Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Скара за превоз на лодка
Модератор: emo vasilev
- Don4o_62
- учете се от него
Скара за превоз на лодка
Смених лодката и не ми се дупчеше транеца за монтаж на колела,та мислих,умувах и накрая го измислих
всичко от подръчни матряли от по къщи,само колелетата от отпадъци за 70 ст. двете
като по пазара им искаха 8 лв. чифта
но по същество,заварих от винкел скара 80 на 40см.пуснах и крака от по голям винкел 26 см.като ги усилих странично и по дължина да не се отворят от друсане по хендеците и камънаците докато иде на вода лодката,и почнах да нареждам дъските като преди това ги полакирах за албини

Вече сглобена и монтирах колелата и се почна умуване и гледане много умно
как аджеба ще седи тая скара като почна да бутам лодката, ще тръгне да се лъзга нанякъде си,мислих и нищо не измислих та потърсих помощ от приятел който веднага ме светна
,елементарните неща са много сложни като не ги знаеш
като се постави отдолу скарата, тия скоби се закачат за транеца и не позволяват да се плъзга като я буташ към водата,хитро
НО има още един гяволък и той е като дойде време да я вадиш,а сега де.....
номера е че се връзва едно дълго въже от другия край на скарата и да стига до носа,като я вадиш го държиш здраво или го връзваш за халката и така скарата няма мърдане а лодката става балкантурист

та за мен си е много добро решение тая мобилна скаричка за вкарване и изкарване на лодката като си сам,сигурно и доста псувни ще изям от продавачите на транцеви колела
дето им искат по 160 лв. и било тънка лайсна,ха ха 

Вече сглобена и монтирах колелата и се почна умуване и гледане много умно

та за мен си е много добро решение тая мобилна скаричка за вкарване и изкарване на лодката като си сам,сигурно и доста псувни ще изям от продавачите на транцеви колела

Последно промяна от Don4o_62 на Съб Юни 20, 2015 3:21 pm, променено общо 1 път.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Скара за превоз на лодка
Браво Don4o_62,нещо усложнено ми се вижда,ма направено с мерак,а
той транеца ти вече е надупчен,още няколко дупки няма да попречат
той транеца ти вече е надупчен,още няколко дупки няма да попречат
Аз там съм пораснал...
- Don4o_62
- учете се от него
Транеца си е оригинално така, посредством уши на балоните е хванат на дъската,много е интересна тая лодка,по снадките и шевовете е с термична топла връзка като на тир брезентите,няма отлепяне
и какво му е сложното на това тезгере
слагаш го отдолу,теглиш,вадиш и в колата на задната седалка
съгласи се,че си взел нова лодка и бая ще си помислиш дали да я дупчиш
просто показах идея който не иска да си разваля фасона на транеца с разни дупки,болтове и накичени колелета по него

и какво му е сложното на това тезгере

съгласи се,че си взел нова лодка и бая ще си помислиш дали да я дупчиш

просто показах идея който не иска да си разваля фасона на транеца с разни дупки,болтове и накичени колелета по него

Имам същия Z-ray и да знаеш че е невероятно издържлива лодка.Моята я взех преди 5 години втора ръка,почти без пари,ей така,като да изкарам един сезон и да хвана няколко сомчета,но се оказа,че е като Лили Иванова-не остарява и това е....Пробил съм транеца на двайсетина места,то не бяха стойки за сонари,то не бяха сенници,стойки за акумулатори,разни куки, та накрая и стойка за чашата с бира,че без бира няма сом..Колко влачене съм и ударил по камънаците,колко дънери съм блъскал във водата и това ПВЦ нема мърдане.И да ти кажа как я съхранявам-надувам я пролетта,подпирам я на къщата и така докато падне сняг.Слънцето я пече по цял ден,котките и кучето постоянно са върху нея,само остана някоя лястовичка да си свие гнездо...Под дъното съм намирал попови прасета,червей,разни гадинки,кълнове от разни растения,абе каквото ми е довял вятъра...Та поддръжка никаква,а пвц-то е като ново.Само един кусур има-отлепя и се канта отстрани,поне при мене е така,дано ти да нямаш тоя проблем.Няма да съжаляваш,че си я купил.Да ти е честита и уловиста,защото най-добрата лодка не е най-скъпата,а тая където хваща риба...
- Don4o_62
- учете се от него
Да ти кажа колега,тая лодка я видях на снимка а ми трябваше спешно лодка и викам майната му,ще я поръчам по Еконт пък квото му дойде,и докато дойде си викам изгорях,къв ли парцал ще излезе
но като дойде само я отворих от чантата и като видях как е залепена термично,плата и той дебел,викам си удари късмет бати Дончо с тая лодка
щото съм сменил много други и им знам кусурите и къде кво да гледам
наистина страничните ленти са малко ала бала,и тая имаше 1 - 2 места леко поддало по няколко см.но ги почистих с лакочистител и с Бизон за меко пвц ги залепих и сега не мърдат,но майната им на тия странични ленти,никаква работа не вършат,човека преди да я взема ми каза за тоя проблем, но го сметнах маловажен
важното е че снадките по балоните са вечни, вика също на 2 мес. малко спада единия балон,предположих от какво е
с ключа притегнах вентила и точка на спадането
,много колеги лодките им спадат с времето и не знаят защо
и който чете тук да си притегне хубаво винтилите с ключа от комплекта