Скара за превоз на лодка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Скара за превоз на лодка

Мнение от Don4o_62 »

Смених лодката и не ми се дупчеше транеца за монтаж на колела,та мислих,умувах и накрая го измислих :lol: всичко от подръчни матряли от по къщи,само колелетата от отпадъци за 70 ст. двете :D като по пазара им искаха 8 лв. чифта :mrgreen: но по същество,заварих от винкел скара 80 на 40см.пуснах и крака от по голям винкел 26 см.като ги усилих странично и по дължина да не се отворят от друсане по хендеците и камънаците докато иде на вода лодката,и почнах да нареждам дъските като преди това ги полакирах за албини :lol:
Изображение
Вече сглобена и монтирах колелата и се почна умуване и гледане много умно :mrgreen: как аджеба ще седи тая скара като почна да бутам лодката, ще тръгне да се лъзга нанякъде си,мислих и нищо не измислих та потърсих помощ от приятел който веднага ме светна :D ,елементарните неща са много сложни като не ги знаеш :wink: като се постави отдолу скарата, тия скоби се закачат за транеца и не позволяват да се плъзга като я буташ към водата,хитро :wink: НО има още един гяволък и той е като дойде време да я вадиш,а сега де..... :D номера е че се връзва едно дълго въже от другия край на скарата и да стига до носа,като я вадиш го държиш здраво или го връзваш за халката и така скарата няма мърдане а лодката става балкантурист :lol:
Изображение
та за мен си е много добро решение тая мобилна скаричка за вкарване и изкарване на лодката като си сам,сигурно и доста псувни ще изям от продавачите на транцеви колела :mrgreen: дето им искат по 160 лв. и било тънка лайсна,ха ха :lol:
Последно промяна от Don4o_62 на Съб Юни 20, 2015 3:21 pm, променено общо 1 път.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Скара за превоз на лодка

Мнение от bobo_33333 »

Браво Don4o_62,нещо усложнено ми се вижда,ма направено с мерак,а
той транеца ти вече е надупчен,още няколко дупки няма да попречат
Аз там съм пораснал...
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Транеца си е оригинално така, посредством уши на балоните е хванат на дъската,много е интересна тая лодка,по снадките и шевовете е с термична топла връзка като на тир брезентите,няма отлепяне :mrgreen:
и какво му е сложното на това тезгере :lol: слагаш го отдолу,теглиш,вадиш и в колата на задната седалка :D
съгласи се,че си взел нова лодка и бая ще си помислиш дали да я дупчиш :wink:
просто показах идея който не иска да си разваля фасона на транеца с разни дупки,болтове и накичени колелета по него
Аватар
ivko69
новобранец
новобранец

Мнение от ivko69 »

Имам същия Z-ray и да знаеш че е невероятно издържлива лодка.Моята я взех преди 5 години втора ръка,почти без пари,ей така,като да изкарам един сезон и да хвана няколко сомчета,но се оказа,че е като Лили Иванова-не остарява и това е....Пробил съм транеца на двайсетина места,то не бяха стойки за сонари,то не бяха сенници,стойки за акумулатори,разни куки, та накрая и стойка за чашата с бира,че без бира няма сом..Колко влачене съм и ударил по камънаците,колко дънери съм блъскал във водата и това ПВЦ нема мърдане.И да ти кажа как я съхранявам-надувам я пролетта,подпирам я на къщата и така докато падне сняг.Слънцето я пече по цял ден,котките и кучето постоянно са върху нея,само остана някоя лястовичка да си свие гнездо...Под дъното съм намирал попови прасета,червей,разни гадинки,кълнове от разни растения,абе каквото ми е довял вятъра...Та поддръжка никаква,а пвц-то е като ново.Само един кусур има-отлепя и се канта отстрани,поне при мене е така,дано ти да нямаш тоя проблем.Няма да съжаляваш,че си я купил.Да ти е честита и уловиста,защото най-добрата лодка не е най-скъпата,а тая където хваща риба...
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Да ти кажа колега,тая лодка я видях на снимка а ми трябваше спешно лодка и викам майната му,ще я поръчам по Еконт пък квото му дойде,и докато дойде си викам изгорях,къв ли парцал ще излезе :lol: но като дойде само я отворих от чантата и като видях как е залепена термично,плата и той дебел,викам си удари късмет бати Дончо с тая лодка :D щото съм сменил много други и им знам кусурите и къде кво да гледам :wink: наистина страничните ленти са малко ала бала,и тая имаше 1 - 2 места леко поддало по няколко см.но ги почистих с лакочистител и с Бизон за меко пвц ги залепих и сега не мърдат,но майната им на тия странични ленти,никаква работа не вършат,човека преди да я взема ми каза за тоя проблем, но го сметнах маловажен :wink:важното е че снадките по балоните са вечни, вика също на 2 мес. малко спада единия балон,предположих от какво е :D с ключа притегнах вентила и точка на спадането :D ,много колеги лодките им спадат с времето и не знаят защо :wink: и който чете тук да си притегне хубаво винтилите с ключа от комплекта :D
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”