Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Особеностите на "дивия" шаран-ски риболов
- antivik
- кандидат преподавател
Re: Особеностите на "дивия" шаран-ски риболов
Не въпроса за рибоците бе Весе, въпроса е да се знае к`ъв е ямача и к`ви са условията там, що/признавам си го без бои/ на такова място трудно ще се закрепя, а к`во остава да правя лагер, че и стойки със сопи да обслужвам.Vesko1 написа:...................................................
Вик....колкото и да ме предизвиквате рибата няма да я покажа,първо защото на шаранчета от кило и половина 2 не се радвам,...имахме и сомски удар на една от останалите 2 сомски пръчки (колкото позволява закона на 3-ма души с 3 билета...а именно 9 пръчки).............................................
НАСЛУКА ПИЧОВЕ!
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
То се знае какво трябва да се прави бре братле(много масов израз, след излъчването на един БГ сериал
)
Аз обожавам такива диви места...само, че ми писна да греба с Уфимката
и да търся.
Иначе тесли 2 броя си имам, манарче средно, 2 газови котлона, палатка, газов пистолет, лодка, ботуши за газене, нормални ботуши, хладилни чанти 2броя, ракия задължително, аптечка, спрей 2 броя за самозащита. И навици. Както спомена Васко, след вечеря не хвърляйте наоколо остатъци от храна...днес лисица, утре вуци
, а може и баба меца
.... Майката е в търсене и набелязване на мястото, след това захранване, проучване къде ще е лагера, колко хора може да побере, разчистване и след 2-3 дни настаняване. Търпение и мерак- това са ключовете 

Аз обожавам такива диви места...само, че ми писна да греба с Уфимката

Иначе тесли 2 броя си имам, манарче средно, 2 газови котлона, палатка, газов пистолет, лодка, ботуши за газене, нормални ботуши, хладилни чанти 2броя, ракия задължително, аптечка, спрей 2 броя за самозащита. И навици. Както спомена Васко, след вечеря не хвърляйте наоколо остатъци от храна...днес лисица, утре вуци

- кирил великий
- разбира нещата
Отпадъците не се хвърлят във водата, а се закачат високо на дърво, след края на излета се изхвърлят в кофа за боклук, само това искам да напиша преди да поздравя Веско 1 за всичките му интересни репортажи през годините. Е, и не се майтапех, когато попитах за "Айкън" тубите, а и също да питам доволен ли от този препарат, защото напоследък няма ефект при моя мор на гадини - ни оси умират, ни кърлежи... Ползвам от Бутокс 50 по наставление от дончо62 в една тама за кърлежите..=Бутоксът 50 си действа много добре, ама го няма вече в агроаптекатата дао нас.
Последно промяна от кирил великий на Вто Юни 30, 2015 4:02 pm, променено общо 2 пъти.
- Vesko1
- сериозен играч
Аз ползвам ето този,само че в разфасовки от 5 и 10мл.кирил великий написа:Е, и не се майтапех, когато попитах за "Айкън" тубите, а и също да питам доволен ли от този препарат, защото напоследък няма ефект при моя мор на гадини - ни оси мрат, ни кърлежи... Ползвам от Бутокс 50 по наставление от дончо62 в една тама за кърлежите...
http://www.otrovi.com/borba-s-muhi/ayka ... -ml-4.html
10мл разреждам в 5-6литра вода,пълня 2 пъти такава пръскачка ,която носим на место...и им виждам сметката.

Да не чуе Дявола досега нямаме залепен кърлеж в последните 2 години,откак го ползваме.Преди ползвахме райд ама един флакон не стига за там където седим само ,камо ли за целия бивак.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
-
- новобранец
Веско много ме изкефи , начина ти на писане ! Жалко за кукичката , важното е да си в играта .
- Vesko1
- сериозен играч
Другият път да снимаш дивотиите.Ще чакаме рапорт тук да прочетем.Поздрави и наслука.hshopov написа: Чак ме е яд,че не снимах последния си сървайвър на Цанков камък да ти покажа и аз на какви скали клепя

излета ок ама що пак 4 сопи. а мен за едно перо в повече с което ловеше 10 годишният ми племеник преди години 50 кинта глоба. що така бре веско
- Vesko1
- сериозен играч
Прочети на страница 2 предпоследния пост.Малко е дълъг ,но в него ще намериш отговора ,който те вълнува.bingo67 написа:излета ок ама що пак 4 сопи. а мен за едно перо в повече с което ловеше 10 годишният ми племеник преди години 50 кинта глоба. що така бре веско

(2) (Доп. – ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. – ДВ, бр. 36 от 2008 г.) Децата до 14-годишна възраст и хората с увреждания могат да извършват любителски риболов с безплатен риболовен билет в обектите за любителски риболов, като:bingo67 написа:излета ок ама що пак 4 сопи. а мен за едно перо в повече с което ловеше 10 годишният ми племеник преди години 50 кинта глоба. що така бре веско
1. на децата до 14 години се издава билет за любителски риболов с валидност до навършването им;

И още нещо...айде престанете да хулите. Всички отворковци, дето са мноого стриктни искам да си снимат билетите да разгледаме какво са хващали!
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
3. да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите за любителски риболов;
Колко от четящите форума са продавали риби на платени гьолове?
(3) (Доп. – ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Уловената риба и другите водни организми по ал. 2 не могат да бъдат предмет на покупко-продажба.
Административнонаказателни разпоредби
(2) Който продава или купува риба в нарушение на чл. 24, ал. 3, се наказва с глоба от 100 до 300 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
Трябва ли да се чепкаме нон-стоп при положение, че всички сме в кюпа ?
-
- разбира нещата
абсолютно +1mclsdreal написа:(2) (Доп. – ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. – ДВ, бр. 36 от 2008 г.) Децата до 14-годишна възраст и хората с увреждания могат да извършват любителски риболов с безплатен риболовен билет в обектите за любителски риболов, като:bingo67 написа:излета ок ама що пак 4 сопи. а мен за едно перо в повече с което ловеше 10 годишният ми племеник преди години 50 кинта глоба. що така бре веско
1. на децата до 14 години се издава билет за любителски риболов с валидност до навършването им;
И още нещо...айде престанете да хулите. Всички отворковци, дето са мноого стриктни искам да си снимат билетите да разгледаме какво са хващали!
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
3. да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите за любителски риболов;
Колко от четящите форума са продавали риби на платени гьолове?
(3) (Доп. – ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Уловената риба и другите водни организми по ал. 2 не могат да бъдат предмет на покупко-продажба.
Административнонаказателни разпоредби
(2) Който продава или купува риба в нарушение на чл. 24, ал. 3, се наказва с глоба от 100 до 300 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
Трябва ли да се чепкаме нон-стоп при положение, че всички сме в кюпа ?

(3) (Доп. – ДВ, бр. 94 от 2005 г., предишна ал. 2, изм., бр. 59 от 2012 г.) След еднодневен риболовен излет, при осъществяване на риболов в събота, неделя и на празнични дни риболовците запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 6 бройки. В делнични дни риболовците са длъжни да пускат обратно всяка уловена пъстървова риба. За всички останали видове риба риболовците запазват до 3 кг, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло. В случаите на улов на жаби и раци задържат до 50 екземпляра. В случай на улов на количество, по-голямо от определеното, уловените екземпляри се връщат незабавно във водата независимо от състоянието им.
(5) (Изм. – ДВ, бр. 94 от 2005 г., предишна ал. 4, изм., бр. 59 от 2012 г.) Любителският риболов се разрешава само през светлата част на денонощието през всички дни на седмицата, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1.

тука някой от тези "хвани -пусни ' нещо да каже , нищо че са пуснали след това рибата,но нали закона трябва да се спазва

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- antivik
- кандидат преподавател

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- atanas7711
- научил се да хвърля
Браво! Красиво и диво място, без досадни чалгаджии. И шаран стоун като влиза в кепа от време на време......какво по хубаво от това!
- Антон Тонев
- сериозен играч
Весе, пак си ходил на ..............!Браво на групата, за смелостта след три четири ракии да спиш на такъв терен.Откъде отпътувахте, от Гръцкия ли?
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Vesko1
- сериозен играч
Цъ...на гръцкия много глинесто станало и плитко след падането на водата.Под хотел Рока Рисорт е вече пускалото на лодките...на белия нос Тонка.Антон Тонев написа:Весе, пак си ходил на ..............!Браво на групата, за смелостта след три четири ракии да спиш на такъв терен.Откъде отпътувахте, от Гръцкия ли?