Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Пясъчник?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Пясъчник?
Браво, радвам се че споделят хора които са ловили на топчета и споделят своя успех. Аз лично смятам че няма причина рибата да не вземе на топчета .Явно иска по-настоятелно да се пробва и да се настоява и успеха няма да закъснее .
-
- научил се да хвърля
Рибата на Пясъчник си е "научена" на царевица и не виждам особен смисъл да се настоява на топчета, защото ще са нужни доста килограми докато се отучи от старото и започне да избира новото.
Но пък ако не ви е проблем да хвърляте по 1 тон на година, може да постигнете успех.
Но пък ако не ви е проблем да хвърляте по 1 тон на година, може да постигнете успех.
Причината е просто в това че нежелая малките шарачета и многоброините каракуди да ме беспокоят . Най големия шаран на пясака мие 13 кг на царвиса с грах на косам преди 6 години
За съжаление от тогава не съм го посещавал и нямам на идея кой аромати са работещи
За съжаление от тогава не съм го посещавал и нямам на идея кой аромати са работещи
-
- научил се да хвърля
Колега, трудно ще ти е да ги отсееш по простата причина че ако са гладни ще се "нахвърлят" и на топчетата. Не знам и колко голямо трябва да е за да не може да го поемат и така да не се закачат. Но успех в начинанието.
По принцип в германия и италия ловя на две 20мм или на различни кобинации от 20 с по пап или само на 20
На Пясъка на топчета още не съм пробвал, но не виждам причина рибата да не ги взима. Миналата година през август имах кълване на парче пушен бекон подадено на косъм, излезе шаран 2,5 кг като петното беше хранено с варена царевица 

LET'S GO!
дайте някои перспектимни позиции на които са вадени трофеини шарани .
А и ако не ви затруднявам да споделите каква захрака ви е носила резултат
-
- новобранец
Колеги от Пловдив,днес посетих магазин за риба в град Нови Искър.Точно когато влезнах ,магазина се зареждаше с риба,по- точно бяла риба. Попитах от кой язовир е бялата риба и ми казаха,че е от язовир Пясъчник, ловена с мрежи. Обясних, че язовира се охранява сериозно те се засмяха и казаха, че редовно им карат риба от Пясъчник.Та да попитам възможно ли е това.
Всичко е възможно 

-
- новобранец
Направихме излет за 24 часа,ръкава на Беловица.Местата са дефицитни,ако искате да хванете такова трябва да отидете след 5 чеса следобед.Дъното е пълно с всевъзможни закачки,добре е да проверите релефа с маркер или каквото имате,да не се окаже че, монтажите са на недостъпни за рибата места.Трудно е и ваденето на по големите риби,имах удар на две царевички с повдигач след 15 минути борба рибата влезе в драките и се откачи.Настоявах на царевица след обилна захранка с ракета (заради тесния ръкав ракетата е удачна за подаване на захранка) единия монтаж беше на ягодова боила на която имаше две подръпвания.Лошото беше че, в крайна сметка нямах повече удари.Мача беше тръпка,извадих доста добри червеноперки от 400 грама до килограм,имаше и добри каракуди.Повечето от риболова беше през деня,вечерта се хванаха две маломерни сомчета,много е лошо че пускат толкова малки сомчета след като нагълтат брутално трудно се откачат без наранявания не върви и да оставиш куката вътре.Маломерните шаранчета са много 400-600 грама,можете да хванете и 20 за деня.Хората около мен ловяха на пружина имаха много хванати, каракуди ,червеноперка и шаранчета по килограм и половина до два.Ярата проверява за билети и размерите на рибата внезапно по вода и суша,съветвам ви да не държите маломерни риби от закона гледна точка и най вече морална.Поради наличието на много хора нервите са големи, оплитания на въдици вдигане на шум и нахалство на пенсионери.Успешен излет,надявам се да съм бил полезен.
- borislav_v
- новобранец
Някои с прясно инфо от към риболов и имали места или са много биваците
- nxx
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте не съм сигурен дали тук място за въпроса ми ако греша моля да ме изивините 
Та въпросът ми е тази година разрешен ли е нощният риболов на въпросният язовир..?
Поздрави и късмет .

Та въпросът ми е тази година разрешен ли е нощният риболов на въпросният язовир..?
Поздрави и късмет .

- todkata
- новобранец
- Обратна връзка:
Не като почти на всички държавни водоеми,голямата грешка на законодателите.Разрешен е само за бракотата шетат си на воля през нощта,между другото евала на колегата от форума borislav58 от Стрелча лично минава и проверява за маломерна риба.
Здравейте колеги, мисля утре да отскоча до яз. Пясъчник, конкретно ме интерсува възможността за улов на сом на дъно със стръв грозд земен червей...някой пробвал ли е наскоро?