Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Насока към болонеза
Модератор: bobopeli
Насока към болонеза
Здравейте,предстои ми ходене посока София и бих искал да отскоча за риба,че отдавна не съм ходил.Значи минах през градските магазинчета - всичко има само пари да имаш.Трябва ми болонезе около 4 метра за риболов на леко - река Искър / над Самоков посока Говедарци./,също така и през язовир Искър/Ихтиман-Самоков/ може да се отбием.В един сайт намерих някаква боленеза 3,80метра на гуангуей ама акцията беше 1-4гр ли нещо такова много слабичко ми се видя?
Насочил съм се към следните модели искам да ме посъветвате кое е най-удачно,като се има предвид риболов главно на дребни риби-пъстърва,кефал,уклей и изобщо каквото има по р.Искър.
http://riboco.com/index.php?mod=product&show=3024&click" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
http://riboco.com/index.php?mod=product&show=3021&click" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
http://riboco.com/index.php?mod=product&show=2372&click" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow - относно този телескоп акцията му е 20-80 малко ме притеснява дали става за моя вид риболов?
За момента съм се насочил към Осакото,но и глобето ми харесва.
Насочил съм се към следните модели искам да ме посъветвате кое е най-удачно,като се има предвид риболов главно на дребни риби-пъстърва,кефал,уклей и изобщо каквото има по р.Искър.
http://riboco.com/index.php?mod=product&show=3024&click" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
http://riboco.com/index.php?mod=product&show=3021&click" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
http://riboco.com/index.php?mod=product&show=2372&click" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow - относно този телескоп акцията му е 20-80 малко ме притеснява дали става за моя вид риболов?
За момента съм се насочил към Осакото,но и глобето ми харесва.
Re: Насока към болонеза
Колега такава пръчка каквато гледаш не е болонеза, а обикновен телескоп. По-принцип този тип пръчки се купуват според местата които ловиш, както и рибите които ловиш. Имай на предвид няколко неща.
1. Истинските болонези са от 5 метра нагоре, ако ловиш на голяма река ти трябва боло от порядъка на 6 метра.
2. Имай на предвид, че това боло ще го държиш цял ден - трябва да е леко същевременно здраво.
3. Както казах ще го държиш цял ден - много е важно да е балансирана пръчката с макарата.
За край ще кажа, че ако държиш на 4 метра, всеки телескоп с акция 5-15, 5-25, 5-30 би ти свършил работа, ако търсиш истинско боло - от 5 метра нагоре, успех!
1. Истинските болонези са от 5 метра нагоре, ако ловиш на голяма река ти трябва боло от порядъка на 6 метра.
2. Имай на предвид, че това боло ще го държиш цял ден - трябва да е леко същевременно здраво.
3. Както казах ще го държиш цял ден - много е важно да е балансирана пръчката с макарата.
За край ще кажа, че ако държиш на 4 метра, всеки телескоп с акция 5-15, 5-25, 5-30 би ти свършил работа, ако търсиш истинско боло - от 5 метра нагоре, успех!

Да,ясно.Местата и рибите,които ще лова ги казах в по-горния пост- р.Искър и най-вече рекички.Рибите - пъстърва,кефал,мряна - каквото има.
Въпроса ми беше конкретно за изброените по-горе 3 вида телескопи - кой е най-удачен?. Не е проблем и 5 метра да зема - Глобе Галакси 5 метра има. Чудя се между Глобето и Кроссфайър,само че на кросфайър акцията е 20-80 ,а на глобето 10-30?
А и между другото колега- пише се само "предвид".
Въпроса ми беше конкретно за изброените по-горе 3 вида телескопи - кой е най-удачен?. Не е проблем и 5 метра да зема - Глобе Галакси 5 метра има. Чудя се между Глобето и Кроссфайър,само че на кросфайър акцията е 20-80 ,а на глобето 10-30?
Мерси за забележката, ще го имам в "предвид" но едва ли е уместна при твоя правопис - "лова" , "зема" за горния пост няма да коментирам, също няма да коментирам и колко теми си пуснал. Сега по въпроса - всичките пръчки които си показал са пълни боклуци. Моят съвет е да огледаш за тези пари втора употреба от колеги от форума, има си секция купува/продава. Не го пиша с цел да те обидя или нещо такова, а да ти направя добро и да ти е кеф от самия риболов, а не да се мъчиш.bghunter написа:Да,ясно.Местата и рибите,които ще лова ги казах в по-горния пост- р.Искър и най-вече рекички.Рибите - пъстърва,кефал,мряна - каквото има.

Забелязвам,че доста хора начинаещи рибари и не само ползват Globe New Hunter - искам да попитам добър ли е и дали Globe Galaxy,който съм показал по-горе е по-читав от Хънтъра? Нека и друг изкаже мнението си относно Globe Galaxy i New Hunter,също и кроссфайъра. Апак и аз ходя на риба предимно през лятото, по рядко през пролетта,за това може да се каже ,че не я използвам толкова натоварено.Да издържа 3-4кг риба апак нагоре ще му мислим

егати хорота,колегата flex му дава насоки а той му прави забележки .
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Преди години си търсех обикновено болонезе с дължина 5 метра, ставащо все пак за риболов. Четейки интересните репортажи на Кърцата забелязах, че използва Globe Galaxy. Не след дълго и аз си взех. Не ползвам често пръчката, но все пак имам достъчно на брой излети по реките Струма и Искър, по язовирите Огняново и Искър, че и на други знайни и незнайни водоеми, за да си дам мнението. До сега нямам късмет с кой знае колко едри риби, но имам преборени скобар и кефал около 800 грама. Въдицата си върши работата, като е малко мека в действие, но въпреки това се лови сравнително приятно с нея. Стига да има риби. Обявената акция може спокойно да я подминеш. Плувки с тегло 2, 3, 4 грама са в границите на възможностите й. Отношението цена - качество е доста задоволително.
Благодаря за мнението колега,точно такова ми трябваше.Николай Ангелов написа:Преди години си търсех обикновено болонезе с дължина 5 метра, ставащо все пак за риболов. Четейки интересните репортажи на Кърцата забелязах, че използва Globe Galaxy. Не след дълго и аз си взех. Не ползвам често пръчката, но все пак имам достъчно на брой излети по реките Струма и Искър, по язовирите Огняново и Искър, че и на други знайни и незнайни водоеми, за да си дам мнението. До сега нямам късмет с кой знае колко едри риби, но имам преборени скобар и кефал около 800 грама. Въдицата си върши работата, като е малко мека в действие, но въпреки това се лови сравнително приятно с нея. Стига да има риби. Обявената акция може спокойно да я подминеш. Плувки с тегло 2, 3, 4 грама са в границите на възможностите й. Отношението цена - качество е доста задоволително.
Относно въдицата - да,такава ми трябва за кефалчета,уклей,пъстърва и мирни риби. Впрочем намерих една с по-малка акция 3-10 и 8-20. Коя би била по-добре?Дали 8-20 ще издържа по-големи рибки? Ето и линк към въпросния телескоп:
http://riboco.com/index.php?mod=product&show=3450&click" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
Последно промяна от bghunter на Вто Юни 30, 2015 3:39 pm, променено общо 1 път.
Аз от повече от година съм с New Hunter 5ца и съм доволен. Наскоро обаче с колегата (той има Shimano Exage 5 метра) бяхме заедно на риба и ми направи впечатление, че негова е по-дълга. Измерих хънтъра и се оказа към 4.70
а е купувана чисто нова от магазина. Някой друг с подобен проблем?

Нормално е. С много въдици е така. Някои производители пишат дължината с разглобени колена и като се поставят едно в друго дължината намалява.
Що се отнася до Ню Хънтъра и темподобни - колега събери пари и си купи една Тика - нова или втора ръка. Хем ще имаш въдица, хем ще ти излезне по-евтино.
Що се отнася до Ню Хънтъра и темподобни - колега събери пари и си купи една Тика - нова или втора ръка. Хем ще имаш въдица, хем ще ти излезне по-евтино.