13-15.06.3015г-На р.Огоста с Ванката и "Мацата"

Модератори: Павел Иванов, sestrata

krasi-84
разбира нещата
разбира нещата

13-15.06.3015г-На р.Огоста с Ванката и "Мацата"

Мнение от krasi-84 »

13.06.2015г
Товарене на багажа и тръгване в 5.30ч
Няколко часа по-късно седяхме в една бензиностанция в Монтана и Ванката удовлетворяваше желанията на свой клиент.Колегата си накупи всякакви Японски играчки ,отиде да се готви за състезание а ние,газ да си купим воблери "Къца Кълве"...
Колегата,който си напазарува от Иван ни препоръча участък до село "Михайлово",държал много риба.....да ама не...
Още с пристигането на реката,алергията ми се обади и аз влязох в бокса,мъчейки се да се справя с тежкото си физическо състояние.
Иван и "Мацата" тръгнаха по-реката,извадиха няколко кленчета около нормата,но жегата бързо ги отказа.
Деня преполови,аз се почувствах по-добре и реших да си пробвам късмета.
Нагазих в реката(много плитко бееее) и започнах да облавям под клоните на отсрещния бряг,имах доста почуквания,но се закачиха,само 2броя :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Дойде време да се откажа,нямаше смисъл,рискувах да скъсам заради маломерни кленчета :oops: Седнах на сянка,хапнахме,пийнахме а"Мацата" извади и един приличен клен(около 600гр) на вишна,както си пиеше биричката :)
Стана 18ч ,с Ванката решихме да пробваме нови места,извадихме няколко дребни клена,отлепиха ни се черепите от жега и се прибрахме,потни и мокри в лагера :lol:

Изображение
Изображение
Звъннаха приятели от София на Иван,решили да дойдат да се напият и половят,обясни им се,как да стигнат и се започна с подготовката за гостите.Аз не ги разбирам тия неща,затова реших да помятам в безперспективния участък до лагера.
При едно от подаванията ,така ме изтресе.......,направо изправи куката с удара :oops: вярно,че воблера се слави с меките си тройки(и не само),ама дори аванса не реагира :shock:
Изображение
Спомних си,че с идването на мястото на,което мятам,един дядо ловеше на вишна и имаше в кофата риби до 1,500кг.Реших да използвам доказал се в боя с едри кленове Маскот,метнах в една"хралупа"от клони,и.........
Изображение
Изображение
Изображение
Маратонката е 45номер а рибата 49см 1,515кг
Изображение
Доволен се върнах в лагера а там,купона бе започнал,без мен..
Изображение
Снимка с френдове,много ценен спомен:
Изображение
Имаше си всичко:
Изображение
Кочинката бе на ниво :lol:
Изображение
Къщичката ми е готова:
Изображение
Това под оранжевата кърпа е "Мацата",тоя човек спа две нощи в същото положение,как не се задуши :?
Изображение
Всички освен мен и едно от момчетата,спяха.
Изображение
С младежа обиколихме доста от местата надолу по-течението,нямаше по-дълбоко от метър,удари,както и вчера,нъц......Ясно бе,че ще се сменя мястото.
Върнахме се до лагера,макар и станал,доста след нас,Ванката бе извадил един 1,600г клен на Смит Камион.
Изображение
Изображение
Ние се капотирахме,върнахме се в лагера а там подготовката за местенето,течеше с пълна сила,миене на съдове,палатки,въдици.
Изображение
Новото място бе до село "Громшин",както и миналия ден,пристигането бе в най-яката жега,всички се юрнаха да ловят,като си мислеха,че щом е дълбоко,ще има риби :lol: Аз останах да пазя лагера,разхождах се в периметър от 20 метра и облавях под клоните на отсрещния бряг и хванах,дребни ама риби.
Изображение
Изображение
Изображение
След час,всички се върнаха обезумели от жажда и жега,хванали по едно две рибета с размер на пиш.а
Изчакахме да се захлади ,починахме,хапнахме,и газ.....аз пробвах уж"перспективните" места по-които днес другите ловиха.
Изображение
Изображение
Изображение
Стигнах едно гьолче ,което бе свързано с реката,прецених мястото,типично за едър клен,да ама не,още с падането на воблера във вътрешността на водоема от самата повърхност ме взе:
53см 995гр
Изображение
Изображение
Изображение
Хубава изненада,при положение,че местните се оплакваха от пасивност на въпросния вид.
Изображение

Това бе последната ми риба за деня,имам и една,която не снимах ,но бе от същия калибър,
Иван имаше 5-6 мерни кленчета и една маломерна щучка,както и хубав около 1,500г клен,"Мацата" една щучка и едно две кленчета.
Сутринта с "Мацата" извадихме по-едно кленче и до там :oops: явно бе,че където и да идем,рибата не е активна и до голяма степен,местата не са много подходящи.
Изображение
Изображение
Изображение
Дойде време за прибиране,вече е понеделник,жегата напира а риба,нъц.
Изображение
Така или иначе,кепа не е влязъл в действие,защо да не го ползвам за кошче :lol: "Мацата" не бе очарован,че му го ползвам за тези цели,но.....торбите ,бяха кът.
Изображение
На изпроводяк,решихме да минем до село"Кобиляк",там излязоха около 20 риби,като аз направих хубава серия,имах над 50 удара и почуквания,много откачени риби....Като цяло,рибата не е пуснала хайвер и само "бие" воблерите.
Изображение
Изображение
Изображение
Този 37см хубавец,бе най-едрия,който закачих на мястото,и най-лаком,очевидно.
Изображение
Изображение
Стандартно,повечето се закачаха извън устата:

Изображение
Изображение
Изображение
Понеже и тук плиткажите са ужасни,се налагаше да ловя от средата на течението.
Изображение
Изображение
Изображение
Освен трудния риболов,имаше и положителни неща,примерно,че в средата на третия ден,при температури на въздуха 33-39градуса,аз все още разполагах със студена вода :P
Изображение

Благодаря на Иван,че ме взе с тях,беше интересно и приятно,надявам се другия път и рибата да е активна.
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Re: 13-15.06.3015г-На р.Огоста с Ванката и "Мацата"

Мнение от emo vasilev »

Винаги са ме кефили излети с риби , приятели и маси !Браво момчета , следващия път да имате още по добра слука и компанията да е па голяма ! :wink:
Аватар
mblagoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mblagoev »

Чуден репортаж :) Засилва се и желанието ми в съвсем скоро време да направя един излет на р.Огоста :)
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Ооо иеааа!
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
Skellington
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Skellington »

Супер, вие сте били на мойто село - Михайлово. От Лондон реката ми липсва още повече. Има и по-перспективни места за спининг там, не където сте били, но пак сте хванали хубави риби :) Тези тополи, до които ви е бил лагера, преди бяха доста повече, ама отидоха за подпалки. Браво за риболова :)
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”