Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

13-15.06.3015г-На р.Огоста с Ванката и "Мацата"
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- разбира нещата
13-15.06.3015г-На р.Огоста с Ванката и "Мацата"
13.06.2015г
Товарене на багажа и тръгване в 5.30ч
Няколко часа по-късно седяхме в една бензиностанция в Монтана и Ванката удовлетворяваше желанията на свой клиент.Колегата си накупи всякакви Японски играчки ,отиде да се готви за състезание а ние,газ да си купим воблери "Къца Кълве"...
Колегата,който си напазарува от Иван ни препоръча участък до село "Михайлово",държал много риба.....да ама не...
Още с пристигането на реката,алергията ми се обади и аз влязох в бокса,мъчейки се да се справя с тежкото си физическо състояние.
Иван и "Мацата" тръгнаха по-реката,извадиха няколко кленчета около нормата,но жегата бързо ги отказа.
Деня преполови,аз се почувствах по-добре и реших да си пробвам късмета.
Нагазих в реката(много плитко бееее) и започнах да облавям под клоните на отсрещния бряг,имах доста почуквания,но се закачиха,само 2броя

Дойде време да се откажа,нямаше смисъл,рискувах да скъсам заради маломерни кленчета
Седнах на сянка,хапнахме,пийнахме а"Мацата" извади и един приличен клен(около 600гр) на вишна,както си пиеше биричката
Стана 18ч ,с Ванката решихме да пробваме нови места,извадихме няколко дребни клена,отлепиха ни се черепите от жега и се прибрахме,потни и мокри в лагера

Звъннаха приятели от София на Иван,решили да дойдат да се напият и половят,обясни им се,как да стигнат и се започна с подготовката за гостите.Аз не ги разбирам тия неща,затова реших да помятам в безперспективния участък до лагера.
При едно от подаванията ,така ме изтресе.......,направо изправи куката с удара
вярно,че воблера се слави с меките си тройки(и не само),ама дори аванса не реагира

Спомних си,че с идването на мястото на,което мятам,един дядо ловеше на вишна и имаше в кофата риби до 1,500кг.Реших да използвам доказал се в боя с едри кленове Маскот,метнах в една"хралупа"от клони,и.........

Маратонката е 45номер а рибата 49см 1,515кг

Доволен се върнах в лагера а там,купона бе започнал,без мен..

Снимка с френдове,много ценен спомен:

Имаше си всичко:

Кочинката бе на ниво

Къщичката ми е готова:

Това под оранжевата кърпа е "Мацата",тоя човек спа две нощи в същото положение,как не се задуши

Всички освен мен и едно от момчетата,спяха.

С младежа обиколихме доста от местата надолу по-течението,нямаше по-дълбоко от метър,удари,както и вчера,нъц......Ясно бе,че ще се сменя мястото.
Върнахме се до лагера,макар и станал,доста след нас,Ванката бе извадил един 1,600г клен на Смит Камион.

Ние се капотирахме,върнахме се в лагера а там подготовката за местенето,течеше с пълна сила,миене на съдове,палатки,въдици.

Новото място бе до село "Громшин",както и миналия ден,пристигането бе в най-яката жега,всички се юрнаха да ловят,като си мислеха,че щом е дълбоко,ще има риби
Аз останах да пазя лагера,разхождах се в периметър от 20 метра и облавях под клоните на отсрещния бряг и хванах,дребни ама риби.

След час,всички се върнаха обезумели от жажда и жега,хванали по едно две рибета с размер на пиш.а
Изчакахме да се захлади ,починахме,хапнахме,и газ.....аз пробвах уж"перспективните" места по-които днес другите ловиха.

Стигнах едно гьолче ,което бе свързано с реката,прецених мястото,типично за едър клен,да ама не,още с падането на воблера във вътрешността на водоема от самата повърхност ме взе:
53см 995гр

Хубава изненада,при положение,че местните се оплакваха от пасивност на въпросния вид.

Това бе последната ми риба за деня,имам и една,която не снимах ,но бе от същия калибър,
Иван имаше 5-6 мерни кленчета и една маломерна щучка,както и хубав около 1,500г клен,"Мацата" една щучка и едно две кленчета.
Сутринта с "Мацата" извадихме по-едно кленче и до там
явно бе,че където и да идем,рибата не е активна и до голяма степен,местата не са много подходящи.

Дойде време за прибиране,вече е понеделник,жегата напира а риба,нъц.

Така или иначе,кепа не е влязъл в действие,защо да не го ползвам за кошче
"Мацата" не бе очарован,че му го ползвам за тези цели,но.....торбите ,бяха кът.

На изпроводяк,решихме да минем до село"Кобиляк",там излязоха около 20 риби,като аз направих хубава серия,имах над 50 удара и почуквания,много откачени риби....Като цяло,рибата не е пуснала хайвер и само "бие" воблерите.

Този 37см хубавец,бе най-едрия,който закачих на мястото,и най-лаком,очевидно.

Стандартно,повечето се закачаха извън устата:

Понеже и тук плиткажите са ужасни,се налагаше да ловя от средата на течението.

Освен трудния риболов,имаше и положителни неща,примерно,че в средата на третия ден,при температури на въздуха 33-39градуса,аз все още разполагах със студена вода

Благодаря на Иван,че ме взе с тях,беше интересно и приятно,надявам се другия път и рибата да е активна.
Товарене на багажа и тръгване в 5.30ч
Няколко часа по-късно седяхме в една бензиностанция в Монтана и Ванката удовлетворяваше желанията на свой клиент.Колегата си накупи всякакви Японски играчки ,отиде да се готви за състезание а ние,газ да си купим воблери "Къца Кълве"...
Колегата,който си напазарува от Иван ни препоръча участък до село "Михайлово",държал много риба.....да ама не...
Още с пристигането на реката,алергията ми се обади и аз влязох в бокса,мъчейки се да се справя с тежкото си физическо състояние.
Иван и "Мацата" тръгнаха по-реката,извадиха няколко кленчета около нормата,но жегата бързо ги отказа.
Деня преполови,аз се почувствах по-добре и реших да си пробвам късмета.
Нагазих в реката(много плитко бееее) и започнах да облавям под клоните на отсрещния бряг,имах доста почуквания,но се закачиха,само 2броя

Дойде време да се откажа,нямаше смисъл,рискувах да скъсам заради маломерни кленчета

Стана 18ч ,с Ванката решихме да пробваме нови места,извадихме няколко дребни клена,отлепиха ни се черепите от жега и се прибрахме,потни и мокри в лагера

Звъннаха приятели от София на Иван,решили да дойдат да се напият и половят,обясни им се,как да стигнат и се започна с подготовката за гостите.Аз не ги разбирам тия неща,затова реших да помятам в безперспективния участък до лагера.
При едно от подаванията ,така ме изтресе.......,направо изправи куката с удара

Спомних си,че с идването на мястото на,което мятам,един дядо ловеше на вишна и имаше в кофата риби до 1,500кг.Реших да използвам доказал се в боя с едри кленове Маскот,метнах в една"хралупа"от клони,и.........

Маратонката е 45номер а рибата 49см 1,515кг

Доволен се върнах в лагера а там,купона бе започнал,без мен..

Снимка с френдове,много ценен спомен:

Имаше си всичко:

Кочинката бе на ниво

Къщичката ми е готова:

Това под оранжевата кърпа е "Мацата",тоя човек спа две нощи в същото положение,как не се задуши

Всички освен мен и едно от момчетата,спяха.

С младежа обиколихме доста от местата надолу по-течението,нямаше по-дълбоко от метър,удари,както и вчера,нъц......Ясно бе,че ще се сменя мястото.
Върнахме се до лагера,макар и станал,доста след нас,Ванката бе извадил един 1,600г клен на Смит Камион.

Ние се капотирахме,върнахме се в лагера а там подготовката за местенето,течеше с пълна сила,миене на съдове,палатки,въдици.

Новото място бе до село "Громшин",както и миналия ден,пристигането бе в най-яката жега,всички се юрнаха да ловят,като си мислеха,че щом е дълбоко,ще има риби

След час,всички се върнаха обезумели от жажда и жега,хванали по едно две рибета с размер на пиш.а
Изчакахме да се захлади ,починахме,хапнахме,и газ.....аз пробвах уж"перспективните" места по-които днес другите ловиха.

Стигнах едно гьолче ,което бе свързано с реката,прецених мястото,типично за едър клен,да ама не,още с падането на воблера във вътрешността на водоема от самата повърхност ме взе:
53см 995гр

Хубава изненада,при положение,че местните се оплакваха от пасивност на въпросния вид.

Това бе последната ми риба за деня,имам и една,която не снимах ,но бе от същия калибър,
Иван имаше 5-6 мерни кленчета и една маломерна щучка,както и хубав около 1,500г клен,"Мацата" една щучка и едно две кленчета.
Сутринта с "Мацата" извадихме по-едно кленче и до там

Дойде време за прибиране,вече е понеделник,жегата напира а риба,нъц.

Така или иначе,кепа не е влязъл в действие,защо да не го ползвам за кошче

На изпроводяк,решихме да минем до село"Кобиляк",там излязоха около 20 риби,като аз направих хубава серия,имах над 50 удара и почуквания,много откачени риби....Като цяло,рибата не е пуснала хайвер и само "бие" воблерите.

Този 37см хубавец,бе най-едрия,който закачих на мястото,и най-лаком,очевидно.

Стандартно,повечето се закачаха извън устата:

Понеже и тук плиткажите са ужасни,се налагаше да ловя от средата на течението.

Освен трудния риболов,имаше и положителни неща,примерно,че в средата на третия ден,при температури на въздуха 33-39градуса,аз все още разполагах със студена вода

Благодаря на Иван,че ме взе с тях,беше интересно и приятно,надявам се другия път и рибата да е активна.
- emo vasilev
- сериозен играч
Re: 13-15.06.3015г-На р.Огоста с Ванката и "Мацата"
Винаги са ме кефили излети с риби , приятели и маси !Браво момчета , следващия път да имате още по добра слука и компанията да е па голяма ! 

- mblagoev
- научил се да хвърля
Чуден репортаж
Засилва се и желанието ми в съвсем скоро време да направя един излет на р.Огоста 

- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ооо иеааа!
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
- Skellington
- вече хвърля и на тежко
Супер, вие сте били на мойто село - Михайлово. От Лондон реката ми липсва още повече. Има и по-перспективни места за спининг там, не където сте били, но пак сте хванали хубави риби
Тези тополи, до които ви е бил лагера, преди бяха доста повече, ама отидоха за подпалки. Браво за риболова