Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Съвет за напасване на мотор към лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Съвет за напасване на мотор към лодка
Колеги искам малко помощ.Имам лодка(тутраканка,дунавска)но нещо не мога да си напасна мотора към лодката.Мотора ми е с дълъг ботуш вдигнах си транеца с 10-12 см. слагам мотора излиза си на глисаж върви си,обаче като излезе на глисаж от едната страна на антикавитационната плоча ми хвърля вода(толкова че влиза и по малко в лодката) а от другата не.На какво може да се дължи това някой ако знае и е имал такъв проблем нека каже.според мен трябва да хвърля от двете еднакво.
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Re: Съвет за напасване на мотор към лодка
Здравей .Мисля ,че си вдигнал много транеца. Как е със втори човек на носа .Изнасял съм стойката и транеца в дясно ,за по лесно и удобно държане на дръжката /не по оста и средата / и пак съм нямал проблеми .Долу горе на 10 см. под най високата точка на кърмата .Говоря за 22 ребра тутраканка .
не съм забелязал ако има някой отпред на носа как е дали е по същия начин хвърля,но забелязвам че аз като съм отзад и човек седнал на пейката хвърля така.лодката мисля че е с 6 ребра.
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
С 6 ребра сигурно говориш за пласмасова .Тя е по лека и по ниска отзад.Аз имах предвид дървена и затова говорех за стойка на транеца .
да пластмасова 6 или 7 ребра бяха.дайте някакъв съвет да не съм пък го вдигнал много или пък малко
някой разбира ли изобщо от такива неща
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=88275" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
мерси колега но като помислих малко надали ще стане тази графика за моя модел лодка защото тя не е плоскодънна както е на показано на графиката.когато сложа мотора на лодката и като подам газ той потъва на долу и лодката си надига носа и по този начин започва да глисира.Пробвах и с местенето на наклона на самия мотор там пък се получава друго че когато го сложа в най горно положение (не към транеца а към водата)тогава забелязвам че няма това потъване на задницата водата започва да си хвърля горе долу равномерно от двете страни на антикавитационната планка,но пък забелязах че по този начин пък пипа много гориво.Ще пробвам с надигане макар че със сравнение с другите лодки моя е вдигнат малко повече сега.И все пак ако някой може да даде някакъв съвет да каже.мерси