Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Светата Троица- епизод II - Копринка
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Светата Троица- епизод II - Копринка

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- antivik
- кандидат преподавател
Това че форума е публичен си е идно на ръка, но темата си е тема на самия АВТОР, който е решил да сподели нещо в публичния форум и като автор и правата и решенията са си негови/какво и как ще го представи/. Ако на някой не му харасва това което и както го е представил, спокойно може да отиде да чете други теми.dekata написа:....................................
antivik-къде видя мерене на фидери?Това,че темата е на някой/какво означава това-да не е плащал за нея/ не означава,че той може да пише грешни неща и де не се коментират.Това е публичен форум който се чете от много хора.Има нови колеги които се учат и според мен те трябва да знаят точно кое как се прави,а пък всеки си избира как да го прави.Така му било кеф да лови-добре.На мен пък ми е кеф да кажа,че не е правилно така.
pacho69-общо взето нищо не си разбрал от това което се опитахме да кажем.И не мога да разбера защо веднага се хващате за цената на оборудването. Високомерие от страна на момчетата участващи в дискусията няма да видиш,ако се срещнете на водоем,бъди сигурен.
Относно младите колеги де искат да научат нещо, има достатъчно раздели във сайта, където могат да бръкнат, да потърсят, да ровнат "Чичко Гугъл" и да го научат ако не успеят могат да пуснат тема или питане и там да им се обясни на дълго и на широко от "ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ", какво и как се прави. Тука като гледам прост "пишман" рибар споделя с нас удоволствие от излет и никъде не търси дялане на трески.
На мен темата и представянето ми се нрави, не виждам нищо за критика и за даване на акъл, а и като гледам и автора не търси такива неща.....
С толкова акъл де се изсипва единственото, което може да стане е споделящите в "Моя риболовен...." да намалеят с още 1 човек

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Авторски права ли е плащал...така както той има право да пише каквото иска,така и аз като потребител на този форум имам право да пиша каквото искам.При условие,че и двамата спазваме правилата на форума.Израза,който така дебело си подчертал,никой не го е използвал по адрес на автора.Напротив това е негов израз за други риболовци.Недей да търсиш под вола теле,че ще намериш друго нещо.antivik написа:.. но темата си е тема на самия АВТОР...

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- antivik
- кандидат преподавател
Авторското право си е право по презумпция и никой не трябва да плаща за нещо, което е сътворил сам. Тъй както никой не може да ползва снимка правена от мен без мое съгласие или без да е платил за нея, тъй както всички певци и автори на песни реват не за това, че не им се заплащат песните, а че пиратски се крадат и слушат без заплащане на АВТОРСКОТО ПРАВО. Всеки има право да пише във форума обаче в негова си тема, където той се явява АВТОР с негово си право.dekata написа:Авторски права ли е плащал...така както той има право да пише каквото иска,така и аз като потребител на този форум имам право да пиша каквото искам.При условие,че и двамата спазваме правилата на форума.Израза,който така дебело си подчертал,никой не го е използвал по адрес на автора.Напротив това е негов израз за други риболовци.Недей да търсиш под вола теле,че ще намериш друго нещо.antivik написа:.. но темата си е тема на самия АВТОР...
Така че правото на автора си е негово без да е длъжен да го плаща, ако беше в някой и друг форум там автора на тема директно има право да трие мнения де не му харесват или па директно да блокира пишещи /тука не е така и изглежда че за някои е твърде добре/

Израза който съм подчертал не е цитат от никой, а само мое си определение или па описание за човека, а и някои от думите са в кавички/""/, така че всеки да го тълкува до колкот му е бугажа, па и Пачо, кат гледам не се е обидил или нещо да го вземе на вътре и да ме сръфа....
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Деката, малко по-горе поясних кой тип рибари визирам с определението Пишман и за да ти се изясни ти давам следния пример. На 13.5.15 година отивам на риба на Дъбовските баражи - Тунджа (с.Дъбово) баража сам по себе си е доста голям, надявам се, като изпечен рибар и то от Карлово да си посещавал това място. Ако не си отиди някой ден. Отивам сутринта рано (Съботен ден няма как) и заварвам този голям бараж опасан от 16 тапи (Бутилки от 1,5 литра) с чепаре за сом. Тези тапи ги "управляваха" 2-ма души и то не типа Бай Мангал. В подобна ситуация не ти остава нищо друго освен да си извадиш плувката и да се надяваш на успешен улов. Аз пич ловя с 2 въдици и на всяка от тях по една кука.
По-голям шаран от рибаря няма...
antivik,ти или учиш или работиш като адвокат
Не мога да отрека,че работиш добре с думите.Поздравления за което.Пачо не се е обидил,защото никой не е искал да го обиди
Пачо,това не са пишман рибари,това са бракониери.Между другото никой не мисли,че не знаеш какво правиш.След като ползваш грамотни монтажи значи знаеш за какво става дума.Просто следващият път пробвай да поставиш въдицата така както го коментирахме/не е задължително да спазваш точен ъгъл/,но гледай първото колче да не подминава средата на пръчката.Сигурен съм,че ще видиш разликата в отчитането на кълването.
П.П.Нито съм,нито се мисля за изпечен рибар.

Пачо,това не са пишман рибари,това са бракониери.Между другото никой не мисли,че не знаеш какво правиш.След като ползваш грамотни монтажи значи знаеш за какво става дума.Просто следващият път пробвай да поставиш въдицата така както го коментирахме/не е задължително да спазваш точен ъгъл/,но гледай първото колче да не подминава средата на пръчката.Сигурен съм,че ще видиш разликата в отчитането на кълването.
П.П.Нито съм,нито се мисля за изпечен рибар.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- SammY
- фен клуб-скобар
Много гореща тема
Не виждам , защо се палите от градивни съвети при това културно написани . Човек трябва да се възползва от такива съвети без изобщо да го прави на въпрос . Престанете да търсите скандал във всички теми и може би форума ще тръгне

Гледай сега, нито съм тъп, нито уроци взимам. Не мислиш ли, че си много прост за да определяш хора, които не познаваш, че дори и не си виждал? Ти като виден психолог определящ личността на човека, чии търсиш в тоя форум?
Второ, разликата между въдици такъв тип говори ли ти нещо?
И не на последно място, можеше на ЛС да претендираш учителю, а не да се из**ш в готиния репортаж! Някой още трябва ли да ти го набие в кратуната, че не е редно, колегиално, удачно и така нататък, да изказваш точно такова мнение. Има си под раздели във форума, там се изяви !
Замислете се малко мама му стара, че е страшна простащина това!
После мрънкате, че няма репортажи....същата работа като в една друга тема с дивите шарани...навъдиха се големите разбирачи, и темата се на**а отвсякъде !
Второ, разликата между въдици такъв тип говори ли ти нещо?
И не на последно място, можеше на ЛС да претендираш учителю, а не да се из**ш в готиния репортаж! Някой още трябва ли да ти го набие в кратуната, че не е редно, колегиално, удачно и така нататък, да изказваш точно такова мнение. Има си под раздели във форума, там се изяви !
Замислете се малко мама му стара, че е страшна простащина това!
После мрънкате, че няма репортажи....същата работа като в една друга тема с дивите шарани...навъдиха се големите разбирачи, и темата се на**а отвсякъде !
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Я тука станало интересно. Като "с..ем сред природата" да вземем да извадим пуканките.mi6a написа:Понеже много спортисти от вашата лига се нахвърлиха да критикуват Пачо за глупости аз ще ви отправя една критика, която няма нищо общо с достигането на спортно майсторство. Питам ви на колко от вашите състезания не си събрахте боклуците след вас и оставихте свинщина от боклуци? Това ли е примера който дават "състезателите"?
Дано мине модератора да посмете малко.

"mi6a" Мишко не е лошо да отидеш на някое състезание да погледаш.
На Правище бях на стената но след това видях какво оставихте след вас. Ако са били други фидер състезатели сори моя грешка.
- Dass
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Мишоче, не всички, които ловят с въдици с цветни връхчета са фидеристи!
Ако беше си попълнил профила и знаех от кой край на България си, щях да ти кажа къде да отидеш другата седмица и да видиш как се лови между приятели и как се оставя терена след това!
pacho69, ти сам породи тоя спор с това:
А на оня Наско ли к'ъв беше, дето пише, че нямало разлика как се разполага фидера, мога да му кажа да си яде ушите...
Не възприемаш съвети - твой избор и разбира се твое право!
Питаш дали монтажа ти е правилен... Ми правилен е, що да не е правилен. Друг е въпроса, че в случая не е най-подходящия. НО аз имам един въпрос... Пишеш, че си ловил на 50 м с 20-грамова хранилка... Ако искаш, би ли споделил с какви фидери, макари и каква кошничка си ловил?
Eто и от мен една снимка, как си разполагам фидера:

Ако беше си попълнил профила и знаех от кой край на България си, щях да ти кажа къде да отидеш другата седмица и да видиш как се лови между приятели и как се оставя терена след това!
pacho69, ти сам породи тоя спор с това:
Хората се опитаха да ти дадат съвет как да си увеличиш удоволствието от риболова, а НЕ количеството риба. Знаеш ли, че някои от тях ходят даже без живарници на риболов? А и дори да са с живарници, рядко вземат риба и никога всичката!pacho69 написа:Колега, не учи попа как да се кръсти, резултата от риболова е красноречив за работата на фидерите...
А на оня Наско ли к'ъв беше, дето пише, че нямало разлика как се разполага фидера, мога да му кажа да си яде ушите...

Не възприемаш съвети - твой избор и разбира се твое право!
Питаш дали монтажа ти е правилен... Ми правилен е, що да не е правилен. Друг е въпроса, че в случая не е най-подходящия. НО аз имам един въпрос... Пишеш, че си ловил на 50 м с 20-грамова хранилка... Ако искаш, би ли споделил с какви фидери, макари и каква кошничка си ловил?
Eто и от мен една снимка, как си разполагам фидера:

Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика.

Такааа, тъкмо идвам от Копринка, внимателно прочетох последните постове и преди да отговоря ще дам лека корекция на някои неща от темата:
1.За това дали е бил Копринския или Дунавския - бил е Копринския, оказа се , че около разклона за Дунавци има не една , а две чешми, аз първата съм я пропуснал и съм отклонил по пътя срещу втората. Днес вече явно уцелих Дунавския ръкав, Няма много хора - странно за Съботен ден - 2-3 каравани шаранджии и тук там някой рибар.
2.За ъгъла на фидера и мястото на първото колче
Колеги Стрида и Деката, аз за разлика от други не само че се уча, но и се опитвам да приложа на практика някой и друг съвет. Днес реших , че е редно след такава полемика да пробвам Вашите съвети. Изводите които направих са си мои и не искам нито да ангажирам някого с тях, нито да съветвам някой, просто ще споделя:
2.1. За ъгъла на фидера - ами пробвах под различен ъгъл и най - накрая се върнах на онзи показан на снимката .За мен тази позиция е най-удобна и най- удачна
2.2.За мястото на колчето - без да се замислям първото колче го сложих малко преди средата на пръта. На първо четене логиката проработи - да съгласен че при такова положение се увеличава чувствителността на пръта и резултата дойде почти след замятане. Но се появи вятър е в този случай ми е интересно как би се различили мекото бутане на каракудата или платиката - перката е ясна там няма как да не се усети? Ако споделите ще е добре.
3.За попа и кръстенето - да така е, но когато не търся под вола теле, не искам никакви съвети а просто се опитах да споделя излета подобен пост заслужава това, което съм написал.
4.Единия фидер е Филстар с акция 90, другия е на Салмо с акция 120 - кошниците са 30 грамови, като ги загубя/скъсам слагам 20 грамови. Въпросните 40-50 м. са разстояние измерено на око и вероятността окомера да отчита +- е възможна. Сегада си сложа и брояч на макарите ли?
1.За това дали е бил Копринския или Дунавския - бил е Копринския, оказа се , че около разклона за Дунавци има не една , а две чешми, аз първата съм я пропуснал и съм отклонил по пътя срещу втората. Днес вече явно уцелих Дунавския ръкав, Няма много хора - странно за Съботен ден - 2-3 каравани шаранджии и тук там някой рибар.
2.За ъгъла на фидера и мястото на първото колче
Колеги Стрида и Деката, аз за разлика от други не само че се уча, но и се опитвам да приложа на практика някой и друг съвет. Днес реших , че е редно след такава полемика да пробвам Вашите съвети. Изводите които направих са си мои и не искам нито да ангажирам някого с тях, нито да съветвам някой, просто ще споделя:
2.1. За ъгъла на фидера - ами пробвах под различен ъгъл и най - накрая се върнах на онзи показан на снимката .За мен тази позиция е най-удобна и най- удачна
2.2.За мястото на колчето - без да се замислям първото колче го сложих малко преди средата на пръта. На първо четене логиката проработи - да съгласен че при такова положение се увеличава чувствителността на пръта и резултата дойде почти след замятане. Но се появи вятър е в този случай ми е интересно как би се различили мекото бутане на каракудата или платиката - перката е ясна там няма как да не се усети? Ако споделите ще е добре.
3.За попа и кръстенето - да така е, но когато не търся под вола теле, не искам никакви съвети а просто се опитах да споделя излета подобен пост заслужава това, което съм написал.
4.Единия фидер е Филстар с акция 90, другия е на Салмо с акция 120 - кошниците са 30 грамови, като ги загубя/скъсам слагам 20 грамови. Въпросните 40-50 м. са разстояние измерено на око и вероятността окомера да отчита +- е възможна. Сегада си сложа и брояч на макарите ли?
По-голям шаран от рибаря няма...
- Dass
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Що? Ти до 60 не можеш ли да броиш?pacho69 написа:... Сегада си сложа и брояч на макарите ли?

Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика.

Ама наистина ли някой счита за високо свое постижение, че може да лови правилно с фидер 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Лелеееееееееее,
Колко мъка има на този свят,
Колко амбиции, колко страсти
!
Пачо,
Ако бе написал - лових на дъно - щеше да спестиш 4-ри страници негативна енергия, поднесена, обаче, с цел да те образоват
!
Така и не разбрах - искал ли си им съвети как да ловиш "на фидер" - не си ли ????
Затова - лови си на дъно, със звънчета - там корифеи няма
!
Колко мъка има на този свят,
Колко амбиции, колко страсти

Пачо,
Ако бе написал - лових на дъно - щеше да спестиш 4-ри страници негативна енергия, поднесена, обаче, с цел да те образоват

Така и не разбрах - искал ли си им съвети как да ловиш "на фидер" - не си ли ????
Затова - лови си на дъно, със звънчета - там корифеи няма