Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Има ли гъбари?
Няма гъби и при мен - днес една шепа пачи крак.
Странна работа, нямам толкова лошо начало на сезон от много време !
А вече юни е към края си!
Странна работа, нямам толкова лошо начало на сезон от много време !
А вече юни е към края си!
- Vid
- кандидат преподавател
Това е добро инфо, щото още няма умрели от гъби, ама лятото идва и умрелите ще почнат и ще нарастват с популацията на гъбите....G.Petkov написа:Няма гъби и при мен - днес една шепа пачи крак.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Диканаров
- кандидат преподавател
Боже, какво ни причиняваш, Боже?Какво толкова сгрешихме? Влага, топлина, края на юни и нищо съществено по нашият Балкан. Не излязоха никакви гъби, с изключение на млечниците. Е да не си кривя душата и по шепа пачи крак или хлебна млечница и това е! Направих за срамотиите десетина бурканчета с маринована млечница, та да не се червя, като ми дойдат гости и чакам бъдещето. А то е оптимистично, но неясно кога ще е дашно. Такава аномалия не съм забелязал до сега. Всичко да си му е по учебник, а гъба НЕ! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Ако това ще бъде някаква утеха за вас- и в Родопите положението е същото!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Същото, но вчера дадоха в обедните новини по БТВ репортаж за изкупуването на гъби и диви ягоди в Родопите. Макар, че хората казаха, че все още върви слабо, показаха как един чичка носи касетки с пачи крак и една с манатарки, което за мен бе първата ми среща с манатарки през този сезон, макар и само по телевизията...
Изпуснах началото на репортажа, за да чуя къде точно в Родопите се случва това.
Нека си пожелаем, че през юли ще има влага и макар и със закъснение, нещата ще си дойдат на мястото.
По мое скромно мнение именно това е причината - тази година природата просто се поуспа и закъсня. Закъсняха цъфтежът на дърветата, закъсняха и черешите - не помня кога е било на черешова задушница (през юни!) в Кюстендил дори ранните череши да не са готови, като същите до края на април все още бяха бели вместо отдавна позеленели. Понеже правя един ликьор от орехчета (дребни и зелени), мога да кажа, че и орехите станаха достатъчно големи за моите цели едва през юни!
Дано скоро ни се усмихне щастието...

Нека си пожелаем, че през юли ще има влага и макар и със закъснение, нещата ще си дойдат на мястото.
По мое скромно мнение именно това е причината - тази година природата просто се поуспа и закъсня. Закъсняха цъфтежът на дърветата, закъсняха и черешите - не помня кога е било на черешова задушница (през юни!) в Кюстендил дори ранните череши да не са готови, като същите до края на април все още бяха бели вместо отдавна позеленели. Понеже правя един ликьор от орехчета (дребни и зелени), мога да кажа, че и орехите станаха достатъчно големи за моите цели едва през юни!
Дано скоро ни се усмихне щастието...
И при мене няма в Западния парк.
Пратих жената и децата на Пампорово за 4 дни-на почивка-надявам се да ми докладват добри новини от Родопите.
Пратих жената и децата на Пампорово за 4 дни-на почивка-надявам се да ми докладват добри новини от Родопите.

Риболовци.
Диви ягоди има в изобилие. Гъбите са кът, бере се пачи крак, но манатарката я няма никаква!mateev написа:.......вчера дадоха в обедните новини по БТВ репортаж за изкупуването на гъби и диви ягоди в Родопите.......
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Абе това нашия форум голема работа-тука вече съм си избрал няколко човека за сътрудници по места
Не съм ги ползвал още но съм набелязал няколко човека.

Не съм ги ползвал още но съм набелязал няколко човека.

Риболовци.
Там гъбки още не съм видял, дивите ягодки тепърва узряватlusienn написа:И при мене няма в Западния парк ...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Е пресно инфо от Родопите-днес го дават до 24 градуса на Снежанка.
Жената ми праща инфото.
Като мине през фитнеса и Басейна-може да погледне и гъбите в Района-и ще сподели.

Жената ми праща инфото.
Като мине през фитнеса и Басейна-може да погледне и гъбите в Района-и ще сподели.

Риболовци.
- Don4o_62
- учете се от него
около Пампорово ядливи гъби и боровинки няма,всичко се обира за норматив от циганите
даже по Снежанка чак отиват с кошниците, като в ниското оберат квото са сели 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Абе каза че вчера и днес сутринта не е срещала жив човек.
Добре че ще има Байкърско състезание-та ще дойдат Туристи да напълнят хотела.
Разправя че ходила на разходка с дъщерята на 2 км надолу,и минал един полицай,
и ги спрел за проверка на личната карта.
Питал ги да не идват с лоши помисли
И ги качил да не ходят навръщане пеша до хотела
Добре че ще има Байкърско състезание-та ще дойдат Туристи да напълнят хотела.
Разправя че ходила на разходка с дъщерята на 2 км надолу,и минал един полицай,
и ги спрел за проверка на личната карта.
Питал ги да не идват с лоши помисли

И ги качил да не ходят навръщане пеша до хотела

Риболовци.
Дончо у София днеска пак застуде-13 градуса стана,вале дъжд и пак ще вали.
Та лятото дано да е там щото ще има това събитие,
и ще ходят над 500 човека до 800 някъде.
http://conceptcreative.org/bg/projects/ ... t-2015-157" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow .
Ще се спускат по маркирани трасета,но от опит знам че има и зяпачи в гората и обират гъбите,
ягодите и малините в района.
Та те така.
Та лятото дано да е там щото ще има това събитие,
и ще ходят над 500 човека до 800 някъде.

Ще се спускат по маркирани трасета,но от опит знам че има и зяпачи в гората и обират гъбите,
ягодите и малините в района.
Та те така.

Риболовци.
- Don4o_62
- учете се от него
като дойде време да ходите,ще ми кажеш и ще ти кажа за един малинак с кофи да събираш
,близо е до Пампе и на лесно,ако го знаеш де
,иначе е в вдън гори тилилейски
и никога няма се сетиш, че там е меката на малините 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Е и на мене ми се ходеше-ама нали некой трябва да изкарва парите-в случая съм Аз.
Та требва да събирам и за морето и за риболов да има и за Тока-къде сега пак искат да го вдигат,
И още куп разходи-та си купих от пазара 1 кило домашни за 3 лв-и сега съм на Топло,със чаша Бира,и те така.
То има колега от форума от Чепеларе-на 10 км е от тях.
Ники се казва,и на жребчевската среща донесе доста манатарки от тоя район-ама миналата година.
3 дена ядох Манатарки с телешко-и качих 3 кила.
Та требва да събирам и за морето и за риболов да има и за Тока-къде сега пак искат да го вдигат,
И още куп разходи-та си купих от пазара 1 кило домашни за 3 лв-и сега съм на Топло,със чаша Бира,и те така.
То има колега от форума от Чепеларе-на 10 км е от тях.
Ники се казва,и на жребчевската среща донесе доста манатарки от тоя район-ама миналата година.
3 дена ядох Манатарки с телешко-и качих 3 кила.

Риболовци.