Кефалови 2015

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Re: Кефалови 2015

Мнение от Kodjito75 »

Днес на дружба на дъно две риби.
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Kodjito75 написа:Днес на дружба на дъно две риби.
Коджи,
При тези променящи се непрекъснато метеоусловия и пръсната риба да хванеш 2 бр. си е успех и майсторлък! Всеки знае да лови, когато джурумът е пред него!
При мен основното е 0.20 мм , а шок-лидера 0.30 мм /Квантум сии, ама вече го няма!/.
И аз продължавам с пробите!
Желая ти успех!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

на 4та.буна от16ч. до 19ч.се случи нормалното голямо капо,докато бях таам видях 3риби на 10човека.
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

Митко Кирилов написа:
ianimar написа:днес на 4та. буна от 16ч до 19ч,спасих капото с една риба,за това време когато бях там видях още две риби на около 15човека.
На същото място в събота 5 риби и две изтървани. :? Неделя-сутринта капо, :mrgreen: но след обяд -една риба: елиминирах капото. :) Сигурно сме били един до друг /дядото с Опер Астра комби, металик.Обади се, ако се засечем?/.Тръгнах си 17.30 ч, но до мен Ангел взе 2 бързи риби с по 2 червея на кука. :shock:
Рибата е пръсната, минават малки пасажи, кълве на големи дистанции.За разлика от миналата година не ще на бомбарда.
На слука и до "нови подвизи".
:fishing6:
да верно сме били един до друг ама като не се знаем,днес пак бяхме един до друг аз съм със синия опел вектра :smt023/п.п за лефера недей казва/
driu
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от driu »

maxi1 написа:Колеги ,интересува ме някой дали е пробвал рибата на бомбарда.Това е моят риболов !
В събота (27.06) направих хубав риболов около Несебър. Колегата почна с кефалския такъм, аз с бързо потъваща бомбарда - още на 4то-5то замятане с бомбардата изкарах една доста хубава, но след това се видя, че кефалския такъм си е доста по-добра алтернатива. Крайния резултат беше 26бр., двама човека от 11:00 до 19:00 часа. Довечера ако не забравя ще кача снимка. ;)
Един боклук не е навредил на никой ...така мислиш ти и още 7 милиона българи :smt021
barabando
новобранец
новобранец

Мнение от barabando »

Вчера (29.6) сутринта от 7ч до 10 : 30ч пробвах на Петрол - безрезултатно. После от 11ч до 13:30ч на камъните в началото на вълнолома излезе това плюс две ,три изтървани.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:fishing2:
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Днес сутринта рибата беше на метър от повърхността. Пасажите са от по няколко риби и при това активни. Размера около триста грама и надолу. Кефалите са много влюбени и хич не им е до хранене. Всичко това на буните на Варна.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

rikitikitavi написа:Днес сутринта рибата беше на метър от повърхността. Пасажите са от по няколко риби и при това активни. Размера около триста грама и надолу. Кефалите са много влюбени и хич не им е до хранене. Всичко това на буните на Варна.
Прав си колега! Ама има и нещо друго/макар че ми писаха да не казвам:за снощното капо си има още една причина-няколко единични, нетипични за кефалови удари и......едно попче, извадено на кефаловия такъм, изядено/прерязано до половината!Скатаване на такъмите и бегом към къщи.
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Лефери си има от повече от месец. Единични са и не плашат толкова платерините. Единствено за в момента пречат на сафридовия риболов,че не позволяват да се групира пасажа. Нетипичните удари може да са от котета. В момента се мотаят около буните. Отхапаното попче е ясно от кого е.
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

rikitikitavi написа:Лефери си има от повече от месец. Единични са и не плашат толкова платерините. Единствено за в момента пречат на сафридовия риболов,че не позволяват да се групира пасажа. Нетипичните удари може да са от котета. В момента се мотаят около буните. Отхапаното попче е ясно от кого е.
Благодаря! :D
Полезно инфо!Ще го имам в предвид!Между другото преди година по това време извадих на буната едно бая "котище". :lol:
На слука и повече риба и на кукана! :drinkers:
YAROSHKH
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от YAROSHKH »

На Шкорпиловци, в неделя няколко колеги видях да вадяр риби, около педя и малко повече. Но за 2 часа плаж, видях да се изадят не повече от 10 риби, а имаше около толкова рибари. Това между 10 и 12 часа по обяд.
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Днес на Вромос по слаб риболов , за има няма десетина минути куките оставаха без червей , а на върха нямаше индикация , предполагам че е било атерина.Но все пак с авера взехме по 6-7 риби и по някоя изтървахме , това от 06: до 11:00

Изображение

и на авера

Изображение
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Митко Кирилов написа: На слука и повече риба и на кукана! :drinkers:
Благодаря. Аз си взимам по малко ама с КЕФ.
rikitikitavi написа:

Днес сутринта се топнах преди кафето. Беше си позамътено и после съвсем се замъти. Платерините минаваха рехаво на малки групи. Кефалите са съвсем влюбени и само Sex им е в главата. Чак се връщат по няколко пъти да те доогледат.  Наложи се да викам рибите в уж по-бистрия повърхностен слой.Гръмнах четири пъти и повечето ги улучих. В осем видимоста падна на половин метър и водата рязко се охлади. Рибата изчезна и аз отидох да си пия сутрешното кафе. 
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Здравей, Пешо! :D
Не се оплаквай. :( Какво да кажем ние от севера, когато в "дебелите" книги пише: съотношение на рибите над нос Емине към тия на юг от него е: 1:10. :roll: Ние се радваме да хванем 1 риба към твоите 6! :P
И тук след 10 минути куките са "фабрично" голи! :mrgreen:
Прастаро кефалджийско правило: на всеки 10, не повече от 15 минути куките се преглеждат и презареждат. :!: Иначе "от умрял кон писмо да чакаш". :drinkers:
На слука!
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

Днес на гириза на дъно седем риби.
Петък пак там.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”