Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Отглеждане на каракуда
Модератор: sapuna
Отглеждане на каракуда
Здрасти преди една седмица пуснах една каракуда в голяма цистерна 500л пълна с дъждовна вода. Купих малко бял червей но рибата все още не иска да яде, и през цялото време стой на дъното в ъгъла и не се движи освен, ако не пусна някакав предмет до нея тогава почва да бяга като луда
хванах я на един язовир, пътят до удома отне около 30м с колата. През това време стоеше в един живарник без вода, имали вероятност да сее разболяла и затова да не иска да яде ??

- Прикачени файлове
-
- Това е цистерната.
- IMG_20150630_171621.jpg (1.83 MiB) Преглеждано 2675 пъти
- максимов96
- вече хвърля и на тежко
Re: Отглеждане на каракуда
Нищо и няма,колега.Просто в момента е стресирана,душичката и е в задната перка
.Според мен, няма да започне да се храни въобще.

Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Пусни рибчето на свобода,да види малко слънчева светлина...може да й дойде апетита!!!
пп Свобода не е гума!?
пп Свобода не е гума!?
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Кажи го тва на кочинките къде искат с гумаPaublo_Eskobar написа:
пп Свобода не е гума!?

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Пробвай да запалиш огън под варела,гаранция ще се раздвижи за един определен период от време.darkuss написа:...през цялото време стой на дъното в ъгъла и не се движи...
- MITKO70
- кандидат преподавател
При мен в шадървана на терасата /около 300л./,дълбочина 50см. каракудите си живеят екстра,хранят се,детето се занимава с тях,само топчета от хляб
Скоро ще им пусна и други ,ще са бойна готовност ,като тръгна някъде на есен за хищник 

Всичко може,но не всеки го можe.

Не ми се занимава да правя таквиз глупостиmclsdreal написа:Направи и естествен басейн....срежи една голяма гума от трактор или комбайна. Сложи дебел найлон, изкопай малко в средата за да има повече дъно. Сложи речни камъни, намери водни растения и осигури спокойствие на животинката. Ни слънце вижда, ни нещо през тая ламарина. Как си представяш да се храни в тая тъмница и теснотия
Колко време може да издържи без да се храни ?максимов96 написа:Нищо и няма,колега.Просто в момента е стресирана,душичката и е в задната перка.Според мен, няма да започне да се храни въобще.
Къде да я пусна на свобода ??Paublo_Eskobar написа:Пусни рибчето на свобода,да види малко слънчева светлина...може да й дойде апетита!!!
пп Свобода не е гума!?

Можеш ли да ми обясниш по-подробно след като си ги хванал след колко време си ги пуснал там, какво им беше поведението.... и ако са от повечко време там, пораснаха ли малко ??MITKO70 написа:При мен в шадървана на терасата /около 300л./,дълбочина 50см. каракудите си живеят екстра,хранят се,детето се занимава с тях,само топчета от хлябСкоро ще им пусна и други ,ще са бойна готовност ,като тръгна някъде на есен за хищник
Докато се научи да не ядеdarkuss написа:Колко време може да издържи без да се храни ?максимов96 написа:Нищо и няма,колега.Просто в момента е стресирана,душичката и е в задната перка.Според мен, няма да започне да се храни въобще.

Не я мъчи с тая цистерна - или я пускай някъде, или я яж, или я хвърли на котките.
-
- вече хвърля и на тежко
Вземи и една щука да си играят и ще се оправи работата 

-
- новобранец
Нищо и няма.Аз гледам в един аквариум но имам и пуснат въздух даже хвърляха хайвер и отгледах и пуснах в едно язовирче 200 малки.около месец не се храниха после почнаха да се хранят за 7 месеца са надали около 50% задалжително им сложи водорасли за да имат въздух и не прекалявай с храната за да не замърсиш водата .аэ ги храня с чернодробна храна за пъстърва.пробвах с гранули за шаран но не съм доволен.Давам им бял и торен като ми остават от риболов.
Миналата година по това време в резервоара на вилата / > 6м3/ им пуснахме и две сомчета по ~3кг. и ......каракудките изчезнаха, останаха 5-6 по 500-600гр.(bubsa) написа:Вземи и една щука да си играят и ще се оправи работата

Извадих ме сомчетата и другите каракуди +2 шарана откараха до късна есен!
Хвърляй по някой червей или троха хляб и си свиркай, ще прояде!