Съвет за напасване на мотор към лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
dizelaki
новобранец
новобранец

Съвет за напасване на мотор към лодка

Мнение от dizelaki »

Колеги искам малко помощ.Имам лодка(тутраканка,дунавска)но нещо не мога да си напасна мотора към лодката.Мотора ми е с дълъг ботуш вдигнах си транеца с 10-12 см. слагам мотора излиза си на глисаж върви си,обаче като излезе на глисаж от едната страна на антикавитационната плоча ми хвърля вода(толкова че влиза и по малко в лодката) а от другата не.На какво може да се дължи това някой ако знае и е имал такъв проблем нека каже.според мен трябва да хвърля от двете еднакво.
Аватар
hristoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Съвет за напасване на мотор към лодка

Мнение от hristoogi »

Здравей .Мисля ,че си вдигнал много транеца. Как е със втори човек на носа .Изнасял съм стойката и транеца в дясно ,за по лесно и удобно държане на дръжката /не по оста и средата / и пак съм нямал проблеми .Долу горе на 10 см. под най високата точка на кърмата .Говоря за 22 ребра тутраканка .
dizelaki
новобранец
новобранец

Мнение от dizelaki »

не съм забелязал ако има някой отпред на носа как е дали е по същия начин хвърля,но забелязвам че аз като съм отзад и човек седнал на пейката хвърля така.лодката мисля че е с 6 ребра.
Аватар
hristoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hristoogi »

С 6 ребра сигурно говориш за пласмасова .Тя е по лека и по ниска отзад.Аз имах предвид дървена и затова говорех за стойка на транеца .
dizelaki
новобранец
новобранец

Мнение от dizelaki »

да пластмасова 6 или 7 ребра бяха.дайте някакъв съвет да не съм пък го вдигнал много или пък малко
dizelaki
новобранец
новобранец

Мнение от dizelaki »

някой разбира ли изобщо от такива неща
CKC
новобранец
новобранец

Мнение от CKC »

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=88275" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
dizelaki
новобранец
новобранец

Мнение от dizelaki »

мерси колега но като помислих малко надали ще стане тази графика за моя модел лодка защото тя не е плоскодънна както е на показано на графиката.когато сложа мотора на лодката и като подам газ той потъва на долу и лодката си надига носа и по този начин започва да глисира.Пробвах и с местенето на наклона на самия мотор там пък се получава друго че когато го сложа в най горно положение (не към транеца а към водата)тогава забелязвам че няма това потъване на задницата водата започва да си хвърля горе долу равномерно от двете страни на антикавитационната планка,но пък забелязах че по този начин пък пипа много гориво.Ще пробвам с надигане макар че със сравнение с другите лодки моя е вдигнат малко повече сега.И все пак ако някой може да даде някакъв съвет да каже.мерси
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”