Калкан около Варна

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
goshodimov
новобранец
новобранец

Re: Калкан около Варна

Мнение от goshodimov »

Тази събота или неделя ще ходя с татко на кранево за попчета . Не съм наясно , как и кога се лови калкан , а искам да пробвам . Та въпросът ми е по това време ли се лови калкан или трябва да се стопли още ?
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Гошо,малко е рано още,но щом си там,пусни една пръчка и за калкан,може да успееш.
goshodimov
новобранец
новобранец

Мнение от goshodimov »

Абе , и татко каза същото , ама аз да питам :) . После ще пиша какво сме направили .
Аватар
Encho-master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Encho-master »

Тук можете да видите какво е вълнението на морето и да прецените става ли за риболов. Едната камера не работи но ще я оправят скоро. :D http://www.google.bg/url?q=http://alben ... CeRWQx14zw
ivanpavlov
новобранец
новобранец

Re: Калкан около КаВарна

Мнение от ivanpavlov »

Здравейте! И по крайбрежието на Каварна и Шабла няма никаква риба. На мрежи малко попчета и това е. На въдица няма нито попчета, нито калкан. Температурата на водата е около 4-5 градуса. Явно е, че трябва да се ходи за калкан след 10-ти март. В момента тралят навътре в морето за акула и калкан. Вадят по около 200-250 кг. на един алай. Но да не се отчайваме. Каквото и да направим - винаги водата в морето ще е повече от рибата! Наслука на всички!!!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Енчо,благодарности за линка.Това ми трябваше за лятото.Ще го изуча,поне да се знае дали да се ходи.
Аватар
Encho-master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Encho-master »

Здравейте колеги !!! Който днес не е ходил за риба на морето да не съжалява.Времето беше супер но водата още е много студена,ходих на 3-та буна в Кранево 3 пръчки за калкан -пълно капо. :( :( :( Пробвах и със силиконова рибка провлачване по дъното същата работа ама и то 3-4 реда мрежи как да стане!? Имаше няколко колеги изкараха по 2-3 попчета от дупките ама то умряла работа.
chaikata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от chaikata »

и аз обикалях неделята .... траката , буните 3та и 2ра , морска гара .... и нито един удър .... само на траката както си седим и нещо повлече въдицата скачаме от колата с комшията падна му телефона разби се в камъните и в водата .... и някъф тъп лебед са беше оплел в месината .... 4е после едвам изкарахме тела ама не бачкаше .... тва е няма риба още , само лебеди
Rojo
новобранец
новобранец

Мнение от Rojo »

Калкана в момента го няма.Когато водата стане около 12 градуса може да почне да се ходи за риба,но преди това си е чиста загуба на време.Освен това не съм съгласен че когато има вълна и се хваща калкан.
Аватар
рибар и иманяр
новобранец
новобранец

Мнение от рибар и иманяр »

Много умно ама като няма вълна веднъж не ми е удряло, по простата причина че като има вълнение калканчо е постоянно в движение и освен това стръвта я клати подводното течение демек все едно е жива...и т.н.
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Значи тая година имам хванати 5 калканчета от 4 излета.Всичките са хванати на спокойно море.При вълнение не съм пробвал.Изводите са за вас.
seal
новобранец
новобранец

Мнение от seal »

иванко написа:Значи тая година имам хванати 5 калканчета от 4 излета.Всичките са хванати на спокойно море.При вълнение не съм пробвал.Изводите са за вас.
Ами представи си ако с твоя късмет беше ходил на бурно море...Значи калкана е най-активен при мътна вода,тогава почти постоянно е в движение.Не е задължително да има вълни,най добре силен мъртвак и водата да е като боза.Ако водата е бистра и морето е тихо калкана си лежи и трябва стръвта да падне до него за да го размърда,чиста случайност.Като е мътно сам намира стръвта и (ако го има) е доста активен.Сигурен съм че колегите с опит ще го потвърдят.Въобще бистро ли е морето си е чисто губене на време и разни случайности.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Тази есен се убедих аз,че в спокойно море калкан няма.Голям късметлия трябва да си,че да хванеш.Иначе ако имаш неопрен пролетта,да влезеш да си избереш калкан с добри размери и да си думнеш един,спокойната вода е добре дошла.

Надявам се тая пролет да има уловени риби,аз ще се кефя и на една,колкото да се разпиша. :D
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Хора имам чувството че някои от вас не ми вярват.Просто ви казвам какви бяха обсотятелствата.И аз съм чувал че калкана най-много дава,когато има салантия или т.нар. "мазна вълна"(това ми го каза един стар морски вълк :D ),но не съм пробвал в такива случаи.
mitkkko
новобранец
новобранец

Мнение от mitkkko »

Калканчо ти ко ще кажеш по въпроса за калкана ?Аз мисля че малко е рано!
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”