За мен риболова е релакс и освобождаване на напрежение. С никой не искам да се съревновавам нито да се конфронтирам. Когато нещо не ми е ясно питам, но не искам без да питам да слушам съвети или някой да ме поучава какво да си купя и как ако си го купя ще утроя улова.
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Стрида ти или не четеш или ако чете нищо не схващаш, мен количеството на улова не ме вълнува бе момко, какво да умножавам и утроявам? Какво е според теб динамика бе момък? Сподели. За мен динамика е след всяко мятане в рамките на 5-10 мин да ти кълве ... За теб може би докато падне и да си хванал? Повече от впечатляващ улов - ми да, за риболов от 13.00 до 18.00 да уловиш 5-6 кг мирна риба си е впечатляващо, особено при силен вятър. Пишман рибари - употребявам в контекста не на уменията а на лакомията - местене на мястото, с една едничка цел да си натоварят багажниците , че ако може и ремаркетата. Мен подобно нещо много дразни, особено като почнат да се примъкват до твоето работно място.
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

naskobo фидера провокира спорове,защото много хора си мислят,че е достатъчно да си купят някаква пръчка с цветни връхчета и няколко хранилки и това е което им трябва за фидер риболова.
Някой се учат и напредват,други не.
mi6a-пишеш откровени глупости.Когато намериш боклуци след състезание на фидер лигата ела и ме си обади да ги събера лично.
mclsdreal-ти природно ли си тъп или ходиш на уроци?Къде намесваш стойки,столове и чадъри.
Пачо искаше да му покажа как си поставям въдицата.Или специално заради теб трябваше да я снимам облегната на кофа и върбов чатал.
antivik-къде видя мерене на фидери?Това,че темата е на някой/какво означава това-да не е плащал за нея/ не означава,че той може да пише грешни неща и де не се коментират.Това е публичен форум който се чете от много хора.Има нови колеги които се учат и според мен те трябва да знаят точно кое как се прави,а пък всеки си избира как да го прави.Така му било кеф да лови-добре.На мен пък ми е кеф да кажа,че не е правилно така.
pacho69-общо взето нищо не си разбрал от това което се опитахме да кажем.И не мога да разбера защо веднага се хващате за цената на оборудването. Високомерие от страна на момчетата участващи в дискусията няма да видиш,ако се срещнете на водоем,бъди сигурен.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
stridata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stridata »

Човече, излета ти е прекрасен, въпроса е в това как ни го поднесе. Спирам с глупостите. Ще се радвам да направим един риболов заедно на Копринка. Аз също съм аматьор, а не състезател и трипода ми струва 15 лв.
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!
Изображение
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

dekata-лошо няма да кажеш кое не е правилно, лошото е ако след като го кажеш не покажеш кое е правилно според тебе. Трябваше ли да се получи такава полемика зада покажете ти и стридата вашия начин на позициониране и да споделите защо аджеба така трябва , а не инак?
Кое в темата ми е грешно, че не се сещам, нещо с което съм се опитал да поуча някого? Просто споделих един излет и толкова. Питаха ме за монтаж и захранка показах как съм ловил, или и този монтаж не отговаря на критериите Ви за правилен?
Какво да разбера? Как да си утроя улова или как да подобря уменията си по начин който да е достоен за фидер лигата? Аз не съм се запътвал към тая лига, даже сега разбирам, че съществува такава. За мен риболова е кеф , а не състезание.
Високомери Дека има, не си го усетил, защото явно не ти се е случвало да си вземеш прътите и да идеш сам за риба (ако бъркам поправи ме) и да попаднеш на колеги от които едно здрасти не получаваш на поздрава си...
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

stridata написа:Човече, излета ти е прекрасен, въпроса е в това как ни го поднесе. Спирам с глупостите. Ще се радвам да направим един риболов заедно на Копринка. Аз също съм аматьор, а не състезател и трипода ми струва 15 лв.
С удоволствие, аз съм в района до 24.06.15 после заминавам за 4 дена на жребчево. За поднасянето - ми не съм нобелов лауреат по литература. Поне се опитах да бъда малко полезен откъм информация, явно не се е получило.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”