Бял Амур

Модератор: sapuna

Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Re: Бял Амур

Мнение от Secret Carp »

Амура си кълве и нощем!Хващал съм амур и в 4 сутрин...Друг е въпроса,че масовите удъри са през жегите и в най-горещите месеци,което не важи за скендерите-там е обратно-излиза си зимата :drinkers:
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Здравейте колеги,да напиша и аз за моите експерименти миналата година с амурите :wink: Ходих няколко пъти на един арендован язовир,лових си шарани,а пазача ми обясняваше,че имало и много амур,но аз не му вярвах,докато не ги видях? Ловя си аз на плувка под една върба на сянка и изведнъж изплува цяло ято от дълбокото и започнаха да събират падналите във водата цветове от върбата... Веднага сложих един цвят на куката, до края на деня успях да хвана два по този начин. Когато изчезнаха цветовете се опитвах да ги ловя по един много стар и позабравен начин,а именно като бях дете на язовира на село имаше амури и дядо ми и др.рибари го ловяха на хляб,омесен с домати от домашна консерва.Хванах доста! Интересното е,че не хванах нито един на царевица на въдиците за шаран..? Винаги имах една въдица заметната на различна стръв,специално за амурите и ударите си бяха на нея.Опитвал съм и на грах от консерва и замразен,хванах само един и два шарана.Най големите ги хванах,обаче точно на стръвта за която говори ,,сапуна,, а именно на сърцевина от папур,от подводната част,обелена и закачена ,,на косъм,, с големината на фас :idea:
Поздрави и наслука на всички!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

Колега искам да те питам с колко и каква царевица си хранл и на колко от дъното ти беше стръвта?Питам,щото ми е чудно,че на царевица не си хванал амур :roll:
miro701
новобранец
новобранец

Мнение от miro701 »

GODzillata написа:
kapsula написа:р.s. Пробвай с "чашките" на САПУНА наистина работят
За Дунава аз ги модифицирах - пълня найлонова торбичка с царевица и повод, после влизам с лодката и те падат като котва на дъното. :lol:
Ама при яко течение си е от полза! :wink:

Освен на "косъм", амура са го ловили навремето и на домат с тройна кука.
Един приятел хвана с нанизани царевични зърна директно на куката.
Да аз така ги ловя,Но си трябва както му викаме...Мамка...... :D :D :D :D
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

http://www.carponline.it/blog/p/non_solo_amur.htm" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Какво ви е мнението за този монтаж
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”